Skocz do zawartości

Jakie Mam Szanse Na Dostanie Wizy Turystycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie przekresla ,mozesz miec ciezej niz ta osoba ktora nie ma nikogo w USA i leci zwiedzac :)

poczytaj to np forum dlaczego tak jest i,,sa pytania jestem na wizie turystycznej,wzielam-wiozlem slub i jak dalej legalizowac pobyt ..

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

rozumiem rozumiem. To będzie moje drugie podejscie. Mam nadzieje ze się uda, Teraz nasuwa mi się pytanie, czy urlop kilkutygodniowy, ze szczegolową okresloną datą udzielony przez uczelnie to wystarczające wiezi z polską :(

Napisano

Wiadomo, wszystko zależy od rozmowy. Z drugiej strony taki urlop to juz coś w porownaniu do pierwszej rozmowy (bez szkoły) - odmowy z powodu malych wiezi z polską, nie sądzisz ? :P

• 1 miesiąc później...
Napisano

ja rowniez mam pytanie co sadzicie o moje sytuacji. jestem mezatka. w okresie kwiecien-listopad pracuje legalnie w niemczech. moj maz pracuje w tej samej firmie na pelen etat,caly rok. w pl budujemy dom. chce strac sie o wize,ale obecnie nie mam umowy (choc mam pewnosc ze umowe miec bede od marca-tak sie dzieje juz od 7lat). w usa mam rodzine, do ktorej chce pojechac. dzis juz wszyscy sa legalnie,ale w latach 80 i wczesniej wyjechali na wize turystyczna i nielegalnie zostali w usa.( 2przyrodnie siostry mojej mamy). i nie wiem czy mam pisac ze jestem bezrobotna,czy pracujaca. o wize chce sie starac w lutym,teraz jestem w pl i mam na to czas.

moze poprosic pracodawce o zaswiadczenie ze znow bede zatrudniona? kontraktu z takim wyprzedzeniem napewno mi nie wystawi.

Napisano

I takie zaswiadczenie jak pokazesz bez pytania?nie pokazesz

tak samo malo to pokaze,ile to osob ma prace-uczy sie i zostaje nielegalnie .

Przygotuj sie bardziej na rozmowe niz na pokazywanie zaswiadczen.

a lecisz na jaki okres czasu?kiedy?

Mozesz wpisac ze zajmujesz sie domem :)

• 1 rok później...
Napisano

Witam, przypadkowo natrafiłam na to forum i mam pytanie odnośnie wizy. Wiem że mam 10 letni zakaz wjazdu ( przebywałam w sumie 5 lat) Do Polski wróciłam 11 lat temu. W tym czasie wyszłam ponownie za mąż i w zeszłym roku urodziłam dziecko. W stanach mam dużą rodzinę i ostatnio tak jakoś nas naszło że moze byśmy wybrali się na miesiąc. W planach mamy głównie zwiedzanie, nie planujemy zostać na dłużej. Mam w Polsce starszych rodziców i wiem że samych ich nie zostawię. Wiem że szansa na wizę jest 50/50 ale chciałam poznać Wasze zdanie. Będąc w stanach trochę pracowałam, urodziłam syna. Mój były mąż mieszka w stanach i aktualnie posiada obywatelstwo. Syn ma jechać do niego w odwiedziny pierwszy raz i znając podejście byłego męża wolałabym być na miejscu. Czytając trochę zastanawiam się czy jest sens wogóle starać się o wizę.

Napisano

Witam, przypadkowo natrafiłam na to forum i mam pytanie odnośnie wizy. Wiem że mam 10 letni zakaz wjazdu ( przebywałam w sumie 5 lat) Do Polski wróciłam 11 lat temu. W tym czasie wyszłam ponownie za mąż i w zeszłym roku urodziłam dziecko. W stanach mam dużą rodzinę i ostatnio tak jakoś nas naszło że moze byśmy wybrali się na miesiąc. W planach mamy głównie zwiedzanie, nie planujemy zostać na dłużej. Mam w Polsce starszych rodziców i wiem że samych ich nie zostawię. Wiem że szansa na wizę jest 50/50 ale chciałam poznać Wasze zdanie. Będąc w stanach trochę pracowałam, urodziłam syna. Mój były mąż mieszka w stanach i aktualnie posiada obywatelstwo. Syn ma jechać do niego w odwiedziny pierwszy raz i znając podejście byłego męża wolałabym być na miejscu. Czytając trochę zastanawiam się czy jest sens wogóle starać się o wizę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...