Skocz do zawartości

Pytanie Odnosnie Obywatelstwa

Aneta73

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim zdaniem nie, nie jest zerowa. Jezeli sprawy z IRS sa uregulowane, moim zdaniem jest szansa na obywatelstwo. Jak duza / mala - nie wiem, warto sprobowac moim zdaniem.

Napisano

Hmm, mnie nie pytali o podatki, bo na rozmowe trzeba odstarczyc list z IRS o ile dobrze pamietam. Ale to pewnie zalezy od sprawy.

Zgadza się .Mnie akurat też nie pytali o podatki choć kopie rozliczenia z ostatniego roku im wysłałem z N-400 . Uważam jednak ,że zanim dojdzie do interview to oni sobie bardzo dokładnie sprawdzą ( prześwietlą) delikwenta z każdej strony.

Urzędnik na interview często zada pytanie na które zna odpowiedź .To taki sposób na sprawdzenie wiarygodności kandydata na obywatela.

Napisano

To chyba jest nawet wymagane do N-400 aby dolaczyc document a IRS o rozliczeniach. Ja tez jak kolega Dareknow0 bylem w NYC na interview, ale pewnie tak samo jest w reszcie stanow.

Napisano

no to jest oczywiste. mi chodzilo o to ze przy skladaniu wniosku na obywatelstwo, tam trzeba podlaczyc zbiorczy dokument irs o ile dobrze pamietam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...