Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chyba ze bedzie kwalifikowac sie na 2 lata pracy ale to dokladnie pisze w instrukcji ktore zawody sie pod trakie cos kwalifikuja..

bo mozna nie miec sredniego i wyzszego wyksztalcenia a sie kwalifikowac :)

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Koszt badan mozna sobie sprawdzic w dokumencie z ambasady - jest w linku, ktory dal wczesniej sly :)

Na ten moment obliczylem sobie, ze koszt wyjazdu dla mojej, 3osobowej rodziny to okolo 20 tysiecy zlotych.

Wyszło mi podobnie ale już z biletami lotniczymi.

Swoją drogą administracja USA samymi wizami typu DV zapewnia sobie niezły dochód 50 000 x 819 = 40 mln usd ;-D

Napisano

Witam!

Wiem że temat małżeństw przewijał się już w tym wątku, ale ja wciąż nie jestem pewna jednej rzeczy.

We wrześniu 2012 mam zaplanowany ślub. Złożę podanie (narzeczony także) ale wpiszemy, że jesteśmy stanu wolnego. No i przykładowo, 1 maja okaże się, że zostałam wylosowana a on nie. Pójdę na rozmowę z konsulem np w sierpniu, uzyskam zieloną kartę. We wrześniu wychodzę za mąż. Czy mąż automatycznie dostanie też kartę??

Ewentualna sytuacja nr 2: Składamy podanie jako single, bierzemy ślub w kwietniu 2012. W maju okazuje się że ja zostałam wylosowana- ale już jestem mężatką. Czy w tej sytuacji mąż automatycznie dostaje zieloną kartę??

z góry dziękuję za jasne odpowiedzi :)

Napisano

To i ja z szybkim pytaniem, właśnie zrobiliśmy z dziewczyna zdjęcia i teraz pytanie , czy gdzieś w sieci można sprawdzić czy sa one wykonane na 100% prawidłowo? albo moze ktos z forumowiczów jest obeznany w tym temacie i mogl by ewentualnie dla mnie to zweryfikować?

Pozdrawiam.

Napisano

Witam!

Wiem że temat małżeństw przewijał się już w tym wątku, ale ja wciąż nie jestem pewna jednej rzeczy.

We wrześniu 2012 mam zaplanowany ślub. Złożę podanie (narzeczony także) ale wpiszemy, że jesteśmy stanu wolnego. No i przykładowo, 1 maja okaże się, że zostałam wylosowana a on nie. Pójdę na rozmowę z konsulem np w sierpniu, uzyskam zieloną kartę. We wrześniu wychodzę za mąż. Czy mąż automatycznie dostanie też kartę??

Ewentualna sytuacja nr 2: Składamy podanie jako single, bierzemy ślub w kwietniu 2012. W maju okazuje się że ja zostałam wylosowana- ale już jestem mężatką. Czy w tej sytuacji mąż automatycznie dostaje zieloną kartę??

z góry dziękuję za jasne odpowiedzi :)

Kolega miał taką sytuację .Zgłoszenie wysyłał jako singel.Po wylosowaniu GC i otrzymaniu dokumentów z ambasady do wypełnienia wziął szybki ślub ze swoją narzeczoną .Wtedy dokumenty wypełnił wspólnie z żoną i oboje dostali GC. Najważniejsze jest aby związek był zawarty przed wysłaniem aplikacji o GC .Wniosek taki ,że w przypadku wylosowania datę ślubu trzeba przyśpieszyć :)

Napisano

Duniaaa nic nie ma automatycznie dopuki nie poinformujesz o tym urzedu ze masz meza,dzieci ;)-to samo przyszly maz jak o tym nie poinformuje o tym

kolejna sprawa to fakt 1 maja bedzie wiadome kto wygral ale od 1 pazdziernika sa rozmowy ale ,,to wlasnie zaznaczyl darek -ze slubem nie nalezy czekac dlugo poniewaz beda wysylac z kolo 6 tyg wyprzedzeniem powiadomienia o rozmowie a wczesniej papiery do wypelnienia i aby nie bylo tak ze cos trzeba uaktualnic a tutaj rozmowa juz jest,lepiej to zrobic spokojnie .

Lukasz wiarygodna strona to bedzie od 4 pazdziernika gdzie takie cos sprawdzisz-na stronie loterii,,sa jakies na necie ze mozesz sprawdzic fotke ale tutaj nie ma zadnej gwarancji ze to zrobi dobrze..

Napisano

kiedys mozna bylo zmienic date rozmowy ale czy sa przez to jakies minusy trzeba by poszukac na necie o tym ,moze ktos cos doda do tego..

Napisano

Czy datę rozmowy w ambasadzie należy traktować jako deadline, czy można ją zmienić/ przesunąć na później?

Rozumiem ,że chodzi o datę interview na wizę z loterii DV. Generalnie można zmienić datę interview ale w zasadzie każdy kto wylosuje i dostaje termin to stara się nie opóźniać interview bo jest ograniczona liczba wiz i samo wylosowanie nie gwarantuje ,że wiza czeka na daną osobę.Jeśli wyczerpie się limit wiz do przyznania to poprostu można się już nie załapać. Wszystko uzależnione jest od posiadanego Case Number ( o czym tutaj już pisałem wcześniej).W loterii DV jest trochę tak ,że kto pierwszy ten lepszy a pozostali wylosowani zostaną z niczym, dlatego jakiekolwiek zwlekanie i ociąganie się przy wypełnianiu dokumentów jest całkowicie niewskazane ( bo można obudzić się z ręką w nocniku). :)

Napisano

To dobrze zrozumiałem że teraz trzeba zrobić zdjęcie(dobre te paszportowe?) i od 4 października uploadować?

Jak mnie nie wylosują to nic nie muszę płacić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...