karlos23 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Witajcie . Może trochę wyleciałem do przodu z tym pytaniem , ale muszę wiedzieć . Jeśli zacznie się loteria GC 2013-14 (chodzi o odebranie karty w 2014) Wezmę w niej udział . Jednak słyszałem , że wylosowane osoby kierowane są na badania lekarskie i niepełnosprawni eliminowani są z walki o GC . Teraz mój przypadek : Mam skrzywienie kręgosłupa , które jest dość widoczne , ale normalnie pracuję , nie mam orzeczenia o niepełnosprawności . Czy w przypadku wylosowania mnie w loterii wizowej (marzyciel ze mnie) będą szansę , że otrzymam wizę imigracyjną ?? Lekarz nie wykluczy mnie z walki o wizę ?? Bardzo proszę o odpowiedzi Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Nie wykluczy - ale naprawde najpierw ja wylosuj, pozniej sie martw o takie rzeczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlos23 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Wiem... Ale wolę wiedzieć teraz o prawdopodobnym odrzuceniu mnie . Wtedy wolę nie startować w loterii ( szkoda mojego czasu , papierkowej roboty i będzie więcej szans dla innych startujących) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlos23 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Przepraszam , ale się źle wyraziłem . Powiem tak - nie mam skrzywienia kręgosłupa tylko wadę postawy w odcinku piersiowym i słyszałem , że na badaniach do gc wykonywane zdjęcie rtg klatki piersiowej . Czy moja wada postawy mogłaby eliminować mnie z loterii wizowej ? Przypomnę , że normalnie pracuję i wgl. I jest normalnie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Wez zrob troche rekonesansu co Cie eliminuje bo zadajesz coraz - za przeproszeniem - glupsze pytania. Jakies 96% populacji ma takie czy inne wady postawy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlos23 Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Przepraszam i proszę administratora o zamknięcie pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Przepraszam , ale się źle wyraziłem . Powiem tak - nie mam skrzywienia kręgosłupa tylko wadę postawy w odcinku piersiowym i słyszałem , że na badaniach do gc wykonywane zdjęcie rtg klatki piersiowej . Czy moja wada postawy mogłaby eliminować mnie z loterii wizowej ? Przypomnę , że normalnie pracuję i wgl. I jest normalnie. Pozdrawiam Jeśli ww wada nie ogranicz w jakikiolwiek sposób prowadzenia normalnego życia, to nie masz powodu żeby się martwić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 znajomy mial cos podobnego,,,dostal GC i polecial i zyje,pracuje w USA wiec gdzie masz napisane czarno na bialym ze niepelnosprawni sa eliminowani Moze poczytaj dobrze o tym ,kto,za co moze byc eliminowany a nie ze kazdy ,to jest zbyt ogolne stwierdzenie i ktos zle to odbierze i znow beda posty ,pytania podobne do tych jest wykaz schorzen-chorob ktore bierze sie pod uwage i taki wykaz masz na stronach www.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=829b0a5659083210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=829b0a5659083210VgnVCM100000082ca60aRCRD Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikun Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Wady kregosłupa, skrzywioną przegrodę nosowa i tym podobne ma wiekszośc populacji i to nikomu nie przeszkadza w niczym.... Zastanawia mnie jedna rzecz tak a propo, jak losuja tyle tych kart w krajach afrykańskich i okazuje sie że ktos ma HIV( w niektórych krajach spory odsetek populacji ma tego wirusa ) to moze otrzymac GC? Z jednej strony chyba nie ale z drugiej gdzies cos kiedys slyszalem ze to dyskryminacja i mieli to zmienic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.