haneczka019 Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 Mam dwa pytania bo już się pogubiłam 1) było na stronce takie urządzenie do zdjęć 'cropper' (z tymi zielonymi kółkami ). Zdjęcie od fotografa jest ok, wymiary itd się zgadzają, plik ma rozmiar 197 KB czyli tak jak powinno być. Po zabawie z cropperem powstała kopia tego zdjęcia i ma 99,1 KB. Po otwarciu obu plików ze zdjęciami niczym się nie różnią, wielkość ta sama itp. różnią się tylko tym rozmiarem. I teraz które zdjęcie trzeba dać: to od fotografa czy to cropped bo coś mi się wydaje że ten cropper używa się tylko jak ktoś ma za duży plik i chce go zmniejszyć. A może się mylę? :blink: 2) chyba czeka mnie ponowna wizyta u fotografa bo na zdjęciu mam lekki uśmiech, a teraz czytam że trzeba być neutral i not smiling. Z kolei na tych przykładowych zdjęciach osoby się uśmiechają. To jak to w końcu ma być ? Ps. Mam nadzieję że nie będzie zbyt wielu Polaków w tym roku chętnych na wzięcie udziału w loterii, im mniej nas będzie tym szanse się zwiększą Mimo wszystko powodzenia Ja załączyłam wszystkie zdjęcia od fotografa, a nie te zapisane z Croppera i wszystko było ok.
sly6 Napisano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2011 na 100 % to bedzie wiadomo po 1 maja 2012 ile bylo zgloszen,ile wylosowali osob ...
Columbo Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 To ciekawe z tym limitem, czyli wychodzi na to, że na 100% Polska dostanie 3500 wiz, tak? Niezależnie od losowań i innych interwencji niebios? ok. 3500 było chyba wylosowanych, wtedy wiz wychodzi mniej (może nawet o połowę mniej). Z tamtego wątku wynika że 3500 Polaków dostało przesyłki (odpowiednik elektronicznego wylosowania numerka w tej edycji). Losują podwójną liczbę zgłoszeń, zieloną kartę otrzyma połowa z nich. Ale generalnie procent będzie zbliżony (zależy np. które kraje były wyłączone z losowania wtedy, a które są teraz, jakieś minimalne różnice mogą być).
wiolaaaa Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Mam pytanie, co mam wpisać w wykrztałceniu jeśli teraz zaczęłam 3 rok studiów dwustopniowych? Skończoną mam szkołę średnią z maturą(tutaj kolejne pytanie, to znaczy z dyplomem czy bez...? nie wiem co wpisac) czy może wpisuje że mam licencjat? bo w sumie za rok będę go miała...
haneczka019 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Mam pytanie, co mam wpisać w wykrztałceniu jeśli teraz zaczęłam 3 rok studiów dwustopniowych? Skończoną mam szkołę średnią z maturą(tutaj kolejne pytanie, to znaczy z dyplomem czy bez...? nie wiem co wpisac) czy może wpisuje że mam licencjat? bo w sumie za rok będę go miała... Jesteś w trakcie studiów pierwszego stopnia, w aplikacji masz wpisać " NAJWYŻSZY STOPIEŃ WYKSZTAŁCENIA UCZESTNIKA OSIĄGNIĘTY DO TEJ PORY ", studiów pierwszego stopnia jeszcze nie ukończyłaś.
wiolaaaa Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 oki to jeszcze powiedz mi czy mam zaznaczyć high school degree czy high school no degree (oznacza to z maturą czy bez matury?)
sly6 Napisano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2011 wiolaaa jest taki temat loteria 2013 i tam takie pytania o wyksztalcenie juz padalo zaznaczasz srednia z dyplomem -high school degree
Memek Napisano 7 Października 2011 Zgłoś Napisano 7 Października 2011 Ja załadowałem te zdjęcie z cropera ,ale tamte od fotografa tez wchodziło ,ale i tak będzie lipa z mojego zgłoszenia ponieważ mając średnie bez matury ale z dyplomem zaznaczyłem high school no degree i teraz w razie wylosowania będe musiał udowodnić 2 lata praktyki w ciagu ostatnich 5 lat.Nie dosć ze nie mam tylu lat to jeszcze nie wiem czy mój zawód jest na liscie.
sly6 Napisano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 7 Października 2011 Memek widze ze nie czytales innego tematu jak dv 2013 majac srednie skonczone ale bez matury bedziesz sie kwalifikowac...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.