Partners Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Virka mamy wiele postow oraz tematow o KLM,prosze zapoznaj sie dobrze z forum Dudda a jak ktos ma rodzine-znajomych to moze liczyc na pomoc to jest bledne myslenie i lepiej leciec do nikogo niz miec kogos kto moze pomoc a potem powie radz sobie sam ,nic mnie nie obchodzisz takie sa realia a jakiej pomocy potrzebujesz>w noclegu czy jak? wiele mozna sie dowiedziec na roznych forach,stronach i sa takie strony gdzie ludzie pomagaja w noclegu itp,mozna tam popisac,spytac sie nadal te zmiany obowiazuja ale jest jest ale z tym zwiazane Mozesz zmienic adres na lotnisku ale czasami GC czy SSN idzie na stary adres,pamietaj o tym Nawet, co poniektórzy rodzice temu nie sprostają. Chodzi tu o bezinteresowną pomoc coś w rodzaju wolontariatu, jeśli coś takiego w kapitalistycznym USA istnieje. Proste dobre rady gdzie się nie zapuszczać, co omijać, czego się wystrzegać. Ten prosty schemat ukierunkuje w poznaniu wspólnych znajomych i adaptacji na zamieszkałym obszarze. Wiem zaprzecza to stwierdzeniu, iż do odważnych świat należy. Pozdrawiam
sly6 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Partners takie cos istnieje jak wolontariat i czasami lepiej zapytac sie kogos innego niz Polaka Mozna tez zadac takie pytania na tym forum,poczytac inne posty co do wspolnych znajomych>jesli ktos Ci udostepni takie osoby to jak bys wygral 6tke w totka ja czasami takie cos robie z roznym skutkiem-czasami ktos mi mowi,ze nie podawaj moich danych bo ktos cos zle zrobil a czasami dziekuje mi osoby
Partners Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Mnie natomiast interesuje stan, w którym to nie ma jakiś ekstremalnych temperatur. Jak przeglądałem średnie temperatury to wychodziło, że Illinois i Michigan ma porównywalną pogodę do polski, ale teraz widzę tak bardzo wysokie temperatury w tych stanach. Dla mnie ważna jest możliwość utrzymania relacji z górami, korzystanie z narciarstwa i dostęp do jeziora, żeglarstwo. Z tego to powodu stawiam na IL bądź MI choć nie ma tam wszystkiego. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się CA, ale nie wiem czy bym się tam nie roztopił. Muszę brać pod uwagę możliwość otrzymania pracy a znając realia to, jako programista maszyn CNC / inżynier produkcji i tak w USA będę zaczynał, od co najwyżej operatora czegoś tam
kzielu Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Nawet, co poniektórzy rodzice temu nie sprostają. Chodzi tu o bezinteresowną pomoc coś w rodzaju wolontariatu, jeśli coś takiego w kapitalistycznym USA istnieje. Wolontariat w US istnieje w 1000 razy wiekszym wymiarze niz kiedykolwiek istnial w Polsce.
OLUDOMI Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Virka mamy wiele postow oraz tematow o KLM,prosze zapoznaj sie dobrze z forum Dudda a jak ktos ma rodzine-znajomych to moze liczyc na pomoc to jest bledne myslenie i lepiej leciec do nikogo niz miec kogos kto moze pomoc a potem powie radz sobie sam ,nic mnie nie obchodzisz takie sa realia a jakiej pomocy potrzebujesz>w noclegu czy jak? wiele mozna sie dowiedziec na roznych forach,stronach i sa takie strony gdzie ludzie pomagaja w noclegu itp,mozna tam popisac,spytac sie nadal te zmiany obowiazuja ale jest jest ale z tym zwiazane Mozesz zmienic adres na lotnisku ale czasami GC czy SSN idzie na stary adres,pamietaj o tym znaczy Snn gdzie ma przyjść można zmienić w social security przynajmniej u mnie tak było
uslow Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Mnie natomiast interesuje stan, w którym to nie ma jakiś ekstremalnych temperatur. Jak przeglądałem średnie temperatury to wychodziło, że Illinois i Michigan ma porównywalną pogodę do polski, ale teraz widzę tak bardzo wysokie temperatury w tych stanach. Dla mnie ważna jest możliwość utrzymania relacji z górami, korzystanie z narciarstwa i dostęp do jeziora, żeglarstwo. Z tego to powodu stawiam na IL bądź MI choć nie ma tam wszystkiego. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się CA, ale nie wiem czy bym się tam nie roztopił. Muszę brać pod uwagę możliwość otrzymania pracy a znając realia to, jako programista maszyn CNC / inżynier produkcji i tak w USA będę zaczynał, od co najwyżej operatora czegoś tam W Chicago są dwa polskie kluby żeglarskie – Joseph Conrad Yacht Club i Karaibska Republika Żeglarska
sly6 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 co jest wazne to wilgotnosc ,moze byc i 40 na plusie ale mala wilgotnosc
paradoox Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Gratulacje dla wszystkich zwyciezcow! Ja z Zona - glowna aplikantka z nr 25 K tez dostalisme green light:-) Wstepnie mielismy jechac do Detroit, ale skoro mozna samemu wybierac gdzie sie chce zaczac to lecimy we wrzesniu do LA:) Niestety nie mamy tam ani rodziny, ani przyjaciol. Znacie moze jakies organizacje pomagajace takim jak My? Czy ktos z Was zmienial adres zaraz przed wylotem? Obowiazuje tutaj jakas procedurra? http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/M-618_pl.pdf - zapoznaj się z tym i na pewno będziesz wiedział więcej. btw. właśnie czytam ten wątek od początku i muszę przyznać, że administratorzy wykazują się sporą cierpliwością
mi0706 Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 btw. właśnie czytam ten wątek od początku i muszę przyznać, że administratorzy wykazują się sporą cierpliwością i chwała im za to!
Partners Napisano 23 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 co jest wazne to wilgotnosc ,moze byc i 40 na plusie ale mala wilgotnosc A tak masz rację. Odczuwalność temperatury jest różna. W takim razie tam gdzie są jeziora i góry powinno być najbardziej wilgotno. Możesz podać jakieś strony albo info o wilgotności powietrza w miarę wiarygodne. Chciałbym przepatrzeć stan pod katem ofert pracy, bo na Alasce i Hawajach nie mam, co szukać. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.