Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Trochę to nie ma sensu jak dla mnie, ale ok. To jak ja bym brała udział w losowaniu wiz do Australii, Chin czy gdziekolwiek indziej, nie mając pojęcia jak tam jest i co chcę tam robić. Sugeruje pojechać na najpierw na wakacje, bo znam przypadki osób, które zakochane w USA po 4 miesiącach na Camp America albo W&T odkochały się i doszły do wniosku, że mieszkać by tam nie mogły.

Napisano

Gdyby udział w loterii brały tylko osoby które już USA odwiedziły i przekonały się jak wygląda tam życie to szanse na wygranie Zielonej Karty wzrosłyby wielokrotnie ;) Czy Ty grałbyś w Lotto tylko wtedy kiedy byś wiedział jak to jest mieć milion Złotych na koncie ?

Napisano

Trochę to nie ma sensu jak dla mnie, ale ok. To jak ja bym brała udział w losowaniu wiz do Australii, Chin czy gdziekolwiek indziej, nie mając pojęcia jak tam jest i co chcę tam robić. Sugeruje pojechać na najpierw na wakacje, bo znam przypadki osób, które zakochane w USA po 4 miesiącach na Camp America albo W&T odkochały się i doszły do wniosku, że mieszkać by tam nie mogły.

No tak, to ilość zgłaszanych wniosków, w szczególności w krajach, gdzie otrzymanie jakiejkolwiek wizy nieimigracyjnej graniczy z cudem, faktycznie zmalałaby drastycznie. <_<

Napisano

pobyt turystyczny za duzo nie pomoze, chociaz czemu nie mozna i tak,,,

bo jak znalesc prace na takim pobycie ?chodzic i co ? ;)

Napisano

a takie pytanko. Przy wysłaniu zapytania czy papiery doszły zrobiliście to ile od wysłania?? jaki czas? i czy komuś odpisali po tym jak napisali że w tej chwili nie są wstanie przetworzyć mojego pytania z powodu dużej liczby meili i że potrzebują do 4 tygodni?? bo nie wiem czy czekać czy napisać jeszcze raz. Czekam na odpowiedź :)

Napisano

Gdyby udział w loterii brały tylko osoby które już USA odwiedziły i przekonały się jak wygląda tam życie to szanse na wygranie Zielonej Karty wzrosłyby wielokrotnie ;) Czy Ty grałbyś w Lotto tylko wtedy kiedy byś wiedział jak to jest mieć milion Złotych na koncie ?

Oto właśnie chodzi :) Zdarzają się osoby, które chcą zieloną tylko po to, żeby móc sobie tam pojechać na wakacje i nie płacić za wizę, pojawialy się nawet takie przypadki na forum z tego co pamiętam. Blokują szanse osobom, które naprawdę chcą się tam wynieść, mają tam przyjaciół i plan na życie i gdyby nie konieczność posiadania zielonej karty to legalnej pracy to już dawno by ich tu nie było :)

Napisano

Oto właśnie chodzi :) Zdarzają się osoby, które chcą zieloną tylko po to, żeby móc sobie tam pojechać na wakacje i nie płacić za wizę, pojawialy się nawet takie przypadki na forum z tego co pamiętam. Blokują szanse osobom, które naprawdę chcą się tam wynieść, mają tam przyjaciół i plan na życie i gdyby nie konieczność posiadania zielonej karty to legalnej pracy to już dawno by ich tu nie było :)

Zgadzam sie z toba ci ktorzy tam nie byli i nie wiedza jak tam jest to nie stety ale nie widze takich osob. Ten kraj trzeba lubiec i poczuć życie wsrod czarnych :) i meksykow :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...