maqnolia Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Do Stanow przylecialam prawie 6 lat temu na wizie J1. Po 18 miesiacach zmienilam status na F1. I caly czas jestem na tym statusie. Najpierw chodzilam do szkoly jezykowej a teraz jestem w klasie komputerowej. Juz minelo 5 lat odkad nie bylam w Polsce i bardzo chcialabym odwiedzic kraj. Wiem, ze bede musiala jechac do ambasady z I 20 aby dostac F1 w paszporcie. Czy moze ktos byl w podobnej sytuacji? No i jakie jest ryzyko ze wizy nie dostane? Bede wdzieczna za wszelkie komentarze. Dodam ze dodatkowo w paszporcie mam wize turystyczna, wiec myslalam ze w przypadku jesli mi wize odmowia, to moge wrocic do USA na turystycznej ( jesli jej tez nie anuluja). Nie wyobrazam sobie nie wrocic do Stanow gdzie zostawiam wszystko co mam, ale chec odwiedzenia Polski jest ogromna! Bardzo prosze o porady i wskazowki!
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 To jak napisalas,ze jak Ci nie dadza wizy studenckiej to moga anulowac wize turystyczna,byly juz takie przypadki i z tym sie nalezy liczyc.. ale cos z pozytywnego myslenia to byly tez takie osoby ze dostawaly wizy -chociaz mialy zmieniony status w USA wazne aby wszystko bylo zgodne z prawda i prawem.
maqnolia Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Niestety prawda nie zawsze pomaga! Za drugim razem kiedy staralam sie o wize w Polsce, dostalam ja tylko dlatego ze sklamalam. Od czego wiec zalezy czy to wize dostane czy nie?
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 od tego czy ta prawda wyjdzie,,mialas bardzo duzo szczescia a teraz bedzie inny Konsul co to sprawdzi i bedzie odmowa wizy a do tego zakaz wjazdu moze byc na teren USA za podanie falszywych danych kiedys jak i teraz jak takie cos bedziesz chciala zrobic znowu teraz wybieraj co sie Ci oplaca... a czy wyjdzie prawda>?moze wyjsc i tutaj madrych juz nie ma kazda sytuacje jest oddzielna oraz osoby i teraz chcesz tak ryzykowac to juz Twoja sprawa.. moze sie uda a moze nie A ze ludziom sie udaje?to znow inna bajka ale nie kazda konczy sie tak samo i podobnie.
maqnolia Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Nie mam powodu zeby klamac o czymklowiek. Wczesniej nie przyznalam ze mialam kogos w Stanach i to wszystko. Wracajac do tematu wyjazdu do Polski... Na jakiej podstawie konsul moglby odmowic mi F1? Czy musze w Stanach studiowac cos konkretnego, czy I 20 wystarczy aby przyznano mi wize?
kzielu Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Na dokladnie takiej samej na jakiej odmawiaja wizy turystyczne - brak zwiazkow z krajem.
maqnolia Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Nawet jesli pokaze konto z banku, I 20 ze szkoly?
maqnolia Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Chyba lepiej bedzie wiec jak nie bede sie ze Stanow ruszala :'(
pacio177 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 w Polsce nic ciekawego nie ma Postaraj sie zalegalizowac swój pobyt tzn zielona karta , wtedy polecisz do Polski.Wyznacz sobie to jako cel...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.