jelczi Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Tez juz nad tym myslalem. Jezeli nic sie nie uda, ani nic nie da sie zrobic to wybieram Toronto/Londyn z tym, ze martwi mnie fakt czy bede w stanie sie utrzymac na starcie w Londynie ktory notabene z tego co widze tanim miastem nie jest
Gucio Napisano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Jesli uzbierales troche kasy (min 1K funtow - starczy na przezycie 1 miesiaca w londynie) i nie boisz sie pracy to na pewno cos znajdziesz. Znasz jezyk wiec masz duze szanse. Na poczatek jakies cos, aby sie zalapac i przezyc, a jak sie juz zaaklimatyzujesz i rozejzysz troche to sobie poszukasz cos lepszego.
Aleksandra82 Napisano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Ja miałam taki przypadek jak Twój, przy pierwszym podejściu nie otrzymałam wizy turystycznej ze względu na 'słabe relacje z Polską', w drugim, laaaata później i po wytłumaczeniu wszystkiego wizę dostałam. Natomiast już będąc w pociągu po rozmowie konsul zadzwonił ponownie z pytaniami o rodzinę, pracę, studia i inne rzeczy wiążące mnie z Polską. W USA byłam mając 16-18 lat. Tyle, że Tobie raczej nie pomaga fakt, że "z Polską Cię nic nie łączy" oraz nielegalni członkowie rodziny nadal w USA. Na stronie ambasady jest w pytaniach i odpowiedziach przypadek młodocianego co był w USA nielegalnie, taki jak nasz, ja podałam wcześniej linka w temacie, w którym o tym pisałam, teraz nie mogę znaleźć.
sly6 Napisano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 ale od tego zacznijmy czy On byl powyzej 18 roku nielegalnie i ile czasu?czy tez zaczal 18 rok i wyjechl bo to sa kluczowe sprawy i od tego duzoo zalezy
jelczi Napisano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 ale od tego zacznijmy czy On byl powyzej 18 roku nielegalnie i ile czasu?czy tez zaczal 18 rok i wyjechl bo to sa kluczowe sprawy i od tego duzoo zalezy Urodzony listopad 91, wyjechalem na poczatku czerwca 2010 wiec mialem 18,5. Chodze tu niby na studia, mieszkam w domu w ktorym kiedys mieszkalismy w sasiedztwie ciotki - ot co moje relacje z Polska.
jelczi Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 Poczytalem troche, skontaktowalem sie z paroma prawnikami w stanach i takie tam - generalnie gdyby ktos kiedys chcial to wiedziec to moj ban obowiazuje na trzy lata, po jego uplywie moge normalnie starac sie o wize studencka bez potrzeby zadnego waivera. Spadam do UK na rok zarobic jakies grosze na oplaty wizowe i ewentualny bilet jak mi sie uda dostac wize studencka !
kzielu Napisano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 Poczytalem troche, skontaktowalem sie z paroma prawnikami w stanach i takie tam - generalnie gdyby ktos kiedys chcial to wiedziec to moj ban obowiazuje na trzy lata, po jego uplywie moge normalnie starac sie o wize studencka bez potrzeby zadnego waivera. Spadam do UK na rok zarobic jakies grosze na oplaty wizowe i ewentualny bilet jak mi sie uda dostac wize studencka ! Oczywiscie ze sie mozesz starac, tylko jak Ci pisalem nie masz na nia zadnych szans tak jak na kazda inna nieimigracyjna - bedziesz musial udowodnic zwiazki z krajem i musialyby one byc wyjatkowo silne ze y z historia bana i overstayem nie dostac deniala. Jedyna Twoja szansa to wiza imigracyjna bo jej konsul nie moze odmowic jak sie kwalifikujesz (a dokladnie moz w przypadku malzenskiej jak podejrzewa fraud)
jelczi Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 Czyli jednak jakies szanse mam, skoro da sie ja dostac. Sprobuje mimo wszystko - wyrzuce pieniadze w bloto raz, drugi, trzeci, az w koncu sie uda.
sly6 Napisano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 to ze nie bedziesz miec bana nie oznacza ze latwo i szybko wize otrzymasz,zalezy tez na jakiego Konsula popadniesz ,sa -byly przypadki ze komus wydali wize bo uwierzyl Konsul w czyjes dobre intencje wiele juz bylo osob ktore nie mialy bana a Konsul powiedzial ze mu nie wierzy ze wroci,ze nie zostanie na stale tak jak pisze kzielu ze wiza imigreacyjna daje Ci szanse duza na wjazd ..no ale wybor nalezy do Ciebie.
jelczi Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2012 Wiza imigracyjna = pracownicza, bo na inna sie praktycznie nie kwalifikuje z tego co rozumuje czy jestem w bledzie?. Jezeli tak to nie mam zamiaru konczyc tu kolejnych czterech lat studiow
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.