lucy79 Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Lucy masz szczescie ze jest troche czasu aby cos zmienic i dobrze ze napisalas do nich daj znac co Ci odpowiedzieli i czy Ci umowia rozmowe tam gdzie mieszkasz Odpisali mi z KCC ze ich rola sie juz zakonczyla i z jakimikolwiek pytaniami mam sie zwrocic do ambasady gdzie umowili mnie na interview, czyli W-wie. No co za ... , przez ich blad musze teraz znow czekac. Napisalam do w-wy co z moim case'em. Narazie czekam... zobaczymy. Poza tym pytalam sie tu niedawno na forum czy ktos sie orientuje jak z tym adresem na ktory ma przyjsc zielona karta w stanach? czy na kopercie przesylki musi byc moje imie i nazwisko i adres czy mozna podac dane osoby ktora pod danym adresem mieszka a w nawiasie napisac dla kogo (czyli dla mnie)? Moj znajomy obawia sie ze bedzie musial podac moje dane (cos takiego jak zameldowac) pod swoim adresem zeby przesylka doszla... pozdrawiam
mi0706 Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Z przyjemnością informuję, że dziś odebrałem paszport, w którym jest .... WIZA!!!
Justi_87 Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Poza tym pytalam sie tu niedawno na forum czy ktos sie orientuje jak z tym adresem na ktory ma przyjsc zielona karta w stanach? czy na kopercie przesylki musi byc moje imie i nazwisko i adres czy mozna podac dane osoby ktora pod danym adresem mieszka a w nawiasie napisac dla kogo (czyli dla mnie)? Moj znajomy obawia sie ze bedzie musial podac moje dane (cos takiego jak zameldowac) pod swoim adresem zeby przesylka doszla... pozdrawiam Punkt 11 w aplikacji brzmi: "Address in the United States where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed, if different from address in item #10 (include the name of a person who currently lives there)." Nie wiem, jak to jest w praktyce ale oni chyba zdają sobie sprawę, że to nie ty jesteś tam zameldowana więc chyba jego/jej nawisko się liczy? Poza tym to oni będą adresować kopertę więc nie mamy na to wpływu. Nie wiem, gdzie mieszka Twój znajomy/znajoma ale czasem wystarczy, że na skrzynce naklei dodatkowo karteczkę z Twoim imieniem i nazwiskiem. Tylko na czas, kiedy spodziewasz się przesyłki.
lembryk Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 Z przyjemnością informuję, że dziś odebrałem paszport, w którym jest .... WIZA!!! Gratulacje!
sly6 Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2013 lucy tutaj chodzi jak Justi napisala aby listonosz ten list wrzucil do skrzynki pocztowej
mateuszry Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2013 Witam, wszystkich forumowiczów i serdedecznie pozdrawiam, znajomy polecił mi to forum , brałem udział w loteri DV no i udało się wylosować , wszystkie papierki wysłałem jak trzeba mam już nawet termin na luty do ambasady , w tamtym tygodniu zrobiłem badania w warszawce i mam takie pytanie do was bo lekarz, ten który jest wytyczony przez ambasade wtych kwitach wpisał mi że miałem podniesione ciśnienie (wstałem o 3 rano i przejechałem prawie 300 km do wawy , więc zmęczenie i lekkie przeziębienie miało na to wpływ dodam że zawsze ciśnienie miałem w normie 0 problemów no i jeszcze krótka notatka że jestem w trakcie leczenia zębów tak tam wpisał, powiedzcie drodzy forumowicze czy taki wpis może mięć jakąś ewentualną negatywną decyzje konsula podczas rozmowy ? sory że się tak rozpisałem ,dzięki pozdrawiam
mi0706 Napisano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Witam, wszystkich forumowiczów i serdedecznie pozdrawiam, znajomy polecił mi to forum , brałem udział w loteri DV no i udało się wylosować , wszystkie papierki wysłałem jak trzeba mam już nawet termin na luty do ambasady , w tamtym tygodniu zrobiłem badania w warszawce i mam takie pytanie do was bo lekarz, ten który jest wytyczony przez ambasade wtych kwitach wpisał mi że miałem podniesione ciśnienie (wstałem o 3 rano i przejechałem prawie 300 km do wawy , więc zmęczenie i lekkie przeziębienie miało na to wpływ dodam że zawsze ciśnienie miałem w normie 0 problemów no i jeszcze krótka notatka że jestem w trakcie leczenia zębów tak tam wpisał, powiedzcie drodzy forumowicze czy taki wpis może mięć jakąś ewentualną negatywną decyzje konsula podczas rozmowy ? sory że się tak rozpisałem ,dzięki pozdrawiam a to oznacza, że otwierałeś kopertę, tak?
sly6 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 moze mial sprawne oko u lekarza i widzial co pisal,co zaznaczal lekarz sa takie osoby ze maja taki zwrok
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.