Joanna30 Napisano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 Ale Ty masz jednak trochę inną sytuację od tej koleżanki
sly6 Napisano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 ewnj dla nie ktorych dla Nas to nie nowosc ,,musisz to wiedziec ,sami bysmy Tobie to napisali-powiedzieli A teraz proste pytanie,ta kolezanka byla przez caly czas w USA az do dostania GC?> bo jesli tak to jest takie cos mozliwe przy slubie z obywatelem USA na terenie USA takie cos jak pobyt-praca nielegalna jest tzw przebaczana jesli legalizacja pobytu jest w USA ale po za USA w Ambasadzie przy rozmowie o wize na pobyt staly mozna za to dostac zakaz wjazdu. a teraz jak kto sie ma do Ciebie?
ewnj Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 tak, wiem mam inna sytuacje, ale padlo wczesniej pytanie, co jesli uda ci sie wjechac do stanow, a przy slubie z obywatelem wyjdzie, ze pracowalas nielegalnie, ja raczej nie planuje slubu dla GC, ale kto wie, jesli zakocham sie to predzej czy pozniej to nastapi Opisalam wiec przypadek mojej kolezanki. Bo gdybym miala wychodzic za mąż to wiadomo ze tam, a nie w polsce. Dlatego tez zalozylam taki watek, zeby w ogole zorientowac sie , czy mam jakiekolwiek szanse na wjazd, bo od tego trzeba zaczac..
sly6 Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 No ale mozesz wjechac i moze Ci sie udac nawet to ale przy legalizacji pobytu moze wyjsc takie cos ze nie powinnas wjechac i wtedy... Tak padlo pytanie ale tej kolezanki przypadek jest inny niz Twoj ze nie nalezy o tym nawet rozmowiac i myslec..bo prawie kazdy na forum wie o tym co piszesz ale nie pisalismy o tym bo masz inna sytuacje zapytalem Ci sie prosto czy ta kolezanka wyjechala i wjechala do USA /..czy tez wszystko robila w USA i nigdzie nie wyjezdzala.
ewnj Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Wszystko robila na miejscu, tzn nie wracala do polski. A moze jechac do Wawy i starac sie o wize H2b? Myslicie ze to bedzie lepszy pomysl. Wiem ze pracodawca u ktorego wczesniej pracowalam, z wielka checia pomoglby mi w tej sprawie.
sly6 Napisano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Problem to jest ta praca nielegalna,ze jak wyjdzie .Bo mozesz isc po rozne wizy ale co bedzie to zobaczysz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.