Aneta73 Napisano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Czyli szansa na obywatelstwo jest praktycznie zerowa, mimo iz zalegle podatki sa rozliczone i zaplacone, tak?
kzielu Napisano 17 Maja 2012 Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Moim zdaniem nie, nie jest zerowa. Jezeli sprawy z IRS sa uregulowane, moim zdaniem jest szansa na obywatelstwo. Jak duza / mala - nie wiem, warto sprobowac moim zdaniem.
dareknow0 Napisano 20 Maja 2012 Zgłoś Napisano 20 Maja 2012 Hmm, mnie nie pytali o podatki, bo na rozmowe trzeba odstarczyc list z IRS o ile dobrze pamietam. Ale to pewnie zalezy od sprawy. Zgadza się .Mnie akurat też nie pytali o podatki choć kopie rozliczenia z ostatniego roku im wysłałem z N-400 . Uważam jednak ,że zanim dojdzie do interview to oni sobie bardzo dokładnie sprawdzą ( prześwietlą) delikwenta z każdej strony. Urzędnik na interview często zada pytanie na które zna odpowiedź .To taki sposób na sprawdzenie wiarygodności kandydata na obywatela.
Gucio Napisano 20 Maja 2012 Zgłoś Napisano 20 Maja 2012 To chyba jest nawet wymagane do N-400 aby dolaczyc document a IRS o rozliczeniach. Ja tez jak kolega Dareknow0 bylem w NYC na interview, ale pewnie tak samo jest w reszcie stanow.
sly6 Napisano 20 Maja 2012 Zgłoś Napisano 20 Maja 2012 to jest kazdego rezydenta USA obowiazek rozliczac sie z podatkami a tym bardziej jak sie stara ktos obywatelstwo USA .
Gucio Napisano 21 Maja 2012 Zgłoś Napisano 21 Maja 2012 no to jest oczywiste. mi chodzilo o to ze przy skladaniu wniosku na obywatelstwo, tam trzeba podlaczyc zbiorczy dokument irs o ile dobrze pamietam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.