aekf Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Witam Posiadam fałszywy paszport amerykański (na inne dane itd) oraz prawo jazdy na stan california (te same dane co w paszporcie). Niedługo chciałbym wyjechać do USA, i mam kilka pytań: 1. Czy na lotnisku, mogą przeszukać mi torbę podręczną? 2. Grożą mi jakieś konsekwencje prawne że, posiadam fałszywe dokumenty?
kzielu Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Pytasz na serio ? Oczywiście że Ci mogą przeszukać torbę (dlaczego by nie ?) - wielokrotnie takie sytuacje się zdarzały i oczywiście że grożą Ci konsekwencje prawne posiadania fałszywych dokumentów.
sly6 Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 a w Polsce co moze grozic za takie cos? tym bardziej w USA mozesz miec duze problemy a teraz walka z terrorystami.
aekf Napisano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Nie robie zadnej ''glupiej prowokacji''. Po prostu mam prawko i paszport amerykanski na falszywe dane, ktorego oczywiscie nie uzywam. Wedlug polskiego prawa moge takie dokumenty posiadac, ale popelnie wykroczenie gdy uzyje takiego przedmiotu. W najblizszym czasie zamierzam wyjechac do la, na wize turystyczna. Samochod prowadzic umiem, jezykiem polskim posluguje sie lepiej niz polskim, a ze mam prawko z ''californi'' to moglbym sobie pojezdzic autem przez okres wizy... Tylko nie mam pomyslu jak zbytnio, przewiesc ze soba te dokumenty. Mam kumpla w la, mam tez pomysl aby mu wyslac te dokumenty, ale celnicy moga przeciez otworzyc paczke... Z gory przepraszam za brak polskich znakow, i bledy w moim ''polskim'' ale pisze z tabletu ktory nie ma polskich znakow.
sly6 Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 pytasz sie jak przewiesc a problem tez jest inny jak Cie Policja z takim czyms spotka na drodze to co wtedy bedzie?bo nie wiesz czy ktos Cie nie stuknie lub Ty kogos na drodze ale chyba bierzesz takie cos pod uwage ?
Jackie Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Nudzi Ci się? Po co zakładasz drugie konto?
aekf Napisano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Drugie konto? W mojej klatce jest 12 mieszkan z czego 9 ma dostep do internetu. Mam osiedlowke, cala moja klatka ma jedno ip. Wiec myslisz ze kontroluje kto i gdzie ma konto? Czemu mialbym kogos stuknac? Za falszywe dokumenty, bez przesady...
sly6 Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 jak nie TY kogos to ktos Ciebie moze stuknac i nie za falszywe dokumenty...bo wtedy Policja i wyjdzie ze cos nie gra.. no chyba ze jestes tak pewien ze nic sie nie stanie to Twoja juz sprawa .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.