Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak powinien wyglądać prawidłowo wypełniony "MAILING ADDRESS"?

In Care Of - czy należy podać samo nazwisko czy razem imieniem/imionami?

Czy w adresie dopuszczalne jest uzywanie "/" (np.7/36)? Która wersja jest prawidłowa: "ul.", "ulica", "street"?

Address Line 2 - czy pole to może pozostać puste?

District/Country/Province/State - czy wystarczy podać samo województwo, czy też musi być podany również powiat?

NUMBER OF CHILDREN - czy w przypadku nie posiadania dzieci wpisujemy "0" czy pozostawiamy puste pole?

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

rembrant widze ze widziales na forum taki temat o wniosku ale zaczekajmy do 4 pazdziernika z tymi pytaniami,zgloszenia sie wysyla 1 miesiac a nie 1 dzien ;)

bedzie odpowiedni temat do wniosku :) zgloszenia

nn11 nie uzywa sie polskich znakow chyba ze bedzie taki pkt we wniosku.

Napisano

Podsumowując powyższe stwierdziłem, że szkoda przysłowiowej "nafty" na wyjazd do USA. Nie w tych warunkach i na tych warunkach.

Mój post nie ma być kijem w mrowisko ale ewentualnym przyczynkiem do dyskusji.

Dziękuje

To ja może włożę kij w mrowisko - jak dla mnie osoby desperacko liczący na loterię są życiowymi nieudacznikami którzy nie radzą sobie w Polsce, a w US tym bardziej sobie nie poradzą bo choćby z punktu widzenia otrzymania pracy w US jest w tej chwili znacznie trudniej niż w Polsce. Nie widze innego powodu (może ktoś mnie oświeci) w tej chwili do emigracji z Polski... A skala zjawiska na tym forum mnie mówiąc szczerze przeraża...

Napisano

kzielu, jesteś wróżką, że uważasz wszystkich startujących za nieudaczników?

Ja mam takie dość "proste" pytanie dot. zdjęcia (żeby nie było - czytałem instrukcję ale nie znalazłem). Zdjęcie powinno być bez retuszu czy można pokusić się na mały lifting? :D

Napisano

kzielu, jesteś wróżką, że uważasz wszystkich startujących za nieudaczników?

Nie - po prostu nie widzę wielkiego sensu robienia takiego ruchu a patrząc po ruchu na forum gdzie dzień po tym jak ogłosili udział pada setki pytań co wpisać w które pole, to wyjątkowi desperaci to muszą byc...

Napisano

choćby z punktu widzenia otrzymania pracy w US jest w tej chwili znacznie trudniej niż w Polsce. A skala zjawiska na tym forum mnie mówiąc szczerze przeraża...

Masz może doświadczenie w szukaniu pracy w Polsce w ciągu ostatnich no nie wiem 3 - 4 lat? A co do twojego przerażenia, to nie bój się tak bardzo, część z tych ludzi traktuje to jak swoistą loterię i zabawę "wylosują mnie bądź też nie", część chciałaby być bardzo wylosowana, żeby z różnych powodów zmienić swoje życie (a czy na lepsze czy nie to już tylko od nich samych zależy), ale zapewne nie będzie to dla nich tragedią życiową jeśli nie wylosują GC, jeszcze inna część żyje marzeniami i troszkę nierealnie podchodzi do pewnych spraw, ale ile ludzi tyle powodów i chyba nikt ich wszystkich tak naprawdę nie zna. Nawet nie wiadomo czy wszyscy tu piszący wyślą w końcu zgłoszenie więc nie ma się czym przejmować.

Ja szczerze mówiąc spodziewałam się większego ruchu i ożywienia na forum po tym jak się okazało, że Polska znowu może brać udział w losowaniu, ale jak widać kryzys w USA, nasze członkostwo w Unii i w związku z tym możliwość pracy w innych krajach członkowskich i zapewne wiele innych czynników wpłynęło na to, że Ameryka nie jest już tak atrakcyjna dla Polaków jak była kiedyś.

Napisano

Witam, ponawiam pytanie dotyczace miejsca urodzenia czy piszemy w rubryce np: Warszawa czy Warsaw, pytanie do tych, ktorzy w poprzednich latach wypelniali ten wniosek.

Slyszlam tez, ze gdy sie dostanie GC to pozniej nie mozna byc dluzej niz 6 miesiecy poza granicami USA. Wiec jesli ktos nie wiaze przyszlosci z zamieszkaniem w USA i stac go na to aby co pol roku jezdzic aby przekroczyc granice, to dobrze by bylo to wszystko przemyslec, zanim zlozy sie wniosek.

Jak powinien wyglądać prawidłowo wypełniony "MAILING ADDRESS"?

In Care Of - czy należy podać samo nazwisko czy razem imieniem/imionami?

Czy w adresie dopuszczalne jest uzywanie "/" (np.7/36)? Która wersja jest prawidłowa: "ul.", "ulica", "street"?

Address Line 2 - czy pole to może pozostać puste?

District/Country/Province/State - czy wystarczy podać samo województwo, czy też musi być podany również powiat?

NUMBER OF CHILDREN - czy w przypadku nie posiadania dzieci wpisujemy "0" czy pozostawiamy puste pole?

Podbijam! mnie tez to bardzo interesuje. Piszcie jak wiece, co prawda jeszcze troche czasu jest do startu... ale lepiej wczesniej wyjasniec wszystkie watpliwosci.

A tak wyglada aplikacja wiem ze ktos juz tu podal na stronie w wersji youtube, ta jest troszeczke inaczej pokazana i sa przy kazdej rubryce wyjasnienia :

http://www.greencardlotteryregistry.com/free-online-application/

Napisano

Witam serdecznie. Mam takie proste pytanie. Czy przy wypełnianiu wniosku do loteri można wpisywać polskie znaki takie jak ś, ł ,ó czy nie można ?

Napisano

Kostaryka dawniej mozna bylo sobie latac co pol roku,to teraz urzednicy przygladaja sie takim osobom wiec przepis pozostal ten sam ale urzednik bardziej sie takim osobom przyglada,jest cos takiego jak bialy paszport jesli ktos chce byc po za USA dluzej a nie chce miec problemow z wjazdem-np ktos musi kontynuowac nauke..

Co do Warszawy to wpiszesz tam a co wpiszesz w adresie ? ;) moim zdaniem trzymaj sie 1 nazwy jak Warszawa ..

A co do samej aplikacji to jak napisalem moze w przyszlym tygodniu bedzie nowy temat w dziale zielona karta i dziekuje za ten link z ta aplikacja ;)

widze ze nie za duzo sie zmienilo od lat ubieglych..

oakar jesli nie bedzie w zgloszeniu nic o polskich znakach to piszesz bez nich ;),,wiec bez polskich znakow

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...