Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokladnie, pomylka poprostu to byla, przyjme te kare skoro czeka mnie ona za taki blad, a jesli chodzi o konsula to wcale nie mam zamiaru go lechtac i prosic o wybaczenie :)

nawet jestem bardzo ciekawy tej rozmowy w razie wygranej

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam

Właśnie wypełniłem wniosek o zieloną kartę. Wszystko poszło ok ale mam jedno pytanie.

Mam dwójke dzieci. Chodzi o zdjęcie dzieci które trzeba załączyc do wniosku.

Zdjęcia robiłem sam. O ile swoje i syna (4 lata) wyszło tak jak powinno o tyle na zdjęciu drugiego dziecka są widoczne rączki a w wymaganiach pisze wyraźnie że ma byc widoczna głowa do ramion. Oprócz tego głowa córki wyszła na granicy dopuszczalnych 69%...

Moja córeczka ma dopiero tydzień i trudno mi było ją sfotografowac wg tych wszystkich wytycznych.

Jak myślicie czy to może byc powód do dyskwalifikacji wniosku?

Tak w ogóle jaki jest sens robienia zdjęc tygodniowemu noworodkowi?

Napisano

a te rece to jak widac?/

pytasz sie o sens robienia a co bedzie z formularzami kolejnymi,wizyta w Ambasadzie oraz samym paszportem?

do tego sa potrzebne zdjecia ..

Napisano

Rozumiem że zdjęcie jest potrzebne później do wnioskow ale czy nie możnaby było to zdjecie dorobic i ewentualnie jeszcze dosłac. np do paszportu.

Pytam o sens robienia zdjec tygodniowemu niemowlęciu skoro za 2-3 miesiące nie mówiąc o roku czasu bedzie ono inaczej wyglądało.

a co do zdjęcia to widac lekko prawy nadgarstek oraz całą lewą rączke która weszła w kadr (ponizej ramion - tak na wysokości piersi)

Napisano

Też tak myśle że powinno byc ok przecież tam nie pracują roboty (mam nadzieję :) tylko żywi ludzie tacy jak my i powinni zrozumiec a córeczka cały czas przy cycu siedzi i nie miałem sumienia jej maltretowac :)

Napisano

Dokladnie, pomylka poprostu to byla, przyjme te kare skoro czeka mnie ona za taki blad, a jesli chodzi o konsula to wcale nie mam zamiaru go lechtac i prosic o wybaczenie :)

nawet jestem bardzo ciekawy tej rozmowy w razie wygranej

jak masz ok 1000 usd do wydania aby sprawdzić to ok ;-D

Napisano

Witam

Mam pytanie odnośnie wykształcenia, mam średnie ale nie mam matury bo nie podeszlam ,po liceum ukończyłam studium zawodowe i uzyskalam dyplom więc co mam zaznaczyć ? Z góry dziękuję za odpowiedz.

Napisano

Witam

Mam pewien problem. Chce zgłosić sie na loterie, a z racji że jestem mężatką-musze wyslac zdjecie meża i w tym tkwi problem. Mąż jest chwilowo za granicą i niemam odpowiedniego zdjęcia i nie bede w stanie go zdobyć. Czy jest możliwość zgłoszenia samej siebie lub razem z dziecmi lecz bez męza. I kolejne pytanie w miejscu gdzie wpisuje ilosc dzieci. Mam wpisac wszystkie czy tylko te które są poniżej 21 roku życia. Z zawodu jestem pielegniarka, szkola policealna lecz bez licencjatu, wiec co wybrac?

z góry dziękuje i pozdrawiam.

Napisano

@Kassiaa:

Liceum bez matury to wg mnie - High School, no degree.

Studium zawodowe raczej nie łapie się na Vocational School.

@Anna91:

Nie ma możliwości wysłać zgłoszenia bez męża.

Ilość dzieci podaje się w punkcie 14, które na dzień złożenia wniosku nie mają 21 lat i są stanu wolnego (co jest w zgłoszeniu wyraźnie zaznaczone).

W wykształceniu podajesz High School degree jeśli masz maturę, a bez matury High School, no degree.

Bu studium pielęgniarskie raczej nie łapie się na Vocational School.

Ale poczekajcie, aż ktoś jeszcze się wypowie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...