basha1 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Witam, Moja 2 letnia Green Card ( slub z obywatelem USA) wygasa w lutym 2012. Wiem ze musze wyslac I-751 ( Lifting condtions) 90 dni przed data uplyniecia waznosci GC czyli normalnie wyslalabym ja koncem listopada, ale mamy z mezem plany spedzenia swiat Bozego Narodzenia z moja rodzina w Polsce ( 3 tygodnie- polowa grudina wylot) i zastanawiam sie czy jak wysle I-751 przed wylotem to czy nie bede miala problemow z powrotem do USA. Chcialabym wyslac I-751 jak najszybciej zeby nie przeciagac niepotrzebnie calej tej prodedury, ale mam watpliwpsci czy lepiej nie poczekac az wroce do USA w styczniu i dopiero wtedy wszystko wyslac... Czy ktos cos moze wie na ten temat...? Bede wdzieczna za pomoc i z gory bardzo dziekuje.
pelasia Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 ja na twoim miejscu wyslalabym wszystkie dokumenty po powrocie z Polski. jesli wyslesz przed wyjazdem to wtedy bedziesz sie stresowac czy zaproszenie na odciski przyszlo i jaki jest termin i co jesli nie bedziesz w stanie sie stawic itp. jedz do PL, spedz swieta i sylwka z rodzinka a po powrocie wyslij wszystko co potrzebne. niczego nie musisz wysylac 90 dni przed wygasnieciem, najwczesniej mozesz wyslac 90 dni przed, ale rowniez mozesz wyslac 2 tygodnie przed.... milych wakacji w PL zycze.
basha1 Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Października 2011 tez tak mysle...nie chcialam tylko przedluzac tego procesu....ale masz racje, nie chce spedzic dlugo wyczekiwanych swiat w Polsce stresujac sie papierami Dzieki za post, zawsze jest dobrze uslyszec potwiedzenie wlasnych mysli Dzieki raz jeszcze!
asiolek Napisano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Witam Mam pytanie moja zielona karta wygasla w listopadzie 2011, wyslalam wszystkie dokumenty i bylam juz na odciskach i teraz czekam na decyzje. Czy ktos moze wie ile tak mozna czekac? wyslalam dokumenty w polowie sierpnia. Chcialabym wyleciec do Polski za miesiac ale nie wiem czy to bedzie mozliwe, czy mozna latac tylko na zaswiadczeniu od nich ze jest sie w trakcie zalatwiania dokumentow? Dziekuje bardzo za pomoc
kzielu Napisano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Mozesz latac na zaswiadczeniu - RoC - jak poapatrzysz na timelines na VJ - potrafi trwac pol roku albo wiecej obecnie. Wyslalac do CSC czy VSC ? CSC wydaje sie byc teraz akurat wolniejsze.
asiolek Napisano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Wyslalam do Vermont. Mam tylko nadzieje ze w POlsce na lotnisku nie beda robic problemow ze mam tylko zaswiadczenie a zielona karta jest niewazna?
kzielu Napisano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 ? A dlaczego sie martwisz Polska ? Pokazujesz polski paszport i nie wspominasz ani slowem o jakiejkolwiek zielonej karcie...
sly6 Napisano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 masz miec wazny paszport na wlot na teren Polski i tego sie trzymasz
asiolek Napisano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2012 Chodzi mi jak bede wylatywac do Stanow z Polski. Musisz pokazac zielona karte albo wize
sly6 Napisano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2012 asiolek bedziesz leciala moze bezposrednio z Polski do USA?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.