Skocz do zawartości

Przesiedzenie Wizy Rodzica, Sponsorowanie Go Przez Obywatela

izza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

czyli waiver? wiesz moze czy ciezko jest uzyskac waiver?

Waiver musi być czymś umotywowany. Zwykle się motywuje hardshipem obywatela US - czyli obywatel US mieszka tam, ma dzieci i chce mieć męża przy sobie - w zwiazku z tym występują o waiver. Jeżeli Wy obydwoje mieszkacie poza US, to waiver będzie ciężko uzasadnić - w dodatku nie jesteś. W zasadzie to jak chcesz żeby on tam z Tobą wyjechał ? Jeżeli dostaniesz GC, to sponsorowanie małżonka to 2-3 lata. Po tych 2-3 latach - jeżeli jeszcze ma bana, odmówią mu GC i wtedy trzeba wystąpić o waiver. Aha - i musi wziąć z Tobą ślub... Na turystyczną szans już nie ma - praktycznie nigdy.

• 2 tygodnie później...

mialabym jeszcze jedno pytanie mianowicie wysalam wnioski na GC osobno dla mnie i mojego partnera, jezeli ktoregos z nas by wylosowali to wezmiemy slub. Moj partner ma 10-letniego bana czy jezli staniemy na rozmowe w ambasadzie i odmowia mu GC to mimo to czy ja dostane GC? czy poprostu bedziemy musieli czekac az on zrobi waiver? moze znacie jakies podobne przypadki?

Na logikę, to jeśli on wylosuje (a ma bana, więc nie wleci), a od jego wyjazdu zależy wyjazd pozostałych członków rodziny, to nikt nie wyleci i zielona karta przepadnie. Jeśli Ty wygrasz, to Ty będziesz mogła wylecieć bez niego, a potem ściągnąć go, jak już ban mu minie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...