brenda Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Witam Też planuję wyjazd w przyszłym roku Bardzo chciałabym do NYC albo LA , ale wiadomo, że nie jest łatwo. Możecie mi powiedziec jak bywa ze znalezieniem pracy? Często są jakieś problemy... a i które biuro możecie szczerze polecic ?
pacio177 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 czy duzym problemem jest znaleznienie pracy na w&t w okolicach Chicago ?? chodzi mi czy firmy posredniczace w w&t maja z tego rejonu oferty ? czy raczej trzeba szukac we własnym zakresie ? pytam bo w ogóle nie ma tematu związanym z W&t w chicago a to byłby najlepszy dla mnie rejon.Z góry dzięki
sly6 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 jak bedziesz wczesnie szukac po takich firmach to cos tam sie znajdzie bo mozesz i sam szukac pracy ale tutaj musisz byc wczesnie na miejscu
ola0077 Napisano 16 Października 2011 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Witam, wyjeżdżam na W&T 2012 najchętniej do LA lub NY. Wiadomo zawsze to lepiej wybrać się z kimś Więc jeśli ktoś jest chętny podaje numer gg:6869775
pacio177 Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 Mogłby polecic ktoś jakies firmy posredniczące w W&T ??
sly6 Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 moze to Ci pomoze http://www.usa.info.pl/baza_search.php
val_d Napisano 20 Października 2011 Zgłoś Napisano 20 Października 2011 pacio177, moge Ci polecic BTC, Almatur i Adventure Club Polska z czystym sumieniem. Siedzialem troche w tym, chociaz w innym biurze, jako organizator i znam ich osobicie.
scrappy_coco Napisano 22 Października 2011 Zgłoś Napisano 22 Października 2011 nie wiem czy to jest 1 osoba czy tez wiecej by opisalo takie cos ale w tym roku to rybki http://forum.usa.inf...050#entry132050 tak to prawda. sporo ludzi się wycięło na alasce, każdy myślał ze dorobi się a tu trzeba było nieźle pokombinować, żeby wyjść na swoje. sezon był tragiczny, dodajac do tego mase ukrainców bułgarów kazachów i iinych studentow, zwolnionych po 2 tygodniach z MAX(!!) 1500$(nie musze dodawać, że koszt dotarcia na alaske jest trochę większy niż na wschodnie wybrzeże ... ) szukajacych roboty w anchorage - nic z tego dobrego nie wyszło. Uważam, że lepiej znaleźć dobrą ofertę W&T, niż płacic 2tys za program camp, 500 zł za wizę i zarobić 1200$, lepiej zapłacić za program w Polsce wa razy więcej, a zarobić na miejscu trzy razy więcej niż na campie. dokładnie, pozatym w niektórych OBOZACH mogą Cie wykorzytstać, i mozesz robić nadgodizny ile im się podoba, oczywiście dosjatesz stałą wypłatę 1200$... oczywiście nie jest to reguła, ale jedna spotkana osoba to własnie przezyła, była na żydowskim obozie (może to właśnie czytasz ) a w WAT po wypełnieniu pierwszego kontraktu jesteś wolny jak ptak, możesz robić co ci sie podoba do daty powrotu, z jednej storny to bardzo dobre bo jestes bardziej mobliny a nie uwięziony w jednym miejscu
dareknow0 Napisano 22 Października 2011 Zgłoś Napisano 22 Października 2011 http://wyborcza.pl/1,75477,10495438,Studenci_tania_sila_robocza_w_USA.html
pacio177 Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Mam dylemat , poniewaz obawiam sie , ze znaleznienie pracy w okolicach Chicago bedzie graniczyc z cudem.Wymysliłem aby pojechac do USA bez oferty pracy czyli "Sponsorship" czy trzeba spełnic jakies specjalne warunki aby móc otrzymac wize na ten typ oferty ? czytałem ze dobrze jest miec SSN , ale nie jest to konieczne.Czy sa jakies inne jeszcze wymagania , lub czy brak SSN moze wpłynac na to ze konsul mi nie da wizy ? i jescze jedno pytanie : czy bedac na sponsorship musze przepracowac równiez 3 mce ?? czy moga byc 2 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.