sly6 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Juz pare razy na forum bylo podawane kiedy jest potrzebny paszport I nie jest tak ze na 1 pazdziernika masz juz go miec to moze byc za pozno.. Na stronie www beda informowac o zrobieniu badan i samej rozmowie -4-6 tyg wczesniej a wiec jesli ktos bedzie miec wczesny numer to musi sie liczyc z tym ze juz w sierpniu moze dostac takie zawiadomienie o rozmowie i badaniach I teraz w okresie wakacji jest ciezko cos przyspieszyc z paszportem i czas sie wydluza . w 2006 bylo podobnie ale wtedy czekalo sie list z zaproszeniem na rozmowe i o badaniach a teraz wszystko bedzie przez www podane
Notils Napisano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 To nie jest tak że już od maja zaczynają się rozmowy ?
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Notils a czy dobrze czytales zasady loterii? teraz sa rozmowy ale na dv 2012 na dv 2013 zaczynaja sie od 1 padziernika dopiero i musza sie zakonczyc do 30 wrzesnia 2013 roku ale moga wczesniej jesli zabraknie wiz .. 1 maja to sie dowiesz ale czy zostales wylosowany
Notils Napisano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Czytałem, czytałem ale już zapomniałem Czyli paszport potrzebny byłby najprędzej na rozmowę w październiku tak? Czy w ogóle jest potrzebny na rozmowę?
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Paszport to Ty masz miec ale juz na badaniach lekarskich ,,a tym bardziej na rozmowie ,,bez tego wizy Ci nie dadza,nie zrobisz badan lekarskich I teraz po 1 maja zobaczysz jaki masz numer
Notils Napisano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Czy po wylosowaniu 1 maja od razu podadzą termin rozmowy czy trzeba sprawdzać aż pojawi się taka informacja ? Badania lekarskie można zrobić od razu po wylosowaniu?
karusek Napisano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Dzisiaj odebralem paszport. Wniosek zlozylem 28. marca, w miedzyczasie byly swieta, wiec nawet nie czeka sie dlugo. No ale wakacje sie zblizaja.
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Notils widze ze nie czytasz dokladnie nikt Ci 1 maja nie kaze robic badan to raz nikt tez nie dostanie wezwania na rozmowe 1 maja.. To sie dostaje jakies 4-6 tyg przed sama rozmowa a rozmowy sa od 1 pazdziernika wiec najwczesniej cos bedzie wiadomo dla wczesnych numerow w sierpniu-wrzesniu a potem po koleji beda numery ..Jeden bedzie miec rozmowe w padzierniku a inny w lutym
ania j. Napisano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 Najprościej rzecz ujmując : jeśli nie ma się paszportu, 1szego maja okazuje się że jest się wylosowanym i ma się wczesny nr - idziemy i spokojnie wyrabiamy paszport, jeśli mamy nr późny - obserwujemy postępy w terminach rozmów i numerach Tak myślę że jeszcze mogą pojawiać się pytania odnośnie znajomości języka - jak to z tym jest tak naprawdę podczas rozmowy? Niech będzie na moim przykładzie maturę zdawałam z angielskiego ale to było dawno od tamtej pory praktycznie nie mam kontaktu z językiem poza tym co mi dziecko z przedszkola przynosi . O ile rozumiem co ktoś mów - to nie mam owagi już mówić, a z czytaniem to tak zalęzy kiedy . Myślę że sporo osób w ogóle nie zna angielskiego albo tak jak ja - gdzieś kiedyś znali i coś pamiętają ale nie czują się z tym poziomem pewnie. Myślicie że konsul zaakceptuje wyjaśnienie że człowiek chce podszkolić język na miejscu już przy jakiejkolwiek pracy na początek a później coś konkretnego?
Colette26 Napisano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 jakie to są "niskie nr" dla Polski?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.