Skocz do zawartości

Fałszywe Dokumenty

aekf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam fałszywy paszport amerykański (na inne dane itd) oraz prawo jazdy na stan california (te same dane co w paszporcie). Niedługo chciałbym wyjechać do USA, i mam kilka pytań:

1. Czy na lotnisku, mogą przeszukać mi torbę podręczną?

2. Grożą mi jakieś konsekwencje prawne że, posiadam fałszywe dokumenty?

Napisano

Pytasz na serio ? Oczywiście że Ci mogą przeszukać torbę (dlaczego by nie ?) - wielokrotnie takie sytuacje się zdarzały i oczywiście że grożą Ci konsekwencje prawne posiadania fałszywych dokumentów.

Napisano

Nie robie zadnej ''glupiej prowokacji''. Po prostu mam prawko i paszport amerykanski na falszywe dane, ktorego oczywiscie nie uzywam. Wedlug polskiego prawa moge takie dokumenty posiadac, ale popelnie wykroczenie gdy uzyje takiego przedmiotu. W najblizszym czasie zamierzam wyjechac do la, na wize turystyczna. Samochod prowadzic umiem, jezykiem polskim posluguje sie lepiej niz polskim, a ze mam prawko z ''californi'' to moglbym sobie pojezdzic autem przez okres wizy...

Tylko nie mam pomyslu jak zbytnio, przewiesc ze soba te dokumenty. Mam kumpla w la, mam tez pomysl aby mu wyslac te dokumenty, ale celnicy moga przeciez otworzyc paczke... Z gory przepraszam za brak polskich znakow, i bledy w moim ''polskim'' ale pisze z tabletu ktory nie ma polskich znakow.

Napisano

pytasz sie jak przewiesc a problem tez jest inny jak Cie Policja z takim czyms spotka na drodze to co wtedy bedzie?bo nie wiesz czy ktos Cie nie stuknie

lub Ty kogos na drodze ale chyba bierzesz takie cos pod uwage ?

Napisano

Drugie konto? W mojej klatce jest 12 mieszkan z czego 9 ma dostep do internetu. Mam osiedlowke, cala moja klatka ma jedno ip. Wiec myslisz ze kontroluje kto i gdzie ma konto? Czemu mialbym kogos stuknac? Za falszywe dokumenty, bez przesady...

Napisano

jak nie TY kogos to ktos Ciebie moze stuknac i nie za falszywe dokumenty...bo wtedy Policja i wyjdzie ze cos nie gra..

no chyba ze jestes tak pewien ze nic sie nie stanie to Twoja juz sprawa .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...