Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie traci przez to GC ale jak sam napisales ze chcesz pojechac-odebrac GC i wracac a przy sponsorowaniu nalezy np pokazac ze sie zarabia w USA,placi sie podatki ..a Ty jak chcesz takie cos zrobic z Polski?no chyba ze znajdziesz kogos w USA co podpisze pewne papiery..

do tego zapoznaj sie z domicil

co do tych 21 lat to w instrukcji jest napisane ze jest taki paragraf i tym nalezy sie dobrze zapoznac..

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

"Niedopuszczalne jest tło niejednolite."

Jakie, to jest tło jednolite?

Zdjęcia wykonywane w zakładzie fotograficznym mają cieniowane jasne tło i wg. mnie oznacza to, że są niejednolite, czyli nie spełniają tego kryterium.

Czy należy wołać zdjęcie np. z białym tłem lub innym jednorodnym kolorem?

Jak to jest tak na prawdę w praktyce?

Niech mnie ktoś oświeci.

Napisano

Zdjęcia wykonywane w zakładzie fotograficznym mają cieniowane jasne tło i wg. mnie oznacza to, że są niejednolite, czyli nie spełniają tego kryterium.

Niech mnie ktoś oświeci.

Nie szukajmy problemów gdzie ich nie ma, jednolite nie znaczy, że ma Pan mieć jednolite idealne tło o określonej barwie. Takie same reguły dotyczą zdjęć do pozostałych Wiz US i nigdy nie było z tym problemów. Przynajmniej ja nie miałem, zawsze z zdjęciem od fotografa. Chodzi o to, żeby za plecami nie mieć tła niejednorodnego np. na tle lasu domów i innych rzeczy.

Napisano

Niech mnie ktoś oświeci.

Niejednolite to dosc nieprecyzyjnie sformulowane tlumaczenie.

Tlo ma byc jasne i neutralne co znaczy jednolite co w praktyce znaczy nie ma miec paskow slaczkow palm i robaczkow na scianie,na ktorej bedziesz sie ustawial do zdjecia,

Takie od fotografa na jasnym (pamietaj jasnym) tle jest OK

Napisano

Żeby była jasność, anglojęzyczna instrukcja wyczerpująco to opisuje :

"Background

o The person being photographed should be in front of a neutral, light-colored background.

o Dark or patterned backgrounds are not acceptable.

"

czyli tak jak powiedział Gal, tło jasnego koloru, neutralne. Ciemne lub z wzorkami nie są akceptowalne.

Napisano

Ale macie problemy - ja ostatnie swoje dwa zdjęcia do wizy zrobiłem sobie sam ze statywu na tle białej ściany. Bardzo żałuję że tutaj na zdjęcia do AOSu poszedłem do Walgreensa zamiast zrobić to samo....

Napisano
Żeby była jasność, anglojęzyczna instrukcja wyczerpująco to opisuje

I nie tylko to ;)

Podobnie sprawa miała się z wykształceniem. W polskiej instrukcji nie było napisane, że 12 lat nauki należy mieć skończone w momencie rejestracji swojego zgłoszenia do loterii. Podczas gdy w oficjalnej instrukcji jest to wyraźnie zaznaczone.

Napisano

Niech mnie ktoś oświeci.

Jednolite: białe, niebieskie

Niejednolite: biało-niebieskie; niebiesko-szare itd.

Fotografowie WIEDZĄ jak się robi zdjęcia. No chyba, że robisz gdzieś w zapyziałym studiu za 10zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...