Joanna30 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Mogę przejrzeć ten wątek, wyłuskać pytania i odpowiedzi
pacio177 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Witam wszystkich czytając posty użytkowników, zainteresował mnie jeden z nich, w którym była wzmianka na temat green card dla przediębiorców. Chciałbym się dowiedzieć więcej informacji na ten temat... Jeśli ma ktoś z forumowiczów link albo wiedzę na ten temat byłbym rad z informacji pomocnych. a masz 500 tys dolarów ?
MODECOM Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 a masz 500 tys dolarów ? albo milion
emigum Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 albo milion A na co komu usa z milionem? Wtedy to Ameryka Południowa i wieczny karnawał.
Nescafe Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Czesc, mam pytanie odnosnie zdjecia jak ustawic zeby mialo on 600 pikseli? Dzieki
kamil27 Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Witam, Przeczytałem wątek od początku do końca, ten i inne dotyczące loterii, ale mam jeszcze jedno pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi. Otóż w instrukcji studia uzupełniające magisterskie to Some Graduate Level Courses i teraz mam pytanie, czy po ukończeniu 2-letnich studiów uzupełniających magisterskich gdzie wcześniej ukończyłem studia inżynierskie, mając tytuł mgr inż. bezpieczniej zaznaczyć 7) Some Graduate Level Courses czy 8) Master's Degree Dzięki za odpowiedz.
creck Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Witam, Przeczytałem wątek od początku do końca, ten i inne dotyczące loterii, ale mam jeszcze jedno pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi. Otóż w instrukcji studia uzupełniające magisterskie to Some Graduate Level Courses i teraz mam pytanie, czy po ukończeniu 2-letnich studiów uzupełniających magisterskich gdzie wcześniej ukończyłem studia inżynierskie, mając tytuł mgr inż. bezpieczniej zaznaczyć 7) Some Graduate Level Courses czy 8) Master's Degree Dzięki za odpowiedz. Jesli masz juz sie obroniles/masz dyplom zaznaczasz master's degree, jesli jestes w trakcie studiow zaznaczasz some graduate level courses, przynajmniej tak znalazlem na jednym z forow anglojezycznych. pozdr
bureq Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Witam Jakie mam szans dostać zieloną kartę jeżeli dopiero w kwietniu 2012 zdobędę dyplom ukończenia szkoły średniej? Zaznaczam, że wyniki losowania zostają ogłoszone dopiero w maju!!! Czy mogę złożyć aplikacje? Pozdrawiam
sly6 Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Października 2011 bureq a chociaz czytales ten temat caly?jak tak to bys znal odpowiedz z chwila wyslania zgloszenia musisz juz sie kwalifikowac .. bureq piszemy dany post-temat 1 raz na kazdym forum jak ktos jest w czasie studiow to nie zaznacza ze ma stopien naukowy bo nadal sie uczy ,chyba ze ktos ma licencjat i dalej sie uczy . ribes ma inzyniera ale bez magistra i zaznaczyl 6 jesli kamil miales tytul magistra inz jak piszesz po co poszlesz na studia uzupelniajace magisterskie?tzn ten tzw magister niepelny zaznaczasz ze masz studia uzpuleniajace magisterskie tzn 7
dareknow0 Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 "Uczestnik programu DV musi spełniać wymagania programu DV pod względem wykształcenia lub kwalifikacji zawodowych: Osoba ubiegająca się o wizę DV musi posiadać pełne wykształcenie średnie lub jego odpowiednik (pomyślne ukończenie dwunastoletniego programu nauczania szkoły podstawowej " W instrukcji jest napisane tak jak zacytowałem powyżej. I tutaj są pewne wątpliwości bo gdyby było np. " Osoba ubiegająca się o wizę musi posiadać w momencie wysłania zgłoszenia do loterii wykształcenie średnie" to wówczas byłoby wszystko jasne. A tak to mamy tylko "osoba ubiegająca się o wizę DV musi posiadać pełne wykształcenie średnie." I teraz można to interpretować w ten sposób ,że sam fakt ubiegania się o wizę zaczyna się w momencie wypełnienia formularza o wizę imigracyjną które to formularze otrzymujemy po wylosowaniu. Pytanie : czy samo zgłoszenie do loterii jest już ubieganiem się o wizę imigracyjną z loterii DV ? Ja mam wątpliwości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.