Thiope Napisano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Witam, Planuje starac sie o wize working holiday z programu IEC na rok 2014. Mam w zwiazku z tym pytanie, czy konto Kompass zakladam i uzupelniam dopiero w dniu w ktorym otwieraja program(w 2013 byl to 18.02) czy konto moge zalozycz wczesniej i juz zaczac je uzupelniac? Czy jest szansa jesli uda mi sie zalapac na wize ze w czerwcu 2014 bede juz mogl wyleciec czy caly proces trwa dluzej i np. Wize dostaje sie dopiero we wrzesniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 rejestrujesz sie w kompasie jak ruszy program w 2013 podawalo sie kiedy sie chcialo poleciec i do tego czasu powinni wydac Ci odpowiednie pozwolenie np w 2013 troche ludzi sie denerwowalo bo to byla nowosc i czekanie bylo dluzsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bankley Napisano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Hey, właśnie dostałem pozwolenie o prace w ramach programu IEC 2013... Ciekawi mnie tylko czemu na Kompasie mam nadal "Pending" ? i jeżeli moge to olać to co konkretnie juz zabrac do wyjazdu.... ? Moze takie pytanie sie juz pojawiło, przejrzałem 25 stron i być moze je pominąłem a być może nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aguss Napisano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Hej Proszę o pomoc. Moja aplikacja IEC 2013 caly czas ma status pending.Jestem na liście oczekujących, w lipcu dostałam list z powiadomienien, że w momencie kiedy wszystkie miejsca bedą zajęte dostane list informujący mnie czy sie dostałam czy nie. Od tego czasu upłyneło już 6 miesięcy Kontaktowałam sięz ambasadą z zapytaniem czy moja aplikacja jest jeszcze ważna czy bedzie anulowana z końcem roku 2013, niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi. Czy jest ktoś jeszcze w takiej sytuacji? Nie wiem co robić, czy wycofać aplikacje? czy ona poprostu automatycznie zostanie uniewazniona w momencie startu IEC 2014? nie chce stracić możliwości aplikowania w tym roku..:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 aguss moze z tego formularza skorzystaj kompass-iec-eic.international.gc.ca/feedback.aspx?Lang=eng tutaj powinni Ci odpowiedziec na pytanie,pamietaj aby pisac w j.angielskim -francuskim . Bankley to jak masz juz pozwolenie to lecisz pamietaj o ubezpieczeniu oraz ze masz kase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aguss Napisano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 aguss moze z tego formularza skorzystaj kompass-iec-eic.international.gc.ca/feedback.aspx?Lang=eng tutaj powinni Ci odpowiedziec na pytanie,pamietaj aby pisac w j.angielskim -francuskim . Bankley to jak masz juz pozwolenie to lecisz pamietaj o ubezpieczeniu oraz ze masz kase sly6 dzięki za odpowiedż. Kolejne inquiry wysłane, zobaczymy czy bedzie jakaś rekacja. Wszystkim tym, którym się udało w 2013 gratuluje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 to jest nowosc ten kompas i tez jestem ciekawy jak z tym bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisiaBella Napisano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Mam zaświadczenie o niekaralności wydane 6 grudnia 2013, myślicie, że będzie jeszcze aktualne, jak otworzą IEC w lutym 2014? I co z zaświadczeniem o posiadanych środkach? Jeśli wezmę teraz i przetłumaczę, to będzie ważne, gdyby IEC został otwarty tak jak w tamtym roku 20 lutego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 a ile bylo wazne takie zaswiadczenie i zaswiadczenie z banku w 2013 roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisiaBella Napisano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Właśnie o to pytam. a ile bylo wazne takie zaswiadczenie i zaswiadczenie z banku w 2013 roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.