mekare Napisano 1 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2012 @linkilink możesz napisać ile zapłaciłeś za te szczepienia? i robiłeś je w sanepidzie?
linkilink Napisano 1 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2012 szczepionkę tężcowo-błoniczą (TD ) i świnkę , odrę, różyczkę (MMR) około 140 zł szczepionka na ospę około 200zł żółtaczka B pierwsza dawka około 75zł za wydanie międzynarodowej książeczki szczepień sanepid policzył 10zł
mariano85 Napisano 5 Września 2012 Zgłoś Napisano 5 Września 2012 szczepionkę tężcowo-błoniczą (TD ) i świnkę , odrę, różyczkę (MMR) około 140 zł szczepionka na ospę około 200zł żółtaczka B pierwsza dawka około 75zł za wydanie międzynarodowej książeczki szczepień sanepid policzył 10zł coś u Ciebie dużo tych szczepionek, miałeś karte szcepień ze sobą? (ile amsz lat?) Bo jak ja zadzwoniłem do dr z wawy to powiedziała mi ze prawdopodobnie miałem robione wszystkie szczepionki (mam 26)
misza 26 Napisano 7 Września 2012 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 "Prawdopdobnie" nie wystarczy,trzeba miec karty szczepień dopiero bedziesz wiedzial jakie szczepionki ci potrzeba,niektore sa wazne tylko 10 lat
Dejmos Napisano 8 Października 2012 Zgłoś Napisano 8 Października 2012 Od 1 października Amicor nie wykonuje badań do wiz. Teraz wszystko można zrobić w CenterMed.
sly6 Napisano 8 Października 2012 Zgłoś Napisano 8 Października 2012 a tutaj link gdzie mozna zrobic badania http://photos.state.gov/libraries/poland/275705/cons_iv/IV-F11-POL%20Medical%20examinations%20info%20rev%20Sep%2020%202012.pdf
Dejmos Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Zastanawia mnie jedna rzecz... Międzynarodowa karta szczepień jest potrzebna lekarzowi wtedy gdy szczepienia wykonuje się np w sanepidzie, tak? Tzn. chodzi o to, żeby lekarz wiedział, że te szczepienia zostały wykonane. Jeżeli natomiast szczepienia wykonuje się w czasie badań u lekarza to ta międzynarodowa karta szczepień nie jest potrzebna? Czy może tak czy inaczej trzeba ją wyrobić i np zabrać ze sobą do USA? (tak jak RTG)
sly6 Napisano 17 Października 2012 Zgłoś Napisano 17 Października 2012 nikt takiej katy nie zabieral nigdy do USA jedynie tutaj ktos cos napisal ze zabral ale do lekarza w Polsce ale wtedy jak nie mial swojej karty szczepien ze szkoly zabranej,gdzies zaginela
Dejmos Napisano 8 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2012 Kilka osób na forum skarżyło się na CenterMed w Krakowie - ja muszę przyznać, że wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów. Najpierw rano do Lekarskiej Spółdzielni Pracy (Rynek Główny 37) na badanie krwi i RTG, później po wyniki o 13. Z wynikami udaliśmy się spacerkiem do CenterMed, gdzie przyjęła nas Dr Anna Pospieszałowska-Furtak. Wszystko szybko i sprawnie, koszt całkowity - 620zł (nie było potrzeby powtarzania żadnych szczepionek - mieliśmy karty ze sobą).
mekare Napisano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Dejmos myślałam że badania (krew i RTG) zrobią w CenterMedzie na Łazarza. W tym dokumencie z ambasady o badaniach lekarskich chyba najnowszy bo z 10.2012 (nie mogę znaleźć linka) nie ma nic wspomniane o Lekarskiej Spółdzielni Pracy (Rynek Główny 37). Trochę jestem zagubiona.... cytat z tego dokumentu odnośnie badań w Krakowie: "KRAKÓW RTG, testy kiłowe (nie trzeba być na czczo) i badania ogólne: CenterMed (Szpital i Przychodnia), Kraków, ul. Łazarza 14. Rejestracja czynna jest codziennie od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-21:00, tel. +48 12 370 8200. 1. Dr Anna Pospieszałowska-Furtak 2. Dr Tadeusz J. Russer Opłata za test kiłowy wynosi 6 PLN. Wyniki badań wydawane są następnego dnia. Prześwietlenia wykonywane są w godz. 9:00-19:00. Opłata wynosi 34 PLN. Po uprzednim przeprowadzeniu badania krwi oraz wykonaniu dużego zdjęcia RTG należy telefonicznie ustalić termin badania ogólnego. Potrzebne szczepienia mogą być wykonane w gabinecie lekarskim."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.