mekare Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Jeśli chodzi o mailowanie z Kentucky to mam małe doświadczenie. Otóż ok tydz. po wysłaniu dokumentów zapytałam mailowo czy dokumenty doszły - odpisali, że trzeba poza case number, imieniem i nazwiskiem podać w mailu dokładną datę urodzenia w formacie MM-DD-RRRR (wszystko to w prawym górnym rogu). W drugim mailu z tym samym zapytaniem odpowiedzieli, że w związku z lawiną korespondencji jaką dostają potrzebują od 2 do 4 tyg, i dopiero po tym okresie można się zapytać czy doszło itp. Dodali też że listy są przyjmowane i rozpatrywane w kolejności w jakiej przychodzą. To tyle, pozostaje być cierpliwym Swoją drogą wielki respect, że im się chce odpisywać na każdy mail
mekare Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Co to pytania zadanego przez Dejmos to też się nad tym zastanowiłam bo mam taką samą sytuację, ale wydaje mi się, że bardziej chodzi o zdarzenia rodzinne (śmierć, urodzenia itp) żeby mogli sie zorientować ile mają mieć dodatkowych wiz oprócz głównego wylosowanego...(?) "If you have gotten married, or had additional children since entering the DV lottery, or your immediate family situation has changed, include notification of these changes by sending an updated Form DS-230 to the Kentucky Consular Center." [http://www.travel.state.gov/visa/visa_4759.html]
Dejmos Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Co to pytania zadanego przez Dejmos to też się nad tym zastanowiłam bo mam taką samą sytuację, ale wydaje mi się, że bardziej chodzi o zdarzenia rodzinne (śmierć, urodzenia itp) żeby mogli sie zorientować ile mają mieć dodatkowych wiz oprócz głównego wylosowanego...(?) "If you have gotten married, or had additional children since entering the DV lottery, or your immediate family situation has changed, include notification of these changes by sending an updated Form DS-230 to the Kentucky Consular Center." [http://www.travel.st.../visa_4759.html] Powyższe informacje są najważniejsze w procesie przyznawania GC, ale jeżeli już będę wysyłał DS-230 to chyba jednak trzeba będzie dopisać wykształcenie. Jak przyjdzie na to czas to zadzwonię żeby się upewnić... Jeżeli jestem studentem to w rubryce 12 DS-230 wpisuję STUDENT? Czy tam chodzi tylko o ewentualny zawód?
bajon Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Jak jesteś studentem dziennym to wpisujesz full time student
Virka Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Chciałam serdecznie podziękowac za okazaną pomoc. Papiery wypełniłam i dzisiaj wysłałam. Powodzenia. Virka
sly6 Napisano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 Virka pisz jak sie maja sprawy dejmos jakby tak kazdy zmienial ze zmienil prace oraz ze adres zamieszkania to nikt by nie poszedl na rozmowe to samo z wyksztalceniem bo jednak sa jakies zmiany,,co innego stan cywilny,dziecko jak sie rodzi bo wtedy nalezy wziasc zone-meza-dziecko ze soba a bez ds 230 i powiadamiania takie osoby nie poleca razem
Anastazja26 Napisano 25 Maja 2012 Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 **Mekare Moglbys napisac konkretnie(po angielsku) jak wygladalo. twoje zapytanie czy doszly formularze? Z gory dziekuje
mekare Napisano 26 Maja 2012 Zgłoś Napisano 26 Maja 2012 @Anastazja26 to wyglądało tak: Dear Sir/Madam I submitted all forms and photographs required for further processing in the Diversity Visa Program 2013. I would like to know if you received my letter. Yours faithfully.... i odpowiedź: Thank you for your inquiry. Due to the large volume of mail processed at KCC on a daily basis, confirmation of receiving your correspondence may not be feasible at this time. If you have submitted your forms, please allow two to four weeks after the mailing of your forms before inquiring about delivery confirmation. If you have not submitted your forms, please do so to ensure that your case can begin processing. Mail is processed in the order of the date received, thus the importance of submitting your forms in a timely manner. myślę, że odpowiedź nie była w moim przypadku indywidualna tylko wysłano wszystkim zapaleńcom ten sam tekst, w zasadzie to nie wiem czy jest sens wysyłać zapytanie jeszcze raz...
sly6 Napisano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 mekare a mi tutaj brakuje tego czy podales swoj numer itd a to jest dosc istotne jak sie pisze do KCC,bo jak wyslales taki list jak ten to nie dziwne ze taka masz odpowiedz czy ktos moze czytal na stronie KCC jak ma wygladac taka korespondencja?
jupiter Napisano 27 Maja 2012 Zgłoś Napisano 27 Maja 2012 witajcie ja wysłałam juz papiery tylko mam ciągle nowe dylematy tzn. czy w 230 pkt 3 nalezy wpisac polskie znaki ja nie mam polskich w moim imieniu ani nazwisku ale w panienskim mam czy powinnam była wpisac a uzywam tylko jednego po mezu, bo ja nie wpisałam tam mam tylko ź prosze pilnie o odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.