sly6 Napisano 26 Października 2011 Zgłoś Napisano 26 Października 2011 moze byc i zona przed rozmowa ale jak nie bedzie wpisana w papiery ktore sie odsyla wtedy 2 osoby poleca a nie 3 .. I nie ma znaczenia ze ktos ma zone-meza jesli tej osoby nie umiesci sie w papierach i nie przedstawi sie dokumentow ze malzenstwem sie jest.. blue1986pl co to znaczy wypelniasz zgloszenia a potem idziesz z dzieckiem do fotografa? tzn wyslales zgloszenie czy wyslesz ale juz z dzieckiem? a masz tam miejsce na wpisanie narzeczonej i dodanie jej zdjecia?jakby byla Twoja zona to inna sprawa a tak dodaje sie dane dziecka oraz tez zdjecie
stieg Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 Ja się chciałem jeszcze dopytać o tą opłatę. Czy w sytuacji, gdy mnie wylosują w loterii, ale rozmyślę się (USA to już nie "land of opportunity") i nie pojadę na żadne rozmowy itp to muszę coś płacić? By the way ile $ się płaci ?
sly6 Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 a po co zakladasz na forum 2 temat i 2 post taki sam oczekuje sie na odpowiedz w danym miejscu,, placi sie 819 dol us ... jesli wyslesz papiery a nie zlawisz sie na rozmowie wtedy nic nie placisz jesli zrobisz badania a nie pojawisz sie na rozmowie wtedy przepada kasa za badania medyczne oplate sie wnosi w dzien rozmowy z Konsulem na terenie Ambasady USA
stieg Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 Czyli wysyłam teraz zdjęcie i moje informację przez ichniejszą stronę www, czekam do maja 2012 na wiadomość. Jeśli dostanę, że zostałem wylosowany, ale rozmyśliłem się, po prostu ignoruje wiadomość i tyle ?
sly6 Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 wiadomosc ok ale mozesz dostac list na ktory nie odpowiadasz dlatego tez losuje sie wiecej zgloszen niz jest wiz bo sa takie osoby jak Ty ktore sie rozmyslaja i wtedy sie bierze kolejne z kolejki
stieg Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 Dzięki za informację - w takim razie złożenie mnie nic nie kosztuje - więc składam. A jak mnie wylosują dopiero stwierdzę czy warto przeznaczać te 819$ na USA :-) Zamierzam, gdzieś się ruszyć dalej, ale czy do USA to sam nie wiem, rozważam również Australię, do której mógłbym wyjechać za 1,5 roku. A słyszałem, że nawet po wylosowaniu tej magicznej GREEN CARD sama procedura trwa jeszcze z rok? A i jeszcze jedno , czy być wylosowanym to tak jak wygrać w lotto ?
sly6 Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 moze trwac krocej niz rok bo jak sie wizy skoncza w czerwcu to bedzie koniec loterii bo rozmowy beda od 1 pazdziernika 2012 do 30 wrzesnia 2013 .. mowisz o lotto niby ma cos to wspolnego-ale wystarczy ze bedziesz mial na stronie napisane ze Cie wylosowali,odeslesz papiery ale juz nie doczekasz sie na rozmowe bo Twoj numer bedzie za daleko,byly juz takie przypadki.
Frances.F Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 A jak ktoś ma licencjata to co ma wpisać we wniosku?
sly6 Napisano 29 Października 2011 Zgłoś Napisano 29 Października 2011 University degre to nalezy zaznaczyc..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.