Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pamiętam jak w 98 wróciłem do Polski i chciałem załatwić w Banku czeki. Dostałem 5 szt. i wysłałem do Urzędu Skarbowego, bo musiałem zapłacić podatek od nieruchomości i wysłałem czek. Ale były jaja jak do mnie zadzwoniła babka z Urzędu co ja wyczyniam. :D

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jezeli masz checking account i srodki na nim to sami sobie sciagna (ACH) lub mozesz im wyslac czek. Money Order tez zadziala....

Napisano

Jeszcze tylko na momencik się wtrącę.

Czy przy wyborze miejsca dorędczenia dokumentów przez TNT dla żony powinienem wybrac opcje "DV1 - Diversity Immigrant" czy "DV2 - Spouse of DV1".

Dodam iż ja jestem głównym aplikantem. Dla siebie wybralem DV1 a czy dla niej DV2?

Napisano

Jezeli masz checking account i srodki na nim to sami sobie sciagna (ACH) lub mozesz im wyslac czek. Money Order tez zadziala....

rozumiem, że mój sponsor sobie z tym poradzi wchodząc na tą stronę.

wczoraj odebrałam paszporty z tą żółtą kopertą z tym, że ona ma ucięty róg i do niej jest przyczepiona kartka spięta na rogu wierzchu z tym, że widać przez ten róg, że w środku są formularze mam nadzieję, że tak wszyscy mieli?:)

jeszcze jedno nie rozumiem ich oznaczenia na tej karteczce doczepionej do żółtej koperty jest napisane occupation- STUDENTS/CHILDREN UNDER 16

Napisano

Generalnie kazdy kto tu troche mieszka i placil kiedys "paperless bill" sobie poradzi bez problemu.

Napisano

wczoraj odebrałam paszporty z tą żółtą kopertą z tym, że ona ma ucięty róg i do niej jest przyczepiona kartka spięta na rogu wierzchu z tym, że widać przez ten róg, że w środku są formularze mam nadzieję, że tak wszyscy mieli? :)

jeszcze jedno nie rozumiem ich oznaczenia na tej karteczce doczepionej do żółtej koperty jest napisane occupation- STUDENTS/CHILDREN UNDER 16

Jest to ta sama kategoria studenci i dzieci szkolne, tak mi sie wydaje. Mi też dziś przyszły paszporty :) i ja mam mój zawod w tym miejscu a moje dzieci maja własnie kategorie STUDENTS/CHILDREN UNDER 16.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...