Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dwa pytania bo już się pogubiłam :blink:

1) było na stronce takie urządzenie do zdjęć 'cropper' (z tymi zielonymi kółkami :D). Zdjęcie od fotografa jest ok, wymiary itd się zgadzają, plik ma rozmiar 197 KB czyli tak jak powinno być. Po zabawie z cropperem powstała kopia tego zdjęcia i ma 99,1 KB. Po otwarciu obu plików ze zdjęciami niczym się nie różnią, wielkość ta sama itp. różnią się tylko tym rozmiarem. I teraz które zdjęcie trzeba dać: to od fotografa czy to cropped bo coś mi się wydaje że ten cropper używa się tylko jak ktoś ma za duży plik i chce go zmniejszyć. A może się mylę? :blink: :blink:

2) chyba czeka mnie ponowna wizyta u fotografa bo na zdjęciu mam lekki uśmiech, a teraz czytam że trzeba być neutral i not smiling. Z kolei na tych przykładowych zdjęciach osoby się uśmiechają. To jak to w końcu ma być :wacko: ?

Ps. Mam nadzieję że nie będzie zbyt wielu Polaków w tym roku chętnych na wzięcie udziału w loterii, im mniej nas będzie tym szanse się zwiększą :D Mimo wszystko powodzenia :)

Ja załączyłam wszystkie zdjęcia od fotografa, a nie te zapisane z Croppera i wszystko było ok.

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To ciekawe z tym limitem, czyli wychodzi na to, że na 100% Polska dostanie 3500 wiz, tak? Niezależnie od losowań i innych interwencji niebios? :)

ok. 3500 było chyba wylosowanych, wtedy wiz wychodzi mniej (może nawet o połowę mniej).

Z tamtego wątku wynika że 3500 Polaków dostało przesyłki (odpowiednik elektronicznego wylosowania numerka w tej edycji). Losują podwójną liczbę zgłoszeń, zieloną kartę otrzyma połowa z nich.

Ale generalnie procent będzie zbliżony (zależy np. które kraje były wyłączone z losowania wtedy, a które są teraz, jakieś minimalne różnice mogą być).

Napisano

Mam pytanie, co mam wpisać w wykrztałceniu jeśli teraz zaczęłam 3 rok studiów dwustopniowych? Skończoną mam szkołę średnią z maturą(tutaj kolejne pytanie, to znaczy z dyplomem czy bez...? nie wiem co wpisac) czy może wpisuje że mam licencjat? bo w sumie za rok będę go miała...

Napisano

Mam pytanie, co mam wpisać w wykrztałceniu jeśli teraz zaczęłam 3 rok studiów dwustopniowych? Skończoną mam szkołę średnią z maturą(tutaj kolejne pytanie, to znaczy z dyplomem czy bez...? nie wiem co wpisac) czy może wpisuje że mam licencjat? bo w sumie za rok będę go miała...

Jesteś w trakcie studiów pierwszego stopnia, w aplikacji masz wpisać " NAJWYŻSZY STOPIEŃ WYKSZTAŁCENIA UCZESTNIKA OSIĄGNIĘTY DO TEJ PORY ", studiów pierwszego stopnia jeszcze nie ukończyłaś.

Napisano

Ja załadowałem te zdjęcie z cropera ,ale tamte od fotografa tez wchodziło ,ale i tak będzie lipa z mojego zgłoszenia ponieważ mając średnie bez matury ale z dyplomem zaznaczyłem high school no degree i teraz w razie wylosowania będe musiał udowodnić 2 lata praktyki w ciagu ostatnich 5 lat.Nie dosć ze nie mam tylu lat to jeszcze nie wiem czy mój zawód jest na liscie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...