Skocz do zawartości

Zmiana Statusu Z J1 Na F1 I Wizyta Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli tej wizy Ci nie anuluja to tak ale wiesz o tym ze jak zobacza na granicy ze zmienilas status -ze polecialas do Polski na krotko to mozesz zrobic znow tak samo-zmienic status a wtedy beda problemy na granicy lub tez po co teraz lecisz turystycznie?masz dobre wytlumaczenie tego..

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

poza tym jeżeli wlecisz na turystycznej to nie bedziesz mogła brać udziału w zajęciach do czasu przyznania ci nowego statusu, a tego nie zmienisz od ręki, poza tym nie mozesz od razu po przylocie złożyć petycji o zmianę statusu bo dostaniesz odmowę z racji, że intencją twojego pobytu była turystyka a nie nauka... itd itp.

Napisano

Prawda, za duzo kombinowania. Czy nie powinno byc teraz latwiej z wizami w Polsce?! Nie myslalam, ze caly czas robia problemy. Moi rodzice dostali wize na 10 lat i trzymali ich ok 30 min. bo sprawdzali mnie w systemie (chyba).

Napisano

Nie powinno byc latwiej i Ty jestes tym przykladem,,

To ze nadal mozna zmienic status to jedno ale lecac do USA mialas byc turystycznie a nie isc do szkoly .I teraz od Konsula zalezy jak na to popatrzy.

Fakt niczego nielegalnego nie zrobilas ale...

Napisano

Prawda, za duzo kombinowania. Czy nie powinno byc teraz latwiej z wizami w Polsce?! Nie myslalam, ze caly czas robia problemy. Moi rodzice dostali wize na 10 lat i trzymali ich ok 30 min. bo sprawdzali mnie w systemie (chyba).

Ale jestes przeciez idealnym przykladem dlaczego z wizami w Polsce latwiej nie jest...

Napisano

Po pierwsze nie przylecialam tutaj na turystycznej, a po drugie prawa nie zlamalam, i pewnie dlatego nigdy nie mialam problemow z wizami. Poza tym, dostanie wizy to jak loteria. Sa ludzie, ktorzy popelniaja przestepstwa i wizy dostaja.

Napisano

loteria ale w jakim sensie?czy prawa nie zlamalas to sama na to odpowiedzialas -samo nie pisanie prawdy cos chyba mowi o tym prawda?a moze sa mniejsze przewinienia i wieksze dla Ciebie?ale nadal to jest lamanie prawa.

a na jakiej przylecialas wizie wrescie ze masz status studencki?

jesli nie zlamalas nic z prawem wizowym to czego sie obawiasz ,boisz?jak nie dostaniesz wizy to dostaniesz kolejnym razem wize przeciez,,gdzie lezy problem?

Napisano

Sly, czytam czasami to co piszesz i nie wiem czy nie znasz życia czy nie wiesz co piszesz a na pewno nie czytasz tego co napisała magnolia. Przyleciała na wize J1 i zmieniła na status. Nie pisz ze jak nie dostanie wizy to nie problem ze dostanie nastepnym razem bo najprawdopodobniej anulują jej wizę B2 i potem będzie trudno jej dostać wizę, w każdym razie nie odrazu a wyraźnie napisała ze chce wrócic do US.

Wykładasz czasami tutaj fajną teorię co ma się nijak do praktyki :/

Pozdrawiam

Napisano

zocha czy ja nie znam zycia>?wiem az za duzo--moge przyjac do siebie ze Magnolia musiala tak zrobic-ze musi wrocic do Polski i znow leciec do USA ale ...sa pewne zasady wizowe -zyciowe ..tego sie nie przeskoczyc w zaden sposob

dobrze ze macie sie jak wspierac-mnie nikt nie wspiera i nie mowi ze mozesz tak zrobic lub tez moze tak zrob ;) tylko rob wszystko zgodnie z prawem a jak nie zrobisz to dostaniesz po du...i nikt za Tobie nie bede plakac,wspierac Cie..od takie jest realne zycie

Dobrze przyznaje sie do tej wizy ze przyleciala na J-1 ale jak Twoim zdaniem postapi Konsul jak zobaczy ze jednak nie napisala,nie wpisala kogos w formularze?czy sadzisz ze powie nic sie nie stalo-to nic zlego i sa gorsze przestepwsta i wykroczenia a to nic takiego nie jest?>,musisz chyba wiecej sie dowiedziec o zyciu i zasadach wizowych

wyslanie wniosku z takim czyms skutkuje ze mozna pozniej zadnej wizy nie otrzymac nawet jesli mi sie teraz lub tez pozniej udalo

rozumiesz teraz

to jest jak loteria wlasnie ,mozna tak sie bawic i moze wiza bedzie a jak nie to bedzie anulowana wiza turystyczna a do tego zakaz dany..

Jesli to nie wyjdzie nigdy to wiza bedzie wydana za 1-5 razem czy tez 10 razem,,sa i byly przypadki tego i prosze nie pisz mi ze zycia nie znam..

a jak wyjdzie to zasady sa proste tego i trzeba sie z tym liczyc ..

wole ludziom to pisac z czym sie to wiaze niz slodzic i mowic bedzie ok i bedzie dobrze

I teraz jak ktos chce niech robi jak chce ale niech potem nie pisze na forum ze jakbym wiedzial-wiedziala to moze bym cos innego zrobila-zrobil

niech maja wybor

jesli magnolia mysli ze wroci to wroci za 1 miesiac,za pol roku ale wroci ..teraz od niej zalezy co zrobi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...