Elblag Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam ponownie. Na wstepie chcialbym podziekowac sly6 oraz mi0706 za wywazony ton wypowiedzi i merytoryczne wskazowki. Uwagi o Polsce bardzo sie przydaly. Moze nam sie uda zalatwic wszystko w tydzien w naszym miescie.Sa na to legalne sposoby, tylko trzeba sie zakrecic. Dzieki raz jeszcze za podpowiedz. Z jakiegos wzgledu nie pomyslalem o naszym USC. Bedziemy wszystko wiedziec w poniedzialek. Pani forumowiczko simk zeby kogos kopac w .... trzeba troche wiecej wiedziec. Jestem pewien, ze 20 letni staz naszego zwiazku choc nieformalnego jest o wiele dluzszy od stazu malzenskiego wielu par z tego forum a czasami nawet wieku niektorych forumowiczow. Caly ten czas jestesmy razem bez zadnych glupich przerw,knfliktow wielkich rozstan i powrotow. Od nastu lat mieszkamy w Londynie a od pieciu w naszym wspolnym domu. Tak jak ktos tu kiedys powiedzial slub nie byl nam do szczescia potrzebny. Wiele sie tu mowi o naszej polskiej mentalnosci, wypaczonym podejsciu do pewnych spraw jak rowniez zwyklym kombinatorstwie tak charakterystycznym dla naszej nacji. Nie przyszlo Ci moze do glowy ze chociazby z tych wgledow ktos mogl podjac decyzje o nie braniu slubu na gwalt, na szybkiego czy tez jak to mowia za piec12-ta tylko po to zeby sie podpiac wzajemnie pod wniosek. A jaki jest grzech w tym zeby zlozyc forme I-130 bedac juz w USA. Nie kazdy liczy tylko na loterie - po to sa inne mozliwosci. Nie oznacza to zadnego wyroku a juz napewno rozlaki. Co najwyzej jedna polowka nie bedzie mogla pracowac za to pojezdzi czesciej odwiedzic rodzine w Europie. Nawet na tym forum mowilo sie o wzbudzaniu podejrzen urzednikow ambasady i ogolnym wrazeniu jakie takie zabiegi moga wywolac u tych ludzi. O tym tez rozmawialem z urzednikiem w ambasadzie - moze dlatego zdecydowal dac mi ta opcje, ktora nie wszycy jednak dostaja. Mam nadzieje,ze wiecej mnie nie bedziesz kopac z urzedu na slepo. Pozdrawiam wszystkich.
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Elblag to pisz jak sie maja sprawy
simk Napisano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam ponownie. Na wstepie chcialbym podziekowac sly6 oraz mi0706 za wywazony ton wypowiedzi i merytoryczne wskazowki. Uwagi o Polsce bardzo sie przydaly. Moze nam sie uda zalatwic wszystko w tydzien w naszym miescie.Sa na to legalne sposoby, tylko trzeba sie zakrecic. Dzieki raz jeszcze za podpowiedz. Z jakiegos wzgledu nie pomyslalem o naszym USC. Bedziemy wszystko wiedziec w poniedzialek. Pani forumowiczko simk zeby kogos kopac w .... trzeba troche wiecej wiedziec. Jestem pewien, ze 20 letni staz naszego zwiazku choc nieformalnego jest o wiele dluzszy od stazu malzenskiego wielu par z tego forum a czasami nawet wieku niektorych forumowiczow. Caly ten czas jestesmy razem bez zadnych glupich przerw,knfliktow wielkich rozstan i powrotow. Od nastu lat mieszkamy w Londynie a od pieciu w naszym wspolnym domu. Tak jak ktos tu kiedys powiedzial slub nie byl nam do szczescia potrzebny. Wiele sie tu mowi o naszej polskiej mentalnosci, wypaczonym podejsciu do pewnych spraw jak rowniez zwyklym kombinatorstwie tak charakterystycznym dla naszej nacji. Nie przyszlo Ci moze do glowy ze chociazby z tych wgledow ktos mogl podjac decyzje o nie braniu slubu na gwalt, na szybkiego czy tez jak to mowia za piec12-ta tylko po to zeby sie podpiac wzajemnie pod wniosek. A jaki jest grzech w tym zeby zlozyc forme I-130 bedac juz w USA. Nie kazdy liczy tylko na loterie - po to sa inne mozliwosci. Nie oznacza to zadnego wyroku a juz napewno rozlaki. Co najwyzej jedna polowka nie bedzie mogla pracowac za to pojezdzi czesciej odwiedzic rodzine w Europie. Nawet na tym forum mowilo sie o wzbudzaniu podejrzen urzednikow ambasady i ogolnym wrazeniu jakie takie zabiegi moga wywolac u tych ludzi. O tym tez rozmawialem z urzednikiem w ambasadzie - moze dlatego zdecydowal dac mi ta opcje, ktora nie wszycy jednak dostaja. Mam nadzieje,ze wiecej mnie nie bedziesz kopac z urzedu na slepo. Pozdrawiam wszystkich. Masz rację. Każdy sam decyduje o swoim życiu i wyborach. Dla mnie wzięcie ślubu z osobą z którą żyje od lat nie było kombinowaniem jak tu kogoś podpiąć pod moją wizę. Ślub nie gwarantował nam przecież, że w ogóle wyjedziemy. Co do Twojego przypadku to, jedyne co można stwierdzić to, że trafiłeś na kompetentnego i życzliwego urzędnika, który dał Wam szansę.
xyz Napisano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2013 Na Pięknej spokojnie można znaleźć miejsce parkingowe, bo będziecie w ambasadzie przed 8 rano, a "słoiki" zaczynają pracę o 9, więc miejsce się znajdzie. Myślę, że określenie trochę nie na miejscu. Oni emigrowali ze swoich miejscowości do Warszawy w celu lepszego życia. Tak samo Ty emigrujesz do USA. Chyba byś nie chciał żeby tam o Tobie podobnie żartobliwie się wypowiadali?
mi0706 Napisano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2013 Myślę, że określenie trochę nie na miejscu. Oni emigrowali ze swoich miejscowości do Warszawy w celu lepszego życia. Tak samo Ty emigrujesz do USA. Chyba byś nie chciał żeby tam o Tobie podobnie żartobliwie się wypowiadali? ale ja mogę tak zartować, bo ... sam jestem słoik!
kzielu Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 Myślę, że określenie trochę nie na miejscu. Oni emigrowali ze swoich miejscowości do Warszawy w celu lepszego życia. Tak samo Ty emigrujesz do USA. Chyba byś nie chciał żeby tam o Tobie podobnie żartobliwie się wypowiadali? Prawie na pewno na kogoś takiego trafi... Ja już co najmniej kilka razy miałem wypomniane (nie wprost) skąd jestem - a pracuję w firmie inżynierskiej, wszyscy z college degrees itd...
xyz Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 ale ja mogę tak zartować, bo ... sam jestem słoik! Prawie na pewno na kogoś takiego trafi... Ja już co najmniej kilka razy miałem wypomniane (nie wprost) skąd jestem - a pracuję w firmie inżynierskiej, wszyscy z college degrees itd... W takim razie wykształcenie nie idzie w parze z kulturą i tolerancją
neli365 Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 Dostalam termin na 17 czerwca yeyyy Pewnie na tym forum nie ma nikogo z tym samym terminem? Zdam relacje jak bede juz po wizycie Trzymajcie kciuki
neli365 Napisano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2013 Trzymamy! Ale Slodkasneeee Dziekuje Shmehr :D:D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.