Skocz do zawartości

Czy Warto Wyjeżdżać Do Usa ?

fighter788

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Papiery wysłałem. Skoro się powiedziało A, nawet na zasadzie zabawy, to trzeba być konsekwentnym ...Nadal jestem nieprzekonany, ale martwił będę się po wezwaniu do Ambasady :) Tajny plan, to rozkrok 1/2 tam, 1/2 tu, zobaczymy jak będzie... :D

Napisano

Tajny. Plan jest taki ze ktos kto ma dobra prace , dom , zycie znajomych i rodzine nie zrezygnuje z tego zeby azbest zrywac w ameryce , natomiast ludzie mlodzi , lub tacy co niczego sie nie dorobili i nic nie maja wYsylaja na loterie bo nie maja nic do stracenia

Napisano

Plan najgorszy z mozliwych moim zdaniem.

Niekoniecznie... o ile za długo nie będzie trwał, pozwoli na dojrzenie do decyzji do wyjazdu i osiedleniu się w USA.

Napisano

Ale wy tu uwielbiacie podcinac skrzydla! niech jedzie co ma do stracenia?! jak juz wylosowal to niech sprobuje, przeciez zawsze moze wrocic...Nie jest powiedziane ze sobie nie poradzi! A jak mu sie nie bedzie podobalo to w kazdej chwili moze kupic bilet i wracac do Polski.

Napisano

pewnie ze niech leci,jego zycie,kasa

a teraz zalezy kto co czyta i jak czyta

co jest lepsze,pisanie -mowienie ze bedzie dobrze,mnie takie cos wpedzilo w same problemy i porazki bo mialo byc super,mialo sie ulozyc a nic nie wyszlo bo zycie jednak pisze inny scenariusz i nie wiedzialem-nie bylem swiadomy pewnych spraw ..bo przeciez mialo byc jak w bajce ;)

Napisano

Po to każdy z nas otrzymał rozum aby dane informacje interpretować na swój sposób. Początki na emigracji będą najcięższe i na czyjąkolwiek pomoc bym się nie nastawiał (można być co najwyżej pozytywnie zaskoczonym otrzymaną pomocą). A czy ktoś zrezygnuje z ułożonej sytuacji w kraju to już jego sprawa i sam powinien ocenić swoje szanse na sukces (warto jednak mieć możliwość bezpiecznego powrotu do Polski). Boimy się nieznanego a jednak może to co na nas czeka wcale nie jest takie straszne ? Wygrana w Loterii Wizowej to jak nowe narodziny z tym wyjątkiem, że masz możliwość wyboru co do miejsca w którym rozpoczniesz swoje nowe życie (w obrębie USA) ;)

Krótkie zdanie dla malkontentów (bez zagłębiania się w szczegóły i analizy) : dla większości ludzi którzy mogą to przeczytać teraz lub za kilka lat Ameryka będzie lepszym miejscem do życia niż Polska i to się długo nie zmieni.

Napisano

ale lepszym w jakim znaczeniu/?

jak znajdziesz prace dobra to tak a jak co z zreszta spraw,sam piszesz ze nie nalezy sie nastawiac na pomoc i lepiej byc mile zaskoczonym a jak ktos jedzie bo nasluchal sie jak kto pomocni sie ludzie a potem dostanie zonka to wtedy zobaczy ze Polska i USA niczym sie nie roznia od siebie

wszedzie sa ludzie i ludziska a wiec ...

Napisano

To, że Ameryka jest miejscem lepszym do życia jest bardzo szerokim pojęciem. Nie jest to łatwe ale gdyby każdy obiektywnie spróbował ocenić USA i Polskę to nie możliwe jest dojście do wniosku, że to w Polsce żyje się lepiej. Można oczywiście porównać najróżniejsze aspekty życia tam i życia tutaj w kraju ale myślę, że większość z nas zdaje sobie sprawę z tego co przemawia na korzyść Ameryki a co na korzyść Polski. Czy USA i Polska nie różnią się od siebie w odniesieniu do ludzi tam żyjących ? Absolutnie się z tym nie zgodzę choć w tym miejscu nie mogę tego poprzeć praktyką gdyż w USA nie mieszkałem. Jednak mnogość kultur, wyznań, obyczajów, tradycji w USA bije na głowę Polskę i chociażby z tego względu jakieś różnice muszą wynikać. Faktem jest, że oszukanym można zostać w każdym zakątku globu, jednak w niektórych krajach prawdopodobieństwo bycia oszukanym rośnie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...