Skocz do zawartości

International Experience Canada Na Rok 2013

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

niby 17 lutego minęło 6 miesięcy ale nie wiem jaką tam mają tolerancję. Ja robiłem fotke w grudniu na wszelki wypadek. Wydatek nie jest aż tak duży a przynajmniej masz pewność, że będzie ok.

Jeszcze się zastanawiam bo jest tylko jedno miejsce na police certificate? Czy mam połączyć ze sobą oryginał i tłumaczenie KRK w jeden plik? Czy wystarczy załączyć tylko jedno z nich?

I odnośnie IMM5645 co zaznaczaliście na górze strony visitor czy worker?

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chyba datę bo to jest potwierdzenie właśnie, że cię nie dotyczy

Jeszcze w kwestii IMM5707. Wypełniam ale nie mogę zapisywać wypełnionego więc jak mam to zamieścić?

Napisano

Chyba datę bo to jest potwierdzenie właśnie, że cię nie dotyczy

Jeszcze w kwestii IMM5707. Wypełniam ale nie mogę zapisywać wypełnionego więc jak mam to zamieścić?

nie da sie zapisac, musisz wydrukowac, podpisac, zeskanowac i zalaczyc, troche zabawy,ale dziala

pozdro!

mam pytanie, poza podstawowymi dokumentami mam jeszcze Optional Documents, ze tego co ktos wczesniej pisal niby optional, ale bez tego sie nie przejdzie dalej,

1 to letter of explanation ok, cos tam napisze

2 natomiast to Schedule 1

"Provide a Schedule 1 declaration. A Schedule 1 declaration is a CIC form with questions about your personal history. You will be asked to list information such as any affiliations with organizations and any military or government service."

problem w tym, ze tu nie ma zadnej deklaracji, jest tylko opcja zeby zalaczyc plik tylko skad to wziac? mial ktos cos podobnego?

dzieki!

Napisano

Ja znalazłem coś takiego http://www.canada-ua.com/ank/schedule%201_background_declaration.pdf jako ta deklaracja. tylko że już te wszystkie informacje podawałem w 100 różnych miejscach podczas całego tego procesu. Nie rozumiem po co chcą żeby mi po kilka razy to samo pisać. Chyba, że ten pdf to nie jest to o co chodzi.

W tym letter of explanation to rozumiem, że mogę np napisać, że na IMM1295 nie mieścili mi się pracodawcy więc pełny wykaz jest w CV itp? Bo nie wiem za bardzo co mam wyjaśniać :-) a jak zrozumiałem z postów to trzeba załączyć żeby iść dalej.

Napisano

Orientujecie się może jak wygląda sytuacja z zaświadczeniem o niekaralności z Canady ??

Czy przebywając tam w przeciągu ostatnich 5 lat ( work permit) - muszę takie zaświadczenie dołączyć ?

I ewentualnie gdzie go szukać ?

Napisano

Pytanie do ludzi w drugim etapie czy jest ktoś kto ma numer powyżej 617 ? bo ja cały czas czekam na drugi etap i się zastanawiam czy coś jest nie tak czy jeszcze nie doszło do tego numeru.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...