linkilink Napisano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2012 może zna ktoś link do całej listy szczepionek?
Amfeyo Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2012 Ja do lekarzy nie dzwonilem. Nie wiem jak to wyglada w Warszawie ale w Krakowie rejestrowalem sie tylko w Amicorze. Na rtg nie trzeba sie zapisywac, a lekarz przyjmuje od 14 w Amicorze. Jak sie tam dzwoni to Pani wszystko powie...
tinililka Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/medinfo_pl.html nie wiem na ile aktualne sa te dane, bo jest mowa o tescie na HIV ktorego juz sie nie robi, z tego co obilo mi sie o uszy.
linkilink Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 cześć dzwoniłem do lekarzy z listy ambasady i dowiedziałem się jakie przyjąć szczepienia sczepienia zrobię u siebie w sanepidzie sanepid wydaje żółtą książeczkę szczepień (międzynarodową) i teraz uwaga !!! ważne aby w tej książeczce zostały wpisane jakie szczepienia dostaliśmy i daty szczepień w tedy książeczka zostanie uznana przez lekarza żadne paragony za sczepienia czy pisma typu przyjęto szczepienia ( nie wiadomo jakie ) nie będą uznawane
linkilink Napisano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 jeszcze jedno zaczyna się sezon urlopowy u lekarzy nie wiem czy robić już badania czy czekać na termin rozmowy i dopiero się za to zabrać
Amfeyo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 http://polish.poland...medinfo_pl.html nie wiem na ile aktualne sa te dane, bo jest mowa o tescie na HIV ktorego juz sie nie robi, z tego co obilo mi sie o uszy. Jak widzisz nad linkiem widnieje data 2006 cześć dzwoniłem do lekarzy z listy ambasady i dowiedziałem się jakie przyjąć szczepienia sczepienia zrobię u siebie w sanepidzie sanepid wydaje żółtą książeczkę szczepień (międzynarodową) i teraz uwaga !!! ważne aby w tej książeczce zostały wpisane jakie szczepienia dostaliśmy i daty szczepień w tedy książeczka zostanie uznana przez lekarza żadne paragony za sczepienia czy pisma typu przyjęto szczepienia ( nie wiadomo jakie ) nie będą uznawane Masz racje 100%. Tylko ze lekarz wypelniajac ta ksiazeczke szczepien jakby z urzedu MUSI wpisac i date i szczepionke, wiec tego pilnowac nie trzeba. Ale widze, trzymasz reke na pulsie
linkilink Napisano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2012 dokładnie tak trzymam rękę na pulsie jutro wybieram się na szczepienia
misza 26 Napisano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2012 Witam,z tego co przeczytalam wychodzi na to ze te szczepionki trzeba porobic wczesniej? Ja mam taka karte szczepien od dziecka,ale na niej chyba te wszystkie szczepionki sa juz nie wazne (podobno tylko 10 lat maja waznosci). W kazdym sanepidzie w kazdym miescie mozna takie szczepionki zrobic? i czy moge na raz wszystkie? Dzieki Amfeyo za opisanie,no i czekamy na wynik rozmowy a ile czekales na rozmowe?
sly6 Napisano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2012 nie kazda szczepionke nalezy powtarzac,od tego ma sie ta karte aby lekarz zobaczyl co nalezy powtorzyc lub tez czego nie
linkilink Napisano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2012 cześć jestem w trakcie szczepień w sanepidzie zaproponowali aby za 1 razem przyjąć: szczepionkę tężcowo-błoniczą (TD ) i świnkę , odrę, różyczkę (MMR) a za 2 razem po kilku dniach ospę i żółtaczkę typ.B ospę chciałem szczepić na wszelki wypadek bo nie mam starej książeczki szczepień
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.