sly6 Napisano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2011 a jak jest w Polsce?czy jest praca w supermarkecie,na budowie itd a no jest tylko ze gorzej z placa i tutaj nie kazdy prace wezmie taka.. tez zalezy od regionu i miejsca gdzie sie mieszka. tylko ze jak wezmiesz malo platna prace wtedy poczekasz na wiele spraw dlatego tez nalezy sie dobrze zastanowic nad wyslaniem zgloszenia ..
emigum Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 dlatego tez nalezy sie dobrze zastanowic nad wyslaniem zgloszenia .. Nie ma co się zastanawiać tylko wysyłać. Nic się nie traci, prócz odrobiny prywatności. Wiążące decyzje będziemy podejmować najprędzej za rok. Wiele się może wydarzyć przez ten czas (np. Hitler Polskę zajął w tydzień). A propos prywatności. Orientuje się ktoś przez jaki okres czasu będą przetwarzać nasze dane osobowe podane w loterii? U nas na "czas konieczny do przetwarzania" i ani chwili dłużej. A u nich? ps. Te protesty mogą być początkiem Wielkich zmian na miarę rewolucji francuskiej, czy emancypacji kobiet. Trzymajmy za to kciuki.
kzielu Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Oczywiście możliwe że rzeczywistość jest całkiem inna niż piszą to żurnaliści lubiący straszyć, a praca jest tylko trzeba się po nią schylić. Co o tym myślicie? A co tu o tym myśleć ? Wystarczy się przejść po downtown każdego większego miasta i porównać pod względem bezdomnych do Polski - wnioski można wyciągnąć samemu... Jest cienko i tyle, moim zdaniem na pewno gorzej niż w tej chwili w Polsce...
sly6 Napisano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2011 emigum cala Polske zajal w tydzien Hitler? walki trwaly do pazdziernika wiec to troche wiecej niz 1 tydz byla walka ..od taki maly off topic dlaczego napisalem aby sie zastanowic bo moze byc praca za min a wtedy nie wiadomo czy kazdy podejmie taka prace.
emigum Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 cały artykuł: http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html" Oczywiście możliwe że rzeczywistość jest całkiem inna niż piszą to żurnaliści lubiący straszyć, a praca jest tylko trzeba się po nią schylić. Co o tym myślicie? Tu piszą o biedzie w USA: http://www.tvn24.pl/12691,1713733,0,1,bieda-w-usa-klimatyzacja--dvd-i-konsola,wiadomosc.html Jakbym był tam taki biedny, to wnet miałbym to samo co tu... Daj Boże taką biedę w Rzeczpospolitej
jenu Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 jenu a ten numer to po co Ci potrzebny? 2013 to rok.. Ze zwykłej ciekowosci - chcialem wiedziec, ktory bylem
jaceklub Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Tu piszą o biedzie w USA: http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html Jakbym był tam taki biedny, to wnet miałbym to samo co tu... Daj Boże taką biedę w Rzeczpospolitej Tez widzialem wlasnie ten artykul i wlasnie tez mnie to zastanawia. Dan Wheldon mial juz nie startowac jednak dostal propozycje 5 mln dolarow, jesli z ostatniego miejsca przejdzie na pierwsze i przyplacil to zyciem. Jako jedyny zgina na torze w wypadku w ktorym bralo udzial wielu, oczywiscie tez jako jedyny dostal taka propozycje. Niby nie ma to nic wspolnego z GC ale czy podejmujac ryzyko ktore juz na pierwszy rzut oka wydaje sie niemozliwe do spelnienia nie ryzykujemy za wiele? Czy nie jest to za duze ryzyko jesli ktos nie ma w USA znajomych czy bodajże zapewnionej pracy? Ja zarejestrowalem sie, oczywiscie jest jeszcze rok i moze znajde jakies kontakty czy prace. Wszystko to bedzie dopiero problemem jesli zostane wylosowany.
sly6 Napisano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Października 2011 jacek a sadzisz ze jak ktos ma kogos w USA to ma-bedzie miec latwo? to jest bledne myslenie ktore moze zle sie skonczyc dla nie ktorych osob-chyba ze ktos ma kogos kto faktycznie moze-bedzie mogl liczyc na pomoc Jesli wiesz co chcesz robic,masz jakies pojecie o szukaniu pracy,swoim biznesie oraz masz cierpliwosc to zobaczysz jak bedzie..
maciopa Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 A propos prywatności. Orientuje się ktoś przez jaki okres czasu będą przetwarzać nasze dane osobowe podane w loterii? U nas na "czas konieczny do przetwarzania" i ani chwili dłużej. A u nich? A u nich nie. Ich nie obowiązują przepisy unijne. Nasze dane zostają w systemie. "Tak na wszelki wypadek". Jak by ktoś niewylosowany jednak chciał przejść przez zieloną granicę i "zgubił" po drodze dokumenty. "Q: Ale przecież to jest tyle danych! Kto będzie to trzymał?! " -> "A.: 16 milionów wpisów x 150kb każdy = 2 400 000 000 000 B = ok 2.5 TB danych - jeden dysk twardy za ok 100 USD. ;-D " Swoją drogą Administracja Amerykańska zarobiłaby masę pieniędzy, jeśliby wprowadzili opłatę rejestracyjną np 10 USD za każdą osobę we wniosku. Płatne kartą np. via PayPal. Nie dość, że mieli by dane osobowe to jeszcze dane dot. banku aplikanta.
czarex Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Może już były takie pytania na forum, może nie - trochę już go przejrzałem i nie znalazłem odpowiedzi, więc pokuszę się je zadać: a) jakie wymogi są potrzebne aby dostać wizę (oprócz matury)? Byłby lekki beton jeśli wylosować by wizę, a jej nie dostać (a czytałem że tylko 50% dostaje) - nie wiem, jakieś świadectwa o niekaralności? w formularzu jest pytanie dot miejsca aktualnego pobytu, i nasuwa mi się taka kwestia: teraz jestem w polsce, w grudniu wyjeżdżam na rok do kanady (legalnie) - co powinienem wpisać? jeśli wpiszę kanadę to ew. rozmowę bym miał przeprowadzaną w ambasadzie na terytorium kanady? Dzięki z góry za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.