Aleksandra82 Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Hej, wiele artykułów się przewinęło na temat nielegalnych odbierających kogoś z lotniska. Do mnie ma przylecieć zwierzak, wiza wygasła, ale jest AOS a trakcie, mam pierwsze NOA i akt ślubu, ale trzęsę tyłkiem czy mogę sama odebrać futrzaka z Newarku, bo mąż będzie w pracy. Wiem, że to głupie pytanie, ale czy lepiej nie ryzykować i kogoś innego wysłać po stwora? Bo mam wizję siebie w więzieniu imigracyjnym ze zwierzakiem w pudle obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makdonald Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 w ameryce panuje humanitaryzm twoj zwierzak nie wyladuje w wiezieniu imigracyjnym "w pudle obok" byloby to dla niego zbyt okrutne i niezasluzone traktowanie immigration odda go do schroniska, skad przygarna go milosierni amerykanie, ktorzy tak bardzo kochaja zwierzeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Jak masz NOA z AOS to Twój status w tym momencie jest całkowicie legalny. Nie pękaj, idź odbierz zwierzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makdonald Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2011 tyle ze jak cie zgarna to zajmie im to okolo 3 miesiecy aby wyczaic ze nie jestes nielegalem mimo, ze na takiego wygladasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekadentka Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Z tego co mi mój prawnik wyjaśnił, jesteś teraz w US całkowicie legalnie, więc kłopotów nie będziesz miała. Najważniejsze jest abyś wzięła ze sobą na lotnisko paszport, akt ślubu i papiery, które otrzymałaś od urzędu imigracyjnego mówiące o tym, że otrzymali twoje zgłoszenie - z tymi papierami nie powinnaś mieć żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandra82 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Transport razem z kosztem stwora wyszedł 1000$, więc jednak nie czeka mnie wizyta na lotnisku, aczkolwiek przypuszczam, że dopiero w areszcie ktoś by doszukał się informacji, że moja sprawa jest w toku. "<pre>This confirmation provides notification of the date USCIS received your application/petition. This notice does NOT grant any immigration status or benefit. You MAY NOT present this notice as evidence that you have been granted any immigration status or benefit. Further, this notice does NOT constitute evidence that your application remains pending with USCIS. The current status of your application/petition must be verified with USCIS."</pre> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 jestem ciekawa co za stwora zakupilas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandra82 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Nie kupiłam, za drogo wychodzi. Przyleciałam z dwoma fretkami, a chciałam sprowadzić trzecią z Holandii przez Oklahomę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 bo tak czasami jest ze mozna sie czegos dowiedziec ale juz np w wiezieniu ze sprawa jest w toku a mozna trafic tak ze wyjdzie dorazu i nie bedzie takiej podrozy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandra82 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 To ja dla pewności pomijam grzecznie lotniska do przyszłego roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.