Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajna dyskusja sie wywiazala ; )

Nie chodzi mi o zarobienie kokosow, za ktore postawie chatke jak wroce;p Tylko o odlozenie drobnych pieniedzy (~200$/miesiac). Cala "wyprawa" ma byc punktem w CV, okazja do zdobycia prawdziwych umiejetnosci jezykowych no i przygoda ;) Troszke jednak przeraza wyjechanie samemu w zupelnie obce miejsce, gdzie nic nie jest przygotowane ; p

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Cherry widze ze nie czytalas pewnego mojego postu wiec nie bede znow tego samego pisal

Tak mam problemy czasami z przelaniem swoich mysli na zycie codzienne oraz na neta wiec pisze jak pisze,,jak znajdziesz ten post co o sobie napisalem to zrozumiesz dlaczego pisze jak pisze i ze czasami cos nie tak wychodzi,, Ty sie tak urodzilas a ja jestem inny i teraz zazdroszcze Ci tego ze mozesz przelac swoje mysli na neta a ja jestem taki jaki jestem .

Mowisz aby miec cos zaplanowane a jak mialem,bylo prawie wszystko zaplanowane i wiedzialem na co sie porywam ale los tak chcial ze zaraz po przylocie nic nie zostalo z tego co sie pisalo-mowilo wiec co powiesz o tym?

I musialem sobie dac rade sam z tym jak bylem w Kanadzie i jakos dalem rade ale nie udalo mi sie wiele innych spraw

Pytasz sie o miejsca ze podalem aby 3 a mozesz podac inne miasta wieksze od Toronto,Montrealu ze cos sie znajdzie wiecej z kin,teatrow itd

Co do naiwnosci to masz racje,za to zaplacilem duza cene ale uwierz mi ze takich jak ja jest wiele na tym swiecie

I teraz dobrze trafisz to masz dobrze,jak zle trafisz to sam znasz juz odpowiedz.

Napisano

tak czytałem tyle że ja nie mam co napisać w tym CV jak skończyłem gimnazjum i nie mam konkretnego zawodu itp to myślicie że przyjmą mnie na prace wakacyjną? bo przecież tam jest inaczej i tak bym musiał kursy u nich robić

Napisano

Oczywiscie ze Cie przyjma na ten program

mozesz byc osoba bezrobotna ,osoba ktora nigdy nie pracowala ale ma kase,spelnia inne wymagania i dostanie pozwolenie na IEC -praca wakacyjna

Lepiej przyszykuj sie na spelnienie takich wymagan co jest opisane :)

Napisano

Dzięki już przygotowuje się do kompletowania papierów między innymi czekam na paszport biometryczny. Bo lada chwila mogą być informacje o rekrutacji. Jeżeli dostanę się tam na rok to dostanę Work Permit ważny tak że nawet jak wrócę po roku będę mógł tam jechać znów na własną rękę i pozwolenie na prace będzie nadal ważne do końca ważności paszportu?

Napisano

Diverse masz takie luki w informacjach ze jesli zamierzasz leciec do Kanady to pamietaj,,nie kazda osoba napotkana tam bedzie jak tutaj-ze Ci ladnie cos poda,uprzejmie a do tego dobrze ...Zapamietaj to dobrze

Nie trzeba miec wyksztalcenia sredniego i moze pokaz mi z IEC w 2012 gdzie o takim czyms pisze

Jest wazne takie pozwolenie ale 1 rok na wlot-w tym czasie musisz wleciec na teren Kanady i po przylocie na granicy dostajesz na 1 rok wazne pozwolenie mozesz byc w Kanadzie ,pracowac,zwiedzac

Moze zacznij od lektury dobrze o IEC .

• 3 tygodnie później...
Napisano

mam pytanie bo interesowałem sie kiedys tym programem ba nawet bylem w ambasadzie na sesji informacyjnej, z tym że ten program dla tej najszerszej grupy osób gdzie na miejscu sie suzka pracy te 650 miejsc to jest na 12 miesiecy a co pozniej? jakies rolowanie tego? czy wiekszośc tych ludzi wraca? czy moze zostaje jakos? wiecie co pozniej sie dzieje w praktyce..?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...