Skocz do zawartości

Nielegalny Pobyt Po F1 A Ponowny Wjazd

ewnj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ewnj dla nie ktorych dla Nas to nie nowosc ,,musisz to wiedziec ,sami bysmy Tobie to napisali-powiedzieli

A teraz proste pytanie,ta kolezanka byla przez caly czas w USA az do dostania GC?> bo jesli tak to jest takie cos mozliwe

przy slubie z obywatelem USA na terenie USA takie cos jak pobyt-praca nielegalna jest tzw przebaczana jesli legalizacja pobytu jest w USA

ale po za USA w Ambasadzie przy rozmowie o wize na pobyt staly mozna za to dostac zakaz wjazdu.

a teraz jak kto sie ma do Ciebie?

Napisano

tak, wiem mam inna sytuacje, ale padlo wczesniej pytanie, co jesli uda ci sie wjechac do stanow, a przy slubie z obywatelem wyjdzie, ze pracowalas nielegalnie, ja raczej nie planuje slubu dla GC, ale kto wie, jesli zakocham sie to predzej czy pozniej to nastapi ;) Opisalam wiec przypadek mojej kolezanki. Bo gdybym miala wychodzic za mąż to wiadomo ze tam, a nie w polsce. Dlatego tez zalozylam taki watek, zeby w ogole zorientowac sie , czy mam jakiekolwiek szanse na wjazd, bo od tego trzeba zaczac..

Napisano

No ale mozesz wjechac i moze Ci sie udac nawet to ale przy legalizacji pobytu moze wyjsc takie cos ze nie powinnas wjechac i wtedy...

Tak padlo pytanie ale tej kolezanki przypadek jest inny niz Twoj ze nie nalezy o tym nawet rozmowiac i myslec..bo prawie kazdy na forum wie o tym co piszesz ale nie pisalismy o tym bo masz inna sytuacje

zapytalem Ci sie prosto czy ta kolezanka wyjechala i wjechala do USA /..czy tez wszystko robila w USA i nigdzie nie wyjezdzala.

Napisano

Wszystko robila na miejscu, tzn nie wracala do polski. A moze jechac do Wawy i starac sie o wize H2b? Myslicie ze to bedzie lepszy pomysl. Wiem ze pracodawca u ktorego wczesniej pracowalam, z wielka checia pomoglby mi w tej sprawie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...