sheentrickz Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Witam serdecznie, Dostałem wizę w czerwcu 2009 roku ważną do 2019 roku, w tym roku chciałbym lecieć do Stanów Zjednoczonych po raz pierwszy od otrzymania wizy w 2009 roku. Jest to VISA R, Type/Class B1/B2, Entries M. Moje pytanie jest takie, czy nie ma żadnego problemu i czy nie będzie, jeśli od 2009 roku nie byłem w Stanach Zjednoczonych od daty otrzymania wizy i lecę po raz pierwszy? Chciałbym się tylko upewnić czy nic nie zmieniło się. Liczę na odpowiedź, Pozdrawiam serdecznie
c4r0 Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Ja jednak na twoim miejscu przygotowałbym odpowiedź na pytanie: po co wyrabiałeś wizę i dlaczego przez trzy lata od jej otrzymania nie byłeś w USA?
kzielu Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Bez jaj - u mniej w firmie (a raczej w jej polskim oddziale) standardowo po przyjeciu do pracy kazdy jest kierowany do ambasady po wize a wyjezdza czesto po dluzszym czasie (jak jest bussiness need, wystarczajaco duzo kasy T&L itp).
c4r0 Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Aha, no to nie wiem. O tym nie pomyślałem, myślałem raczej o wyjeździe turystycznym.
Nigella Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Ależ oczywiście, że mogą zapytać... prawda jest taka, że mogą zapytać o co tylko chcą. W większości przypadków pytania są bardzo standardowe, ale czasem można zostać zaskoczonym. Mnie np. kilka lat temu zapytano na lotnisku, bodajże w Atlancie, dlaczego ostatni raz byłam w USA 10 lat temu i dlaczego przez te 10 lat od ostatniego pobytu ani razu nie pojawiłam się w Stanach. Prawda była taka, że po rocznym pobycie miałam Stanów serdecznie dość, ale oczywiście wybrnęłam grzecznie
dareknow0 Napisano 25 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2012 Żadnego problemu nie będzie .Nie masz obowiązku lecieć w tym czasie kiedy deklarowałeś wylot w formularzu wizowym. Zawsze możesz zmienić plany i lecieć kiedy chcesz jeśli masz wizę 10 -letnią -wielokrotnego wjazdu.
pawelzusa Napisano 26 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 Ja wylecialem pierwszy raz w ostatnim roku waznosci 10 letniej wizy. Zadnych pytan, zadnych problemów...
sly6 Napisano 26 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 zalezy to od urzednika jeden sie zapyta a inny nie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.