walter1968 Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 Witam, Jako bardzo zorientowani w temacie na pewno wiecie, jak długo sie czeka na zieloną kartę po przylocie do USA. Chodzi o dokumenty z programu DV-2013. Mam juz wizę i inne dokumenty, ale sama zielona karta jest dostarczana już w USA, i tu pytanie jak długo się na nia czeka. Za góry dziekuję za odpowiedż. Pozdrawiam
mi0706 Napisano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2013 ten zielony kawałek plastiku powinien do ciebie dotrzeć po ok. 3-4 tygodniach od wjazdu na teren USA.
walter1968 Napisano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2013 Dziekuję za odpowiedż. mam jeszcze jeden dylemat zwiazany z tym jak to nazywacie zielonym kawałkiem plastiku. Wyjeżdżam z całą rodziną, jednak żona i syn z pewnych przyczyn muszą wrócić do Polski. Czy muszą zostać na te 3-4 tygodnie żeby otrzymać dokumenty, czy też wystarczy że ja zostanę a oni wrócą do Polski przed tym czasem? Jesli tak to ile muszą zostać minimalnie tydzień,dwa tygodnie lub więcej. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i z góry dziękuję za odpowiedż.
mi0706 Napisano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2013 W tym przypadku za twoją tymczasową "zieloną kartę" służy podbita wiza w paszporcie, masz tam zresztą taki zapis: "Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year" Możesz się nią posługiwać przez rok. Taka informacja jest również na stronie ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/entering_us.html
sly6 Napisano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2013 takie tez informacje sa na tym forum podane w roznych postach i tematach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.