Skocz do zawartości

Przekroczenie Pobytu Usa Pomocy

latexmen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

1. 4 lata temu wyjechałem na wizie turystycznej do usa. Konsul w USA dał mi wizę na miesiąc. Spędziłem tam 2 lata, czyli przekroczyłem pobyt o 2 lata. Czy mam jakąś szanse dostać wizę ponownie?? Wiem, że w takich przypadkach trzeba odczekać 10 lat, ale chciał bym się dowiedzieć czy są jakiekolwiek szanse na ponowne otrzymanie wizy. Dodam, że był to mój trzeci pobyt w usa i trzecia wiza. Za każdym razem wcześniej wracałem w terminie.

2. Jeżeli bym teraz poszedł do konsula i dostał bym odmowe to będę musiał czekać kolejne 10 lat, czy 8lat. 2 lata już jestem w Polsce.

Napisano

zakaz obowiazuje od Twojego powrotu do Polski a wiec nie 10 lat a 8 lat bys musial odczekac

zadne zaniesienie wiz Ci nie pomoze bo masz zakaz wjazdu-czy na wizie tursytycznej ,pracowniczej, czy tez na pobyt staly,,czy w ruchu bezwizowym

a jesli nawet bys dostal wize to moga Cie zawrocic z granicy USA ..

mogles byc i 5 razy grzeczny ale za ostatnim razem przekroczyles czas i to sie liczy a nie ze pare razy bylo ok.

po 8 latach moze dadza wize a moze nie ,wszystko zalezy od Konsula,czy tez urzednika na granicy czy Cie wpuscic.

Napisano

Szans nie masz najmniejszych - nawet jak Ci sie skończy 10-letni ban, będziesz się musiał bardzo postarać żeby ją dostać mając taką historię. Ruch bezwizowy - jak napisał Sly - w niczym Ci nie pomoże. Generalnie poszukałbym innego kraju do podróżowania.

Napisano

wiesz, ja mialem bana tylko na rok po deportacji z kanady i powiem Ci ze nie wiem jak w us ale w kanadzie oznacza to i tak w praktyce dozywotni zakaz wjazdu,po 5 latach staralem sie o wize turystyczna 2 razy by odwiedzic znajomych i za kazdym razem odmowa

u Ciebie moze to troche lepiej bo nie miales deportu ale i tak zlamales prawo

mozna wiedziec dlaczego tak bardzo Cie ciagnie tam z powrotem ?

Napisano

A można wiedzieć czemu wróciłeś po 2 latach

no ogolnie to pewnie sie zwiedzanie wydłużyło troche...tyle ciekawych rzeczy

niektorzy nawet po 10 lat zwiedzaja. :P

• 4 tygodnie później...
Napisano

ile ta osoba byla w USA nielegalnie,od kiedy jest w Polsce

bo jesli nie ma zakazu wjazdu to juz od Konsula ,papierow i czy sie kwalifikuje zalezy czy wize na pobyt staly dostanie.

Napisano

Jezeli ktos przekroczyl pobyt I sam wyjechal a nie byl deportowany to po 10 latach jest szans ze dostaniesz wize I wlecisz. Inna sytuacja jest jak ktos zostanie deportowany. Znajomy 17 lat temu byl 2 lata nielegalnie I rok temu ponownie wlecial na 2 mieaiace jako turysta.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jezeli ktos przekroczyl pobyt I sam wyjechal a nie byl deportowany to po 10 latach jest szans ze dostaniesz wize I wlecisz. Inna sytuacja jest jak ktos zostanie deportowany. Znajomy 17 lat temu byl 2 lata nielegalnie I rok temu ponownie wlecial na 2 mieaiace jako turysta.

nie rozumiem po co gdybać - jeżeli ktoś przesiedział wizę to rozumiem, że jest świadom swojej decyzji oraz tego, że ma swoje konsekwencje. Skoro łamie się przepisy to nie widzę w tym sensu, żeby liczyć na miłosierdzie ze strony konsula. Po co pomagać komuś kto został tam nielegalnie ? w końcu pomagamy mu tam wrócić... niejako...

Wspołczuję ludziom którzy mają cieżkie zycie z USCIS i ambasadami takimi jak rozdzielone rodziny, i podobne sprawy. Ale delikwentom którzy liczą na to ze się upiecze .. niestety ani trochę ...

za to polecam im do poduszki lekturę oto tego linku - Ostrzeżenie dla osób, które kiedykolwiek przedłużyły pobyt w Stanach Zjednoczonych

powinni to gdzieś przypiąć zanim ktoś zada serię pytań co by było gdyby ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...