Skocz do zawartości

Pomoc W Wyborze Szkoły, Zawód Itd.

mateusz88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :)

Kończę 3 klasę gimnazjum z dość dobrą średnią, w przyszłości chciałbym wyjechać do USA, jest to moje marzenie a szczególnie na Florydę.

Więc kieruje się do Was z pytaniem- Jakie zawody są opłacalne na Florydzie ? W jakim kierunku się kształcić ? Jaka szkołę wybrać ?

Nie chcę zarabiać jakiejś super kasy, po prostu chcę fajnie żyć i nie odliczać dni do wypłaty.

Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc !

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jeśli chcesz po prostu fajnie żyć, to wykształć się w kierunku, który lubisz.

A na Florydę, poza odpowiednią wizą, żeby legalnie wyemigrować, to jeszcze przyda Ci się znajomość hiszpańskiego.

Napisano

Kończę 3 klasę gimnazjum z dość dobrą średnią, w przyszłości chciałbym wyjechać do USA, jest to moje marzenie a szczególnie na Florydę.

Więc kieruje się do Was z pytaniem- Jakie zawody są opłacalne na Florydzie ? W jakim kierunku się kształcić ? Jaka szkołę wybrać ?

Nie chcę zarabiać jakiejś super kasy, po prostu chcę fajnie żyć i nie odliczać dni do wypłaty.

To jest generalnie bez znaczenia jakie sa oplacalne - nie wiem jak chcesz emigrowac, ale jezeli nie masz innej drogi (malzenstwo, DV) to bym szukal zawodu w ktorym masz szanse byc sponsorowanym przez pracodawce...

Btw - ludzie stanowczo za duzo filmow w ktorym pokazuja FL ogladaja...

Napisano

Fakt. Przynajmniej raz na tydzień ktoś chce wyemigrować na Florydę.

moze oni ogladaja ten vlog tego szoguna czy jak mu tam...co on omawia cale zycie w us....

w koszykówke dobrze grasz ? moze zacznij grac w kosza i wkrec sie do NBA

moim dawnym marzeniem z lat mlodzienczych bylo zostac hokeistą NHL.

Napisano

To pytanie jest nie na miejscu... W przyszłosci? Ale jakiej? Najpierw sie kształć, szlifuj jezyk. Jesli chodzi o kierunek to wybieraj niespecyficzny. Tutaj potrzebuja przede wszystkim specjalistow z doswiadczeniem.

Wiem że filmy w TV czy YT powodują takie przypadki, no ale jak tak bardzo chcą to prosze bardzo.

A z tym hiszpanskim to jest na wyrost, nie znam praktycznie wcale tego jezyka i jeszcze nie mialem problemow wynikających z tego tytulu.

Napisano

Tak oglądam te vlogi o życiu w Usa.

A te zawody w których mogę być sponsorowany to np jakie ?

I mam jeszcze jedno pytanie. Jak bym skończył marketing i zarządzanie jest jakaś szansa znalezienia pracy ?

Napisano

W prawie kazdym zawodzie w US jest szansa znalezienia pracy, w bardzo niewielu z nich jest na tyle malo pracownikow zeby byc sponsorwanym (i to nie na wize pracownicza ktora nie daje Ci prawa stalego pobytu a na zielona karte). Najpredzej (wydaje mi sie - nie mam zadnych danych) to zawody inzynierskie. Marketing i zarzadzanie to raczej zapomnil - takie wykszalcenie bedzie tu raczej bezwartosciowe i jezeli chcesz cos zdzialac to musisz miec jakies doswiadczenie...

Napisano

Powiedzmy że znajdę prace w Pl w jakiejś dobrej firmie żeby zdobyć doświadczenie a potem wyemigruje, moje szanse wzrosną ?

A jak zawody inżynierskie to jakie polecasz ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...