Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zarejestruja Cie napewno , gorzej jak W maju kaza ci wyłozyc kase za dostep do wyników loterii

Tak i przez pomylke wysla Ci czek na $ 4000 i poprosza o zwrot "roznicy" poprzez Eastern Onion...hehehe

p.s. rozumiem, ze Amerykanie, ktorzy mieszkaja w Stanach od pokolen sa naiwni ( czyt. rozpuszczeni przez legalizm i codzienna uczciwosc); ale zeby ktos kto reprezentuje jeden z najbardziej znanych narodow-kretaczy byl rowniez tak latwowierny... nie miesci mi sie w glowie

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

zarejestruja Cie napewno , gorzej jak W maju kaza ci wyłozyc kase za dostep do wyników loterii

Po zarejestrowaniu mają mi przysłać jakiś kod, to chyba ze jego pomoc będę sprawdzał czy wygrałem ?

Napisano

Tak, za jego pomocą.

Jeśli oczywiście podadzą Ci prawdziwy/prawidłowy kod.

Ale o tym przekonasz się dopiero w maju.

Swoją drogą dziwne, że potrzeba im kilku dni, żeby złożyć aplikację. Jej wypełnienie to zaledwie kilka minut...

Napisano
Tak, za jego pomocą.

Jeśli oczywiście podadzą Ci prawdziwy/prawidłowy kod.

Ale o tym przekonasz się dopiero w maju.

Swoją drogą dziwne, że potrzeba im kilku dni, żeby złożyć aplikację. Jej wypełnienie to zaledwie kilka minut...

moze maja tysiace/miliony klientow :P

Po zarejestrowaniu mają mi przysłać jakiś kod, to chyba ze jego pomoc będę sprawdzał czy wygrałem ?

a ile im zaplaciles za ich uslugi?
Napisano

pacio w 1 poscie panek podawal strone ,zobacz ile takie cos kosztuje

pisali w dzienniku.com ze podobno w USA mozna znalesc oplaty i po 300 dol us. za zgloszenie.

Napisano

W NY mieszka bardzo dużo nielegalnych imigrantów którzy bardzo często pojęcia nie mają o obsłudze komputera.Usłyszeli o loterii i zapłacą nawet te $300 za zgłoszenie nie wiedząc o tym ,że szanse na otrzymanie GC w ich przypadku wynosi 0% .

Napisano

I to sie nazywa wolny rynek uslug.Darwinisci z kolei nazywaja to "survival of the fittest"...hehehe

W dzisiejszym swiecie pieniadze same w sobie nic nie znacza. Jesli przecietna osoba je "posiada" to tylko w postaci dlugu. (popularnie powiada sie: "mam jeszcze piec tysiecy na karcie kredytowej"). Pieniadz oznacza udzial we wladzy tylko wtedy kiedy stanowi derywatywe informacji. Tak naprawde informacja jest dzis najrozsza "commodity"...

Napisano

Tak naprawde informacja jest dzis najrozsza "commodity"...

Za którą w konsekwencji i tak zapłacisz długiem..? :wacko:

A morał z tego taki, że: a ) kaloryferem się nie ogolisz; b ) ta utopia się kończy. :P

Napisano

Witam serdecznie!

A ja mam pytanie do pytania 12.

"12. What is the highest level of education you have achieved, as of today?"

- Primary school only

- High School, no degree

- High School degree

- Vocational School

- Some University Courses

- University Degree

- Some Graduate Level Courses

- Master's Degree

- Some Doctorate Level Courses

- Doctorate Degree

Skonczylam dziennie studia licencjackie, zaocznie magisterskie i bylam na studiach podyplomowych w trybie zaocznym (niekiedy nazywanych "studium podyplomowym" w SGH).

Ktora opcje powinnam wedlug Was zaznaczyc?

Mam zarowno tytul Licencjata jak i Magistra, ale skonczylam tez podyplomowke, ktora wlasciwie tytulu nie daje.

Studia podyplomowe niekiedy nie sa wyzsze niz magisterskie (bo mozna je zrobic po licencjacie, z pominieciem magistra).

Nie znam sie tez na amerykanskim nazewnictwie i nie wiem, czy "some doctorate levele courses" to samo co studia podyplomowe.

Przymiezam sie do wpisania "Master's Degree".

Moze wspolnymi silami sprobujemy wyjasnic co pod ktorym pojeciem sie kryje, mysle, ze czesc osob na forum moglaby byc tym zainteresowana.

Dziekuje za pomoc i goraco pozdawiam!

Napisano

Przecież to bez znaczenia tak długo jak spełniasz minimalne wymagania i nie wpiszesz czegoś czego nie masz. Poziom edukacji nie jest kryterium selekcji w loteri...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...