SuperTraveller Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Najświeższy biuletyn wizowy jest już oficjalnie dostępny - http://travel.state....letin_5856.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodapl Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Mam problem. Zgubiłem książeczkę wojskową... 14 lutego mam spotkanie w ambasadzie. Nie byłem w wojsku,chodziłem na studia. Czy mogę sobie załatwić jakieś zaświadczenie z WKU które uznają w ambasadzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek49 Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Chyba nikogo o taką książeczkę nie pytali. Ja miałem ze sobą, ale nawet jej nie wyciągałem. Dostaniesz i tak kartkę do podpisania i wysłania z dowolonego Urzędu Pocztowego w USA, że zgadzasz się ( na wypadek wojny) być poborowym w US Army. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodapl Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 w wymaganych dokumentach jest wpisana książka wosjkowa,nie chciałbym przez cos takiego odpaść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi0706 Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 w wymaganych dokumentach jest wpisana książka wosjkowa,nie chciałbym przez cos takiego odpaść... Na stronie ambasady w Warszawie masz taką informację" Dokumenty dotyczące służby wojskowej Obywatele polscy ubiegający się o wizę imigracyjną nie sa zobowiązani do przedstawienia książeczki wojskowej. Osoby z innych krajów ubiegające się o wizę, które odbywają lub odbywały w przeszłości służbę wojskową, muszą przedstawić dokumenty dotyczące służby. Dokumenty z wojska muszą zawierać pełny zapis przebiegu służby oraz wykazać wszelkie wyroki sądów wojskowych. Kto czyta nie błądzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodapl Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek49 Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Lepiej wszystko mieć. Jeśli chodzi o mnie, to dzisiaj dzwoniła bardzo miła Pani z Ambasady i powiedziała, żebym doniósł do Nich paszport. Jutro mam do odbioru akt urodzenia na Annopol. Nie będę miał kolejnej rozmowy, wszystko już mają. Pozostaje czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi0706 Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Lepiej wszystko mieć. Jeśli chodzi o mnie, to dzisiaj dzwoniła bardzo miła Pani z Ambasady i powiedziała, żebym doniósł do Nich paszport. Jutro mam do odbioru akt urodzenia na Annopol. Nie będę miał kolejnej rozmowy, wszystko już mają. Pozostaje czekać. a powiedz ile płaciłeś za tą przesylkę TNT do ambasady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek49 Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Wliczone w cenę tych 330$ jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martita_cz Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam wszystkich, dzisiaj rodzice mieli rozmowe. Dostali wszyscy. Jak pisano wczesniej - rozmowa poszla jak u wiekszosci bez problemowo. Wyszli po 11 am. Tata wylosowal, a cala rodzina byla 'podczepiona' pod niego. Tate pytali sie oczywiscie po co leci, do kogo, kim jest dla niego osoba wpisana po odbior GC, co ja tu robie i ile lat jestem. Mame i brata - ile razy byli i po co. Mieli rozmowe z jakas mila pania konsul w srednim wieku, ktora slabo mowila po poslku, a na przysiege 'przyslali' im tlumacza. Wiec moze mieli wiecej szczescia niz rozumu, bo ani tata nie rozumial Pani polskiego, ani Konsul nie rozumiala taty Zeby rozwilac niespojnosci zwiazane z matura: tata skonczyl zawodowke i technikum, bez matury. Ale mial sponsora i prace zalatwiona po przylocie. Ponadto, brat mowil, ze dzisiaj bylo tam starsznie duzo Ruskich, i jakas Pani nie dostala. Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.