Skocz do zawartości

Tegoroczny Maturzysta A Wyjazd Do Usa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Już od dobrych palu lat chce polecieć do Stanów. Na początku była to chęć emigracji, ale teraz mój punkt widzenia się zmienił i wiąże swoje dalsze życie z Polską. Mam 19 lat i jestem tegorocznym maturzystom, więc został mi ostatni semestr w szkole.

W te wakacje chciałbym odwiedzić rodzinę i trochę zarobić.

Wydaje mi się, że z punktu widzenia konsula, jestem kandydatem nr 1 na emigranta, ze względu na koniec szkoły.

Zastanawiam się jakie mam szanse do dostanie wizy na choćby 2 miesiące i czy w ogóle jest sens starać się w tym roku.

Pozdrawiam,

piterbtgigs.

Napisano

Szanse masz pomiedzy 0 a 100% - dopoki nie sprobujesz to sie nie dowiesz. Nikt Ci tutaj zadnej pewnej odpowiedzi nie da, wez jak najwiecej dokumentow wskazujacych na Twoje zwiazki z Polska i probuj jak chcesz zaryzykowac $140.

Napisano

aby na same dokumenty wize dawali to bylo by super

a tak liczy sie rozmowe i odpowiedzi na to nalezy sie nastawic a nie na duzaa teczke z ktorej moze malo widac zwiazki z Polska

jesli masz wziasc to wez legitymacje szkolna..plus to co chca w Ambasadzie USA

liczy sie tez gdzie lecisz,z jakiego rejonu Polski,gdzie idziesz po wize,kogo juz prosila i goscila ta rodzina,czy ten ktos wracal na czas z USA

jak widzisz tych spraw jest troche co moga byc brane pod uwage.

ps z dokumentow nic nie pokazesz na sile jak bedziesz miec,kolejna sprawa to byly takie osoby jak TY ze dostawaly wize

Napisano

Mam 19 lat i jestem tegorocznym maturzystom,

cześć, z języka polskiego juz matury nie zdałeś :)

joke.

ja mialem analogiczna sytuacje

koncze 2 kier. studiow

konsulowi ewidentnie dalem do zrozumienia, iz mam TU wszsytko w d.

ale klepałem mu dobrze po angielsku

smial sie...

OCZYWIŚCIE, ze jest sens starać sie o wize

celem rozmowy jest pokazanie ze sie wroci do kraju

sa zadawane pytania: gdzie? na jak dlugo? i co sie robi w kraju?

i pamietaj: mow TYLKO prawde, zadnego kombinowania:)

poczytaj sobie wiecej dział o wizach turystycznych B2

dokladnie co sie mówi, jakie pytania,

duzo ludzi i duzo przykładów:)

• 3 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...