Ash Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 faktycznie, teraz już rozumiem drukować na zwykłym papierze czy zdjęciowym? czy nie ma różnicy?
damkard Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam na forum - to mój pierwszy wpis, Czytałem trochę wypowiedzi i powiem szczerze, że trochę się wystarszyłem. Wczoraj wysłałem wniosek o wize, umówiłem się na rozmowę z konsulem 25 kwietnia w Warszawie. Niestety mam trochę obaw - mam 19 lat, klasa maturalna. Teoretycznie w dniu rozmowy z konsulem wciąż będę uczniem liceum ale juz dwa dni później przestanę nim być. Wyjazd planuję w lipcu na dwa miesiące do rodziny. Matura w maju, potem rekrutacja na studia - teoretycznie konsul nie ma gwarancji, że będę chciał rozpocząć studia w Polsce - indeksu fizycznie przeciez nie będę miał (?). Poza tym za szybko wypełniłem formularz wizowy i np. w polu kto płaci za wyjazd wpisałem, że ja sam zamiast rodziców (jakoś nie bardzo myślalem) - ma to jakieś znaczenie? Może wypełnie poprostu wniosek drugi raz? dodam też, że nie mam żadnego zaproszenia.
lochraven Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 Tak, wniosek możesz wypełnić jeszcze raz, tak żeby wszystko tam było zgodne z prawdą, bo konsul raczej przychylnie nie spojrzy na 'nie myślałem jak wypełniałem'. Wiesz już co chcesz studiować? Musisz pokazać konsulowi, że masz konkretne plany na to co będziesz robić po powrocie.
damkard Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 tak, mam już konkretne plany odnośnie kierunku studiów i tego co bym chciał robić po studiach rozumiem po ostatnich wpisach, że nie muszę dzwonić na infolinię i informować o tym, że inny numer wniosku będę miał ze sobą niż podany telefonicznie?
Ash Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 damkard wygląda na to, że nie masz rozmowę 5 dni wcześniej niż ja, napisz jak Ci poszło
damkard Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 napisze na pewno!! :-) troche sie boje, mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze...
ilya_ Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 tak, mam już konkretne plany odnośnie kierunku studiów i tego co bym chciał robić po studiach rozumiem po ostatnich wpisach, że nie muszę dzwonić na infolinię i informować o tym, że inny numer wniosku będę miał ze sobą niż podany telefonicznie? dzwonisz ponownie...tak jak za 1 razem na umoowienie sie z konsulem tylko teraz podajesz ten inny - nowy nr wniosku
damkard Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 czyli w koncu trzeba dzwonic i na nowo sie umawiac? poprzednie posty mowily co innego ???
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 I tych postow sie trzymaj lepiej bo wiele osob dzwonilo i pisalo ze nie nalezy nic zmienic i nadal tak jest ale zrobisz jak uwazasz,,pare zlotych masz na wydanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.