alexandra_carerra Napisano 14 Października 2011 Zgłoś Napisano 14 Października 2011 Tak własnie myślałam, wolałam jednak zapytać jak to wyglądało u kogoś. No nic, czekamy więc na wynik loterii
Niepewna Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Witam serdecznie. Ostatnio mama poprosiła mnie żebym złożyła wniosek na loterię i tu pojawił się problem. Z informacji jakie wyczytałam w internecie na temat jakie pytania będą zadane w formularzu znalazłam, że trzeba wpisać imię współmałżonka i dzieci do 21 lat. Jeżeli mam akurat 21 lat to też muszę wpisać siebie w mamy formularzu czy mogę złożyć oddzielny formularz? Kolejne pytanie jest takie czy na każdego członka rodziny trzeba składać oddzielny formularz?
maciopa Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 hej, mam pytanie do tych osób, które już wypełniły wniosek. W instrukcji jest mowa o jakiś dwóch częściach tego formularza, jednak moim zdaniem wypełniłam tylko jedną część - pytania ogólne, ostatnie pytania dotyczyły edukacji i ilości dzieci następnie kliknęłam submit i przekierowało mnie do tych okienek weryfikacji hasła, po czym dostałam potwierdzenie wysłania formularza + confirmation #. Tak więc gdzie się podziała druga część? Wniosek dotyczył tylko mnie, nie mam ani dzieci, ani męża. z tego co mi odesłano wynika, że wniosek został złożony i wszystko jest ok, ale zastanawia mnie ta druga część. z góry dzięki za odpowiedź. Część druga pojawia się JEDYNIE w przypadku zaznaczenia w pierwszej części married i/lub wpisaniu ilości dzieci w ostatnią pozycję. W innym przypadku zgłasza się tylko siebie samą/samego. Druga strona wniosku zawiera tyle rubryk ile zadeklarowaliśmy osób dodatkowych w pierwszej części. re: dyskusja powyżej nt tłumaczenia - to nie to forum! trzymajcie się tematu.
sly6 Napisano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Niepewna jesli juz masz 21 lat to nie moze Twoja mama Ciebie dodac ,,mozesz sama wyslac zgloszenie na siebie.. a co do 2 pytania to jesli sa malzonkowie to kazde z nich moze wyslac zgloszenie oddzielnie wpisujac zone-meza ale jesli zona-maz jako glowny aplikant nie bedzie sie kwalifikowac na wize to zona-maz wpisana do papierow nie dostanie wizy poniewaz glowny aplikant nie dostal wizy , nalezy zobaczyc czy maz-zona moze jako glowny aplikant dostac wize na pobyt staly -czy sie bedzie kwalifikowac.. tak wiec jako maz-zona maja 2 szanse abys zostac wylosowanym a dziecko do 21 lat ma 3 szanse jesli sie kwalifikuje
Niepewna Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 i wszystko jasne.. dzięki za info!
Niepewna Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 sly6 mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie. Okazało się, że tata nie spełnia wymogów. W tej sytuacji mama może go pominąć w formularzu czy musi go wpisać?
Joanna30 Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Ale jakich wymogów? Rozumiem, że chodzi Ci o wymóg wykształcenia bądź zawodu. One dotyczą tylko głównego aplikanta. Główny aplikant musi dopisać swojego męża/żonę i wszystkie dzieci poniżej 21 roku życia. Skoro twój tato nie spełnia wymogów, to nie będzie mógł złożyć zgłoszenia (i dopisać mamy oraz wszystkich dzieci poniżej 21 roku życia) i tym samym zwiększyć szansy w losowaniu, bo na rodzinę byłyby złożone dwie aplikację, a nie jedna
jabba1 Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Czy w aplikacji mogę uzywac polskich znaków? Chodzi mi o moje imię i adres
Joanna30 Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Czy w aplikacji mogę uzywac polskich znaków? Chodzi mi o moje imię i adres Dzięki za zadanie tego pytania po raz milion pierwszy Nie używa się polskich znaków. http://forum.usa.info.pl/topic/19603-dv-2013-faq-przeczytaj-zanim-zadasz-pytanie/
pacio177 Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 sly6 mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie. Okazało się, że tata nie spełnia wymogów. W tej sytuacji mama może go pominąć w formularzu czy musi go wpisać? mówiac krótko : jak twoja mama spełnia warunki to jest ok.Wazny jest główny aplikant czyli w tym wypadku twoja mama. To ze twoj tata nie spełnia warunków juz jest nieistotne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.