Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niezrozumiałes mojej odpowiedzi.

W żadnym miejscu nie ma mowy o karcie kredytowej. Karta M&M jest kartą lojalnościową, która pozwala w LH na przewóz DWÓCH sztuk bagażu rejestrowanego o wadze do 23 kg każda w cenie biletu. Sama latam i korzystam z tego uprawnienia. Nie trzeba posiadać żadnego statusu - wystarcza sama karta. W niektórych portach lotniczych UE uprawnia ona także do korzystania z "priority lane" oraz darmowej kawy/herbaty.

Więcej informacji w przedmiotowej sprawie : http://www.lufthansa...=pl&cid=1000340

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Odnośnie tego dodatkowego bagażu to dzwoniłem do LH i powiedziano mi, że trzeba mieć jakiś wyższy status tej karty, żeby móc zabrać dodatkowy bagaż, a samo wyrobienie karty przed lotem nic nie daje. A latał ktoś może Irlandzkimi liniami Aer Lingus? Na niektórych stronach wyświetlają się bilety tymi liniami w jedną stron za ok. 1500-1600zł, choć nie wiem czy to nie jakiś przewał bo w momencie chęci rezerwaci wskoczyła mi cena ponad 2200zł.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Niezrozumiałes mojej odpowiedzi.

W żadnym miejscu nie ma mowy o karcie kredytowej. Karta M&M jest kartą lojalnościową, która pozwala w LH na przewóz DWÓCH sztuk bagażu rejestrowanego o wadze do 23 kg każda w cenie biletu. Sama latam i korzystam z tego uprawnienia. Nie trzeba posiadać żadnego statusu - wystarcza sama karta.

To Ty nie zrozumialas, w dodatku nie wiesz ze masz jakis status (jezeli to co piszesz jest prawda) - porownaj swoj link (dwie sztuki dla frequent travellers) z tym http://www.miles-and-more.com/online/portal/mam/pl/program/information?nodeid=2574805&l=pl&cid=1000340

Lufthansa co prawda nie latam, ale to co piszesz ma zero logiki... Poza tym kolega wyzej juz sprawdzil...

Napisano

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Odnośnie tego dodatkowego bagażu to dzwoniłem do LH i powiedziano mi, że trzeba mieć jakiś wyższy status tej karty, żeby móc zabrać dodatkowy bagaż, a samo wyrobienie karty przed lotem nic nie daje. A latał ktoś może Irlandzkimi liniami Aer Lingus? Na niektórych stronach wyświetlają się bilety tymi liniami w jedną stron za ok. 1500-1600zł, choć nie wiem czy to nie jakiś przewał bo w momencie chęci rezerwaci wskoczyła mi cena ponad 2200zł.

Ja latałam, ale tylko na krótkich odcinkach PL-IRL i było ok. Nie wiem jakie mają samoloty na dłuższe trasy. To nie musi być żaden "przewał", ja nie tak dawno szukałam biletów i zauważyłam, że niektóre wyszukiwarki lotów pokazują jeszcze ceny biletów, które były niedawno dostępne, ale przy próbie rezerwacji już ich nie ma. Szukaj za pomocą różnych wyszukiwarek, ja tak szukałam, znalazłam na expedia.com, zanim się zdecydowałam, za 2 dni już tych biletów nie było. Znalazłam je jeszcze dostępne na innej stronie.

Napisano

Witam i mam pytanie bo przegapilem rozmowe w ambasadzie . Myslalem ze zawiadomienie z data o rozmowie przyjdzie poczta nigdy nie przyszlo , dziaj sprawdzilem i okazalo sie ze rozmowe mialem na 15 listopada . Moze ktos wie czy mam jeszcze jakies szanse czy wszystko przepadlo .

Napisano

zamiast czekac na odpowiedz to pisz do Ambasady,dzwon na ten numer telefonu w podanych godzinach i zobaczysz co Ci powiedza

(22) 625 10 42 - informacja telefoniczna - tylko na temat wiz imigracyjnych - Warszawa. Czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 14.00 - 16.00.

publicwrw@state.gov -wszystkie rodzaje zapytań dotyczących wiz (IV, DV, NIV) i spraw konsularnych.

http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/kontakt.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...