Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lucy masz szczescie ze jest troche czasu aby cos zmienic i dobrze ze napisalas do nich :) daj znac co Ci odpowiedzieli i czy Ci umowia rozmowe tam gdzie mieszkasz :)

Odpisali mi z KCC ze ich rola sie juz zakonczyla i z jakimikolwiek pytaniami mam sie zwrocic do ambasady gdzie umowili mnie na interview, czyli W-wie. No co za ... , przez ich blad musze teraz znow czekac. Napisalam do w-wy co z moim case'em. Narazie czekam... zobaczymy.

Poza tym pytalam sie tu niedawno na forum czy ktos sie orientuje jak z tym adresem na ktory ma przyjsc zielona karta w stanach? czy na kopercie przesylki musi byc moje imie i nazwisko i adres czy mozna podac dane osoby ktora pod danym adresem mieszka a w nawiasie napisac dla kogo (czyli dla mnie)? Moj znajomy obawia sie ze bedzie musial podac moje dane (cos takiego jak zameldowac) pod swoim adresem zeby przesylka doszla...

pozdrawiam ;)

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Poza tym pytalam sie tu niedawno na forum czy ktos sie orientuje jak z tym adresem na ktory ma przyjsc zielona karta w stanach? czy na kopercie przesylki musi byc moje imie i nazwisko i adres czy mozna podac dane osoby ktora pod danym adresem mieszka a w nawiasie napisac dla kogo (czyli dla mnie)? Moj znajomy obawia sie ze bedzie musial podac moje dane (cos takiego jak zameldowac) pod swoim adresem zeby przesylka doszla...

pozdrawiam ;)

Punkt 11 w aplikacji brzmi:

"Address in the United States where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed, if different from address in item #10 (include the name of a person who currently lives there)."

Nie wiem, jak to jest w praktyce ale oni chyba zdają sobie sprawę, że to nie ty jesteś tam zameldowana więc chyba jego/jej nawisko się liczy? Poza tym to oni będą adresować kopertę więc nie mamy na to wpływu. Nie wiem, gdzie mieszka Twój znajomy/znajoma ale czasem wystarczy, że na skrzynce naklei dodatkowo karteczkę z Twoim imieniem i nazwiskiem. Tylko na czas, kiedy spodziewasz się przesyłki.

Napisano

Witam, wszystkich forumowiczów i serdedecznie pozdrawiam, znajomy polecił mi to forum , brałem udział w loteri DV no i udało się wylosować , wszystkie papierki wysłałem jak trzeba mam już nawet termin na luty do ambasady , w tamtym tygodniu zrobiłem badania w warszawce i mam takie pytanie do was bo lekarz, ten który jest wytyczony przez ambasade wtych kwitach wpisał mi że miałem podniesione ciśnienie (wstałem o 3 rano i przejechałem prawie 300 km do wawy , więc zmęczenie i lekkie przeziębienie miało na to wpływ dodam że zawsze ciśnienie miałem w normie 0 problemów no i jeszcze krótka notatka że jestem w trakcie leczenia zębów tak tam wpisał, powiedzcie drodzy forumowicze czy taki wpis może mięć jakąś ewentualną negatywną decyzje konsula podczas rozmowy ?

sory że się tak rozpisałem ,dzięki pozdrawiam

Napisano

Witam, wszystkich forumowiczów i serdedecznie pozdrawiam, znajomy polecił mi to forum , brałem udział w loteri DV no i udało się wylosować , wszystkie papierki wysłałem jak trzeba mam już nawet termin na luty do ambasady , w tamtym tygodniu zrobiłem badania w warszawce i mam takie pytanie do was bo lekarz, ten który jest wytyczony przez ambasade wtych kwitach wpisał mi że miałem podniesione ciśnienie (wstałem o 3 rano i przejechałem prawie 300 km do wawy , więc zmęczenie i lekkie przeziębienie miało na to wpływ dodam że zawsze ciśnienie miałem w normie 0 problemów no i jeszcze krótka notatka że jestem w trakcie leczenia zębów tak tam wpisał, powiedzcie drodzy forumowicze czy taki wpis może mięć jakąś ewentualną negatywną decyzje konsula podczas rozmowy ?

sory że się tak rozpisałem ,dzięki pozdrawiam

a to oznacza, że otwierałeś kopertę, tak?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...