Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam, w kwietniu w przyszlym roku konczy mi sie paszport i bede odbieral nowy w Polsce, wniosek juz zlozylem, moje pytanie,czy to moglo by miec jakies znaczenie ewentualnie jesli taaaak by :) mi sie poszczescilo z GC i bym mial ja wylosowac a paszport bede musial wymieniac w przyszlym roku, dodam tylko ze moje dane sie tam nie zmienily. dziekuje

Napisano

a Ty chociaz czytales moj wpis jak pisalem z 1-2 dni temu o tym?

Podobnie masz z granica,musisz pokazac -obojetnie czy wyslales zgloszenie czy tez nie ze wrocisz,ze nie zlamales prawa w USA

Napisano

mam takie pytanie czy w punkcie 8a (in care of) zostawiać miejsce puste czy wpisywać swoje imię i nazwisko? Czy jeżeli wpisze swoje imię i nazwisko to przy mojej nieobecności w domu kurier nie wyda listu? Czy lepiej zostawić puste?

Napisano

Pawel Ty mozesz wyslac papiery poczta -kurierem ale TY dostaniesz poczta zwykla pewne papiery ..

to nie bedzie list polecony ...I teraz jedni wpisuja swoje dane w tym in care of a i inni nie..

Napisano

Orientuje się ktoś co będzie w takiej - czysto teoretycznej - sytuacji:

Składamy dwa wnioski ja z żoną i żona ze mną i oba wnioski zostają wylosowane. :lol: I teraz co? Jedziemy na rozmowę do konsula i wszystko ok - oboje otrzymujemy swoje GC tak?

A co jeśli jedno z nas nie spełnia warunku dajmy na to wykształcenia/karalności, czy czegokolwiek innego? Mimo, że mój wniosek zostanie odrzucony, to jako dopisany do wniosku żony i tak otrzymam z nią GC?

Napisano

wlasnie czekalem na takie pytanie co sie stanie jak malzenstwo wylosuje dwa zgloszenia ale na to pytanie moze odpowiedza w Ambasadzie bo kiedys takiego przypadku nie bylo na forum oraz nie byl opisywany ..

Jesli glowny aplikant nie dostaje GC to zona-maz-dzieci nie dostaja wizy ..Musi spelniac warunki glowny aplikant .

a co do karalnosci lub tez medycznych spraw-nielegalny pobyt na wizie turystycznej i zakaz wjazdu to taka osoba dopisana tez GC nie dostaje-..moze z wyksztalcenia sie nie kwalifikowac ale z reszty juz musi..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...