Jump to content

Kup Dom – Dostaniesz Wizę

sly6

Recommended Posts

Posted
Także Stany Zjednoczone oferują wizy pobytowe dla zagranicznych inwestorów, jeśli zatrudnią oni określoną liczbę osób i wpłacą określoną sumę. To prawo istnieje od lat, nie jest jednak powszechnie znane, skoro większość imigrantów nawet nie może marzyć o spełnieniu tych warunków.

Wiecie może jak się to prawo nazywa ? Potrzebuję informacji o nim.

Posted

Fajna rzecz ... zainteresowała mnie. Najlepsze jest to, że nie ma takiego ryzyka jak w loterii, że możesz GC nie dostać.

Edit:// Przeczytałem tą stronę co podał sly6 i ciekawi mnie gdzie są konkretnie te " targeted employment area ". Mniemam, że z dala od metropolii, czyli środkowa część głównie, tudzież northwest. Wiecie może czy jest taki obszar w pobliżu Chicago (szczerze wątpię).

Znalazłem coś takiego: http://www.eb-5center.com/node/208 (na dole są właśnie "targeted employment area")

Wybrałem listę z Californii i jest też LA (nawet Compton [właściwie to oczywiste], ale tam nie chciałbym mieć biznesu, jak chyba większość z Was xD)

Posted

LOL :) Doczytałeś do tego miejsca "Osoba ubiegająca się o wizę nie może posiadać zamiarów pozostania na terenie USA po wygaśnięciu statusu E-2." ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...