ilya_ Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 siema, gdzie ty to widzisz? bo nie moge znalezc ;[
Joanna30 Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 Na stronie Lufthansy http://www.lufthansa.com/pl/pl/Oferta-specjalna-do-Ameryki-Polnocnej
ilya_ Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 dziekuje:D hm tylko ze na lato to nie wiele da patrzylem jakis miesiac temu i ceny byly podobne.... zimowe loty troszke poszly w dol
pacio177 Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 no ale akurat takie ceny na lato są całkiem niezłe bo w locie juz od dawna grubo ponad 2 tysiące tu link do vouchera -80 zł https://promotion.lufthansa.com/pl-amarketing/?WT.mc_id=PL_Affiliate_Tradedoubler
ilya_ Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 Lot i lufthansa maja do kwietnia wlacznie ponizej 2k...ale ludzie wola letni okres:)
majorka123 Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 Jednak zdecydowałam sie na zakup w Air France, poniewaz wylot do 15 czerwca mnie nie urządza. Mam nadzieje ze to 1,5h na przesiadke mi starczy. A jesli nie to gdzie nalezy sie udac na lotnisku aby załapac sie na inny lot? Z Paryża leci DELTA Air Lines. Chyba AF tak łączy jakos loty we współpracy z innymi liniami bo widziałam ze dają tez KLM. A cena 2000 na lato jest i tak dobra wg mnie. Niestety sam system rezerwacji mają beznadziejny, nie bede sie rozpisywac dlaczego, chyba ze ktos bedzie zainteresowany.Ale juz myslałam ze nie kupie tych biletów...... Interesuje mnie jeszcze sprawa zakupow na bezcłowym w Warszawie, czy z takimi zakupami nie bedzie problemów w Paryzu ?? Ja leciałam AF tylko raz, wracając z LA. Zgodnie z rozkładem na przesiadkę mieliśmy 1 godzinę 40 minut. Ledwo zdążyliśmy, pędem lecąc przez terminal. Bo wylądowaliśmy praktycznie w szczerym polu i prawie pół godziny czekaliśmy na podstawienie schodów. Potem do odprawy były otwarte 3-4 okienka, jeśli dobrze pamiętam, więc utknęliśmy w kolejce. A jeszcze potem nasz samolot do Warszawy wyleciał z ponad półgodzinnym opóźnieniem, a bagaże zostały w Paryżu. Poza tym było jeszcze kilka niedogodności związanych z wyposażeniem samolotu, ale to akurat najmniej istotne tutaj. Ale jak lecisz w tamtą stronę, to odprawiasz się już tutaj i po przylocie do Paryża jedynie idziesz na odpowiedni terminal (jeśli mają wiecej niż jeden - nie wiem) i do odpowiedniej bramki, więc 1,5 godziny powinno spokojnie wystarczyć. Czyli w tamtą strone odprawiam sie w Warszawie a spowrotem 2x ?? Nieco sie wystraszyłam bo akurat w obie strony mam przesiadke około 1,5h. Mogłam w tej powrotnej szukac dłuzszej ale jak wspomniałam wyzej mają tak beznadziejny system rezerwacji ze juz wychodziłam z siebie i zaznaczyłam pierwszą "wolną" i mozliwą opcje. Wątpie zeby mi to teraz mogli zmienic nawet gdybym tam zadzwoniła
kzielu Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 AF/KLM i Delta maja joint venture (pomijajac juz standardowy code share). W Paryzu 1.5h powinno starczyc o ile nie bedziesz spozniona w WAW, zakupy z bezclowego na CDG przejda ale po wyladowaniu w US musisz je schowac do nadanego bagazu jezeli to beda plyny i masz jakis nastepny lot.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 zmienic moga ale za jaka kwote? jedni maja ok na lotnisku we Francji a inni nie..moja znajoma leciala taka trasa i zdarzyla ze wszystkim ,,a kiedys dawali 45 min na przesiadke .. co do bezclowych sklepow to masz na mysli cos aby kupic i leciec potem do USA?
majorka123 Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 zmienic moga ale za jaka kwote? jedni maja ok na lotnisku we Francji a inni nie..moja znajoma leciala taka trasa i zdarzyla ze wszystkim ,,a kiedys dawali 45 min na przesiadke .. co do bezclowych sklepow to masz na mysli cos aby kupic i leciec potem do USA? Tak, własnie o to mi chodzi Co do zmiany to pisze ze taryfa bez mozliwosci zmian, chyba ze sie tego az tak mocno nie trzymają, zresztą jak inni zdążają to moze i ja tez zdąże ....
sly6 Napisano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2012 majorka zadzwon do AF i zobaczysz co Ci powiedza czasami sa to male kwoty a czasami nic sie nie da zrobic...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.