lochraven Napisano 9 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 No moja sprawa tez się toczy, ja miałem to szczęście, że SSn mam jeszcze z poprzedniej wizyty w USA więc z tym nie ma problemu. 2 dni temu wysłaliśmy pakiet AOS, wyszedł nam segregator z 10 koszulkami wypchanymi formularzami Mam nadzieję, że niczego tam nie brakło, chociaż nie jestem przekonany jak to będzie z tymi badaniami i czy te 'badania do zielonej karty' w Polsce wszystko załatwiają. W każdym razie zdobywanie bankowych papierów dla sponsorów to istna katorga!
Vinga Napisano 10 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2012 Co do SSN - przegapilas sprawe - od razu po wjezdzie mialas szanse dostac, teraz musisz dostac EAD zeby wystapic o to... Przepraszam, jeśli moje pytanie jest dosc trywialnie, ale dopiero zaczynam walkę o K-1 i staram się uzyskac jak najwięcej informacji. W jaki sposób można otrzymac SSN od razu po wjeździe? Oprócz tego, czy przy składaniu na AOS składa się również na Employment Authorization czy się to pomija (to dodatkowe prawie $400)? Z góry dziękuję za pomoc.
lochraven Napisano 11 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2012 Składa się, ale nie dopłaca się tych 4 stówek. Po prostu dołączasz ten formularz do swojego pakietu a za wszystko płacisz tak czy inaczej 1070$.
adka0401 Napisano 11 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2012 Moglby ktos krok po kroku opisac co dokladnie sie robi po wlocie do stanow? ( z uwzglednieniem AP) Ja w sumie jeszcze sie za duzo nie dowiadywalam ale fajnie by bylo gdyby bylo ladnie opisane
sly6 Napisano 11 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2012 a ten temat widzialas na forum http://forum.usa.info.pl/topic/14622-formalnosci-po-slubie-z-obywatelem/
adka0401 Napisano 11 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2012 sory mowilam ze sie pogubilam z tym forum po zmianach .., Pamietam kiedys tu byl taki dlugi watek z wieloma postami o wszystkim i o niczym z ktorego wyciagnelam wiele wiadomosci ale juz go nie widze
lochraven Napisano 22 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2012 Wszystko idzie zgodnie z planem, dostałem już wezwanie na biometrics ( w sumie wydaje mi się, że całkiem szybko, a samo spotkanie już 15 marca), chociaż na stronie uscis moja petycja i-485 jest wciąż na 'acceptance' a EAD jest już w 'initial review', ale wydaje mi się, że to dlatego, że przy i-485 jest dużo różnych dodatkowych papierów wymagających rozpatrzenia. W każdym razie EAD najważniejsze, nawet jak czegoś brakuje przy GC to się to jakoś załatwi
Nigella Napisano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Lochraven, krótkie pytanie do Ciebie - akt urodzenia tłumaczyłeś sam czy u tłumacza przysięgłego?
lochraven Napisano 29 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Tłumaczyłem samemu, dołączyłem też kartkę z tą notką którą można znaleźć w temacie 'formalności po ślubie z obywatelem', póki co nie dostałem żadnej informacji, żeby czegoś brakowało, a biometrics już wyznaczone.
Nigella Napisano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Super, wielkie dzięki za odpowiedź... zawsze to parę groszy w kieszeni
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.