Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No moja sprawa tez się toczy, ja miałem to szczęście, że SSn mam jeszcze z poprzedniej wizyty w USA więc z tym nie ma problemu. 2 dni temu wysłaliśmy pakiet AOS, wyszedł nam segregator z 10 koszulkami wypchanymi formularzami ;) Mam nadzieję, że niczego tam nie brakło, chociaż nie jestem przekonany jak to będzie z tymi badaniami i czy te 'badania do zielonej karty' w Polsce wszystko załatwiają. W każdym razie zdobywanie bankowych papierów dla sponsorów to istna katorga!

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Co do SSN - przegapilas sprawe - od razu po wjezdzie mialas szanse dostac, teraz musisz dostac EAD zeby wystapic o to...

Przepraszam, jeśli moje pytanie jest dosc trywialnie, ale dopiero zaczynam walkę o K-1 i staram się uzyskac jak najwięcej informacji. W jaki sposób można otrzymac SSN od razu po wjeździe?

Oprócz tego, czy przy składaniu na AOS składa się również na Employment Authorization czy się to pomija (to dodatkowe prawie $400)?

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Moglby ktos krok po kroku opisac co dokladnie sie robi po wlocie do stanow? ( z uwzglednieniem AP) Ja w sumie jeszcze sie za duzo nie dowiadywalam ale fajnie by bylo gdyby bylo ladnie opisane

Napisano

sory :P mowilam ze sie pogubilam z tym forum po zmianach ..,

Pamietam kiedys tu byl taki dlugi watek z wieloma postami o wszystkim i o niczym z ktorego wyciagnelam wiele wiadomosci ale juz go nie widze

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wszystko idzie zgodnie z planem, dostałem już wezwanie na biometrics ( w sumie wydaje mi się, że całkiem szybko, a samo spotkanie już 15 marca), chociaż na stronie uscis moja petycja i-485 jest wciąż na 'acceptance' a EAD jest już w 'initial review', ale wydaje mi się, że to dlatego, że przy i-485 jest dużo różnych dodatkowych papierów wymagających rozpatrzenia. W każdym razie EAD najważniejsze, nawet jak czegoś brakuje przy GC to się to jakoś załatwi

Napisano

Tłumaczyłem samemu, dołączyłem też kartkę z tą notką którą można znaleźć w temacie 'formalności po ślubie z obywatelem', póki co nie dostałem żadnej informacji, żeby czegoś brakowało, a biometrics już wyznaczone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...