Skocz do zawartości

Prawo Jazdy Ny

annsophie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam chcialam sie dowiedziec jak wyglada sprawa z prawem jazdy. niech napisze ktos kto przez to przechodzil czyli tak mniej wiecej platnosci , testy w jakim jezyku , czas trwania i pozniej jak wyglada sam dzien zdawania egzaminu ( czy jest w j . ang? ) :) najlepiej jak najwiecej szczegołow :)

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

no i jeszcze jesli ktos mi moglby podac strone z testami najlepiej po polsku a jak nie to po ang najlepiej z 2012 roku :)

Joanna30 no o to chodzi ze wlasnie nie wiem i sie dlatego pytam. slyszalam ze w poslkich szkolach jest po polsku tylko nie wiem czy to chodzi o egzaminy teoretyczne czy ogolnie.

Napisano

ludzie no..ja sie pytam bo nie wiem i zamiast pisac 5 przez 10 i mowic ze jestem w bledzie to jak wszystko wiecie to po prostu napiszcie jak jest. tak sa polskie szkoly nauki jazdy to juz wiem na pewno i tak sa ( tylko nie wiem czy w ny ) testy po polsku te do nauki.. nie wiem czy moge sie spodziewac od kochanych pomocnych rodakow odpowiedzi zamiast ironii czy odp ktore nic nie wnoszą

Napisano

po 1 to jaki bedzie Twoj wjazd na teren USA..turystyczny czy tez inna wiza a to jest wazne bo jako turystka tego prawa jazdy nie zrobisz w NY.

Kolejna sprawa to w danych szkolach sie dowiesz co i jak jest..Moze ktos cos napiszesz jeszcze ale musisz uzbrozic sie w cierpliwosc i sprawdzac co jakis czas temat.

ps abys samych takich Polakow spotkala w USA jak tutaj to juz bedzie sukces :) czego Ci zycze

Napisano

zielona karta takze wiem ze to mozliwe. dziekuje za odpowiedz. tak wiem z doswiadczen rodziny w USA sa kochani ludzie z polski ktorzy sa chetni do 'pomocy' ale nie dziekuje spotkac takich jak NIEKTORZY tu oby takich jak Ty sly6 :)

Napisano

to ja tak samo wiem ze to mozliwe a chodzilo mi o to abys napisala jak wlatujesz :)wjezdzasz na teren USA

ze ja na takich w wiekszosci nie popadlem ze sa chetni do pomocy-moze zle szukam czy co ;) a moze takie mam juz szczescie aby takie osoby spotkac

no ale koniec z tym off topikiem.

Napisano

A to można zdawać w Stanach prawo jazdy po polsku?

Tak można. Dokładnie nie odpowiem jak jest dzisiaj ale ja robiłem prawo jazdy w 2005 roku w NY. W polskiej szkoły nauki jazdy można było otrzymać testy w j.polskim i w DMV na Manhattanie robili egzaminy z teorii w różnych językach ,w tym również w j.polskim. Egzamin praktyczny to już egzaminator tylko w j.angielskim.

Sądze ,że dzisiaj nic się nie zmieniło jeśli chodzi o NY ale nie wiem jak jest w innych stanach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...