piterbtgigs Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Witam, Już od dobrych palu lat chce polecieć do Stanów. Na początku była to chęć emigracji, ale teraz mój punkt widzenia się zmienił i wiąże swoje dalsze życie z Polską. Mam 19 lat i jestem tegorocznym maturzystom, więc został mi ostatni semestr w szkole. W te wakacje chciałbym odwiedzić rodzinę i trochę zarobić. Wydaje mi się, że z punktu widzenia konsula, jestem kandydatem nr 1 na emigranta, ze względu na koniec szkoły. Zastanawiam się jakie mam szanse do dostanie wizy na choćby 2 miesiące i czy w ogóle jest sens starać się w tym roku. Pozdrawiam, piterbtgigs.
kzielu Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Szanse masz pomiedzy 0 a 100% - dopoki nie sprobujesz to sie nie dowiesz. Nikt Ci tutaj zadnej pewnej odpowiedzi nie da, wez jak najwiecej dokumentow wskazujacych na Twoje zwiazki z Polska i probuj jak chcesz zaryzykowac $140.
sly6 Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 aby na same dokumenty wize dawali to bylo by super a tak liczy sie rozmowe i odpowiedzi na to nalezy sie nastawic a nie na duzaa teczke z ktorej moze malo widac zwiazki z Polska jesli masz wziasc to wez legitymacje szkolna..plus to co chca w Ambasadzie USA liczy sie tez gdzie lecisz,z jakiego rejonu Polski,gdzie idziesz po wize,kogo juz prosila i goscila ta rodzina,czy ten ktos wracal na czas z USA jak widzisz tych spraw jest troche co moga byc brane pod uwage. ps z dokumentow nic nie pokazesz na sile jak bedziesz miec,kolejna sprawa to byly takie osoby jak TY ze dostawaly wize
ilya_ Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Mam 19 lat i jestem tegorocznym maturzystom, cześć, z języka polskiego juz matury nie zdałeś joke. ja mialem analogiczna sytuacje koncze 2 kier. studiow konsulowi ewidentnie dalem do zrozumienia, iz mam TU wszsytko w d. ale klepałem mu dobrze po angielsku smial sie... OCZYWIŚCIE, ze jest sens starać sie o wize celem rozmowy jest pokazanie ze sie wroci do kraju sa zadawane pytania: gdzie? na jak dlugo? i co sie robi w kraju? i pamietaj: mow TYLKO prawde, zadnego kombinowania:) poczytaj sobie wiecej dział o wizach turystycznych B2 dokladnie co sie mówi, jakie pytania, duzo ludzi i duzo przykładów:)
gutmiko Napisano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2012 Na work and travel w tym roku nie pojedziesz ale możesz jechać na campa, choć tam nie zarobisz ale przynajmniej zobaczysz Stany
fish23 Napisano 1 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2012 zawsze warto próbować(przekonasz się )najlepiej móić prawde, oni sobie to cenia życzę powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.