pinkapple Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Witam, chciałabym zakupić jedną rzecz ze strony www.merchdirect.com, jednak kompletnie się nie orientuje w zakupach z zagranicznych stron internetowych, dlatego potrzebuję pomocy. Po wybraniu produktu, automatycznie doliczono mi około 10$ za przesyłkę, tak więc czy mam się przejmować jeszcze jakimiś dodatkowymi opłatami? Po drugie, chciałabym zapłacić kartą kredytową, czytałam negatywne opinie o paypal i boję się zaryzykować. Jednak co zrobić, jeżeli na karcie mam polskie pieniądze, a muszę zapłacić w dolarach? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Joanna30 Napisano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 1. W zależności od tego co zamawiasz i jaka będzie wartość zamawianych rzeczy, po tym jak przesyłka dotrze do Polski, może zostać obłożona cłem i podatkiem 2. Bezpieczniej jest płacić paypalem, bo nie podajesz wtedy danych swojej karty kredytowej, ale mozesz oczywiście zapłacić bezpośrednio kartą; dolary zostaną przeliczone na złotówki i taka kwota zejdzie Ci z karty
katlia Napisano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 Uzywam paypal'a od lat, nidgy nie mialam problemu
tomekolodziej Napisano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 PayPal jest bezpieczna forma platnosci, nie musisz sie niczym martwic. W Polsce moze(nie musi) byc doliczony podatek 22% i clo(% zalezy co zamawiasz)
Kamilka35 Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 musisz spojrzeć jaka jest waga przesyłki, żeby nie zatrzymali jej na granicy żadnych dodatkowych oplat nie bedziesz miał na stronie jestemglupia.com od kilku lat korzystam zamawiając ciuchy i kosmetyki
pacio177 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 wpłacał ktoś ostatnimi czasy środki z PKO BP na konto paypal ? wpłaciłem 2 godziny temu , co prawda wyswietliła mi sie wiadomosc ze weryfikacja moze potrwac troche dłuzej , ale myslałem ze to bedzie kwestia kilkudziesieciu minut , a tu dalej nie wpłyhneły i zastanawiam sie co oznacza "troche dłuzej" ? 5 godzin , dzien , dwa ?
Joanna30 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 Hmmm... Jest niedziela. Z tego, co się orientuję, to w niedzielę nie dokonywane są żadne transfery pieniężne między bankami. Ale może się mylę.
pacio177 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2012 tak , ale tego typu wpłaty są wykonywane z automatu , bez wzgledu na dzien i jego pore:) i zawsze trwało max 1 min
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.