angie14 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 bo mi w wizie pisze na 10 lat jest wazna ile ile czasu moge być maxymalnie za pierwszym razie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Każdorazowo Twój pobyt w USA określa urzędnik imigracyjny, z którym rozmawiasz po przylocie. Standardowo może to być 6 miesięcy, ale są też przypadki, że urzędnik wbija mniej (np. na tyle, na ile się deklarowało wyjazd, albo do wtedy, na kiedy ma się kupiony bilet powrotny). A z drugiej strony wypadałoby, żebyś nie była dłużej, niż deklarowałaś starając się o wizę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 I nie myl w zadnym przypadku tego co pisze Ci na wizie w paszporcie z tym co dostaniesz na granicy na granicy jest wlasciwa wiza ile mozesz byc na terenie USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareknow0 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 bo mi w wizie pisze na 10 lat jest wazna ile ile czasu moge być maxymalnie za pierwszym razie?? Zacznijmy od tego ,że nie posiadasz wizy a jedynie promesę wizową ważną 10 lat uprawniającą jedynie do wejścia na pokład samolotu lecącego do Stanów Zjednoczonych. Formularz wizowy I-94 dostaniesz w samolocie na godzinę przed lądowaniem.Wypełnisz go a urzędnik wbije Ci datę ważności wizy.Jeśli lecisz pierwszy raz to najczęściej jest to max 6 miesięcy i na pewno nie dłużej.Tutaj znajdziesz instrukcję wypełnienia formularza wizowego: http://www.lot.com/p...-passengers-usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmiko Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Czy urzędnik jest w stanie sprawdzić w systemie na kiedy mam wykupiony bilet powrotny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim Beam Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Czy urzędnik jest w stanie sprawdzić w systemie na kiedy mam wykupiony bilet powrotny? Watpie, natomiast moze cie poprosic, zebys ten bilet pokazal(a). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Czy urzędnik jest w stanie sprawdzić w systemie na kiedy mam wykupiony bilet powrotny? Pierwsze albo drugie pytanie ktore dostaniesz to bedzie na jak dlugo przyjechales... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.